دکتر علیرضا واعظ شوشتری - متخصص پوست ، مو و زیبایی

رعایت چه نکاتی به سلامت پوست در تابستان کمک میکند؟

دکتر علیرضا واعظ شوشتری [ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]آدرس وب سایت : www.drvaez.ir
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان توحید میانی ، قبل از چهارراه پلیس ، مقابل اداره ثبت ، ساختمان آریا ، طبقه اول تلفن مطب : 91620100 - 031

گرمای شدید تابستان می تواند برای پوست ناخوشایند و مضر باشد. آلودگی هوا، آفتاب شدید تابستان، گرما و رطوبت همگی دست به دست هم داده و مسبب بسیاری از مشکلات پوستی می شوند. با این وجود اصلی ترین عامل تخریب پوست در این فصل تابش نور خورشید است و مراقبت از پوست در برابر این عامل و سایر عوامل محیطی آزار دهنده پوست، می تواند نقش بسزایی در نگهداری از پوست داشته باشد. در ادامه این مطلب به معرفی نکات لازم و اصولی مراقبت از پوست در روزهای گرم سال می پردازیم همچنین عوارض ایجاد شده برای پوست در این روزها را معرفی می نماییم.

همشهریان گرامی! برای بررسی علل و درمان مشکلات پوستی خود می توانید به متخصص پوست در اصفهان مراجعه نمایید تا پس از بررسی های لازم، مناسب ترین درمان را برای رفع مشکل شما تجویز کرده و اعمال نماید.

مشکلات شایع پوستی در طول تابستان

برخی از مشکلات رایج پوست که ممکن است در طول روزهای گرم تابستان از آن رنج ببرید شامل:

برای پیشگیری مشکلات نامبرده برای پوست نیاز است نکات مراقبتی خاصی رعایت شود که مهمترین آنها عبارتند از :

1- استفاده از ضد آفتاب

ضد آفتاب با spf بالاتر از حفاظت بهتری برخوردار است و به این معنا نیست که هرچه spf بالا تر باشد میزان مصرف کمتر است. شما می توانید از کرم های ضد آفتاب با spf 30 تا 90 استفاده کنید. اکثر متخصصان پوست SPF 30 را توصیه می کنند و توصیه می شود ضخامت آن 2mg / cm² باشد. همچنین توصیه می شود حتی در روزهایی که زیاد در معرض آفتاب نیستید از ضد آفتاب استفاده کنید. اگر به شنا علاقه دارید یا زیاد تعریق می کنید، مصرف ضد آفتاب شما فزایش می یابد. علاوه بر این، ضد آفتاب ها نباید در دمای بالا نگهداری شوند و اگر شرایط محصول شما اینگونه است، محصولتان را عوض کنید.

مراقبت از پوست در تابستان

2- کاهش مدت زمان قرارگیری در برابر نور خورشید

ساعات خاصی در روز شدت آفتاب، شدیدتر است و بیشترین اشعه را دارد. معمولاً بین ساعت 10 صبح تا 2 بعد از ظهر شدت اشعه خورشید شدید است. شما باید در این زمان از قرار گرفتن در معرض آفتاب خودداری کنید، زیرا به احتمال زیاد ممکن است دچار آفتاب سوختگی شوید. اگر شغل خاصی دارید که به دلیل آن نمی توانید دور از نور خورشید باشید، پس باید از چتر یا پناهگاه مناسب استفاده کنید و بهتر است چتر UV داشته باشید. علاوه بر این، حتی اگر سایه داشته باشید باید از لباس محافظ و ضد آفتاب استفاده کنید.

3- عینک آفتابی و محافظت از چشم

عینک های آفتابی، محافظ مناسب برای جلوگیری از آسیب دیدن پوست اطراف چشم و از همه مهم تر، خود چشم است. عینک آفتابی UV از چشم در برابر اشعه شدید خورشید محافظت می کند. می توانید سراغ عینک های پلاریزه بروید؛ زیرا آسیب وارده به چشم بسیار کم می باشد و وضوح تصویر بیشتر است و بازتاب نور در آن دیده نمی شود. این عینک مناسب افرادی است که بیشتر در ساحل هستند و یا انعکاس نور، چشمشان را اذیت می کند.

4- منع مصرف داروهای خاص

داروهای OTC و آنتی بیوتیک ها می توانند پوست را نسبت به خورشید حساس کنند. علاوه بر این داروهایی مانند دیفن هیدرامین، NSAID (داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی)، ایبوپروفن، آسپرین، داروهای ضد دیابت و تتراسایکلین ها می توانند حساسیت پوست را افزایش دهند. بعلاوه، داروهای ضدافسردگی و داروهای ضد روان پریشی نیز می توانند این سناریو را بدتر کنند. برای آگاهی از عوارض جانبی احتمالی داروهایی که مصرف می کنید، همیشه باید با داروساز یا دکتر داروخانه و یا پزشکتان مشورت کنید، به خصوص اگر دچار آفتاب سوختگی یا بیماری های پوستی هستید.

5- استفاده از کلاه لبه دار

از کلاهی با لبه گسترده تر استفاده کنید تا از صورت، گردن و گوش شما محافظت کند. کلاه های بیس بال از گردن و گوش محافظت نمی کند؛ بنابراین پیشنهاد می شود در صورت پوشیدن کلاه بیس بال یا حتی کلاه لبه دار، از ضد آفتاب استفاده کنید. لباس محافظ UV نوآوری شگفت انگیزی است که می تواند برای محافظت از شما در برابر اشعه مضر مفید باشد. اگر شغل شما در فضای باز است، حتماً از لباس محافظ UV استفاده کنید.

6-استفاده از محصولات مراقبتی

مراقبت مناسب از پوست بسیار مهم است. برندهای خاصی با استفاده از مواد طبیعی، کرم ها و سرمه ای عالی تولید می کنند که می توانند به کاهش التهاب و اثرات مضر اشعه خورشید کمک کنند. مرطوب کننده ها، ضد آفتاب ها و سرم ها آنتی اکسیدان اضافی دارند، بنابراین باید یکی از آن ها را برای خود تهیه کنید. قبل از خرید محصول، اول پوست خود را بررسی کنید و جنس پوستتان را بشناسید و با توجه به جنس پوستتان از مواد شوینده غیر صابونی مناسب استفاده کنید.

7- استفاده مداوم از آب و هیدراته نگه داشتن بدن

باید بدن خود را آب رسانی کنید. در روزهای آفتابی و گرم به هرکجا که می روید حتماً یک بطری آب به همراه داشته باشید. هنگام تعریق بیش ازحد در تابستان، بدن کم آب می شود و نوشیدن آب، بسیار مهم است. نوشیدن آب زیاد نه تنها بدن شما را هیدراته نگه می دارد بلکه به دفع سموم از بدن نیز کمک می کند و همچنین باعث افزایش سلامت کلی پوست شما می شود.

8- استفاده از مرطوب کننده

همان طور که آب رسانی بدن مهم می باشد، آب رسانی پوست نیز بسیار مهم است. برای اینکه پوست، لطیف و درخشان باقی بماند نیاز به آب رسانی مداوم دارد. رطوبت پوست در تابستان از اهمیت بالایی برخوردار است. ممکن است در طول تابستان به دلیل مصرف کرم ها و روغن های ضد آفتاب، استفاده از مرطوب کننده را کاهش دهید، اما قطع کامل استفاده از مرطوب کننده و آب رسان به هیچ عنوان توصیه نمی شود.

9- لایه برداری پوست

استفاده از لایه بردار، ایده خوبی برای از بین بردن سلول های مرده پوست در روزهای گرم تابستان است. لایه برداری باعث می شود پوستی نرم، لطیف و درخشان داشته باشید. شما می توانید از یک محصول شرکتی بدون نسخه استفاده کنید یا در منزل، ماسک لایه بردار مناسب با پوست خود را تهیه کنید.

10- اجتناب از آرایش سنگین

در طول تابستان از آرایش سنگین خودداری کنید، زیرا باعث مسدود شدن منافذ پوست و تنفس پوست شما می شود. حداقل آرایش را بر روی پوست خود انجام دهید. می توانید به جای کرم پودرهای سنگین از یک کرم ضد آفتاب رنگی با SPF بالا استفاده کنید.

11- تغییر سبک زندگی

حفظ سلامت پوست، مهم ترین قسمت مراقبت از پوست است. برای گرفتن نتیجه بهتر و فوری، از استعمال سیگار و نوشیدنی های الکلی و گازدار خودداری کنید. پوست خود را با شوینده های ملایم، مرطوب کننده ها و ترمیم کننده ها درمان کنید. از دوش آب گرم خودداری کنید، زیرا آب گرم باعث از بین رفتن روغن های اساسی پوست می شود. با کم کردن فعالیت های استرس زا می توانید، علائم پیری را به تأخیر بیندازید و پوست شفاف داشته باشید. حتماً 7 الی 8 ساعت در روز بخوابید و با آرامش استراحت کنید.

اینستاگرام دکتر واعظ شوشتری

12- رژیم غذایی سالم

یکی دیگر از موارد ضروری در سلامت و درخشان نگه داشتن بدن و پوست، داشتن مصرف مواد غذایی سالم است. شما باید به رژیم غذایی خود توجه کافی داشته باشید. ویتامین C را در نظر بگیرید زیرا از پوست در برابر آسیب های محیطی محافظت می کند. رژیم ارگانیک به ترمیم پوست و خنثی سازی رادیکال های آزاد کمک می کند. غذاهای فصلی مانند آناناس، مرکبات، انواع توت های تازه، سبزی ها و غذاهای دریایی سرشار از ویتامین های اساسی هستند و می توانند تولید کلاژن را تقویت کنند.

13- معاینه منظم پوست

از وجود کک و مک، خال یا لکه های مشکوک بر روی پوست خود، آگاه باشید. علاوه بر این، ممکن است هر تغییری غیر از موارد گفته شده را در پوست مشاهده کنید. معاینات منظم پوست و بهداشت باید با کمک متخصص پوست یا ارائه دهنده خدمات بهداشتی انجام شود. اگر دائماً پوست خود را کنترل کنید، به محض تغییرات در پوست می توانید با هرگونه آسیب جدی مقابله کنید.

تابستان، بسیاری از مشکلات پوستی را به همراه دارد. برخی از شایع ترین بیماری ها عبارت اند از: برنزه شدن، تشدید آکنه و لک، راش پوستی، آفتاب سوختگی، کمبود آب بدن، عفونت باکتریایی، ملاسما، فولیکولیت، بریدگی و خراش پوست و ترک پوست. با استفاده مناسب از لوسیون، ضد آفتاب، پوشش سر، آبرسانی مناسب، می توان از بیماری های پوستی در تابستان نجات پیدا کرد. با پیروی از همه این نکات، همراه با یک رژیم غذایی سالم با تأمین تمام مواد مغذی، آب فراوان و عادات خواب مناسب می توان از بدن و پوست در تابستان محافظت نمود.

کلینیک لیزر موهای زائد دکتر علیرضا واعظ شوشتری یکی از بهترین و مجهزترین مراکز رفع موهای زائد در اصفهان است که با کادری مجرب و بهره گیری از به روزترین دستگاه های موجود، نتایج مورد انتظار شما را برآورده می سازد. لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره 36284487 - 031 تماس حاصل فرمایید.

نسخه اصلی مطلب رعایت چه نکاتی به سلامت پوست در تابستان کمک میکند؟ را در سایت دکتر علیرضا واعظ شوشتری بخوانید.
درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید

اثرات تزریق بوتاکس در لیفت شقیقه، ابرو و رفع افتادگی پلک

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز درباره لیپوم یا غده چربی زیر پوستدکتر محسن سلیمانی [ پوست و مو ]
بی اختیاری ادراری در اثر مننگوسل یا میلومننگوسلدکتر پیمان صالحی [ متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری ]
ویتامین ها ( ویتامین د ) قسمت سومشهزاد محمدیان [ متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا ]
هر آنچه که باید از تزریق چربی بدانیدکلینیک زیبا رویان پگاه [ پوست ، مو و زیبایی ]
کاشت مو به روش SUT (اس یو تی) چیست و چگونه انجام می شود؟دکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
دلایل ابتلا به عفونت ادراریدکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
درمان کمر درد، دیسک کمر و سیاتیک در بارداری با طب فیزیکیدکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
کاشت ابرو به روش FIT چیست و چگونه انجام می شود؟دکتر سهیلا طاهری [ متخصص پوست و مو ]
روش FIT برای کاشت مو؛ همه اطلاعات کاربردی و پاسخ به سوالات متداولدکتر سهیلا طاهری [ متخصص پوست و مو ]
مزایای تشخیص پوکی استخوان با عکس رادیولوژی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
رابطه بین بیماریهای مقاربتی و تاثیر آنها بر سلامت باروری مرداندکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
تزریق بوتاکس برای از بین بردن خطوط خرگوشی روی بینیدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
همه چیز در مورد عفونت قارچی ناخندکتر جمال الدین حسن زاده [ متخصص پوست و مو ]
درمان سرطان سینه به روش ایمونوتراپیدکتر سید محمد رضا حکیمیان [ بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان ]
عمل برگشت وازکتومی چیست و چگونه انجام می شود؟دکتر مجید حقیقت [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
روشهای از بین بردن و تخلیه چربی اضافه پلکدکتر فاطمه عندلیب [ متخصص پوست و مو ]
مزایای استفاده از انواع ژل روان کننده واژن در رابطه جنسیدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
لیزر Co2 فرکشنال برای درمان منافذ باز پوستدکتر رضا رباطی [ متخصص پوست و مو ]
آیا استفاده از دهانشویه برای کودکان مناسب است؟دکتر نیلوفر فلاح [ متخصص دندانپزشکی کودکان ]
معجزه میکرونیدلینگ برای صورتدکتر مینا دادگر [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز درباره مزوتراپی؛ مزایا ، عوارض و قیمتدکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز در مورد عمل جراحی پروتز گونهدکتر شهریار لقمانی [ فوق تخصص جراحی پلاستیک ]
تزریق ژل به شقیقه؛ دانستنیهای ضروری قبل از تزریق فیلر شقیقهکلینیک بنیتا [ پوست ، مو و زیبایی ]
اهمیت فیزیوتراپی برای بیماران سکته مغزی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
چگونه ماندگاری تزریق بوتاکس را افزایش دهیم؟دکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
آسیب نخاعی و تاثیرات آن بر باروری مرداندکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
عمل واژینوپلاستی با لیزر؛ مزایا، مراحل انجام و کاندیدای مناسبدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
اوزون تراپی شانه یخ زده یا منجمد؛ مزایا، معایب و کاندیدای مناسبدکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
مزایا و معایب تزریق نانوفت برای جای جوشدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
دکتر عنایت الله ایزدی - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر عنایت الله ایزدی

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.izadidr.ir
دکتر رضا رباطی - متخصص پوست و مو
دکتر رضا رباطی

متخصص پوست و مو


www.drrobati.ir
دکتر مجید حقیقت - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر مجید حقیقت

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.drhaghighat.ir
دکتر سید محمد رضا حکیمیان - بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان
دکتر سید محمد رضا حکیمیان

بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان


www.drhakimian.com
دکتر امیر منصور شیرانی - متخصص بیماریهای دهان و دندان
دکتر امیر منصور شیرانی

متخصص بیماریهای دهان و دندان


www.doctorshirani.ir
دکتر منصوره پژمان منش - متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی
دکتر منصوره پژمان منش

متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی


www.dr-pejmanmanesh.ir
دکتر شهریار لقمانی - فوق تخصص جراحی پلاستیک
دکتر شهریار لقمانی

فوق تخصص جراحی پلاستیک


www.drloghmani.ir
دکتر علیرضا واعظ شوشتری - متخصص پوست ، مو و زیبایی
دکتر علیرضا واعظ شوشتری

متخصص پوست ، مو و زیبایی


www.drvaez.ir
دکتر پیمان صالحی - متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری
دکتر پیمان صالحی

متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری


www.drsalehi.ir
دکتر محمد اعظمی - متخصص رادیولوژِی
دکتر محمد اعظمی

متخصص رادیولوژِی


www.radiologymarkazi.ir
دکتر غلامرضا سیف - متخصص رادیولوژی و سونوگرافی
دکتر غلامرضا سیف

متخصص رادیولوژی و سونوگرافی


www.drseif-radiology.ir
دکتر میترا مولائی نژاد - متخصص سلامت جنسی و باروری
دکتر میترا مولائی نژاد

متخصص سلامت جنسی و باروری


www.drmolaei.ir
گروه نرم افزاری پزشک آنلاین | مجری پروژه های مبتنی بر وب در حوزه سلامت و بهداشت