مزوتراپی یکی از روش های نوین و موثر در حوزه زیبایی و پزشکی است که به منظور جوانسازی پوست، درمان ریزش مو و کاهش چربی های موضعی استفاده می شود. این تکنیک شامل تزریق ترکیبات مغذی، ویتامین ها و مواد فعال به لایه های میانی پوست است که به بهبود وضعیت پوست و تحریک تولید کلاژن کمک می کند. مزوتراپی به دلیل قابلیت سفارشی سازی و تاثیر سریع، به یکی از محبوب ترین گزینه ها در درمان های زیبایی تبدیل شده است. مزوتراپی معمولا به عنوان یک روش غیرجراحی و نسبتا کم تهاجمی محسوب می شود، اما انتخاب این روش باید تحت نظر پزشک و متخصص صورت بگیرد تا بهترین نتایج حاصل شود. در این مقاله به بررسی جوانب مختلف مزوتراپی، کاربردها، مزایا و نکات مهمی که باید در نظر گرفت، خواهیم پرداخت.
مزوتراپی روشی است که در آن از تزریق ویتامین ها، آنزیم ها، هورمون ها و عصاره های گیاهی برای سفت کردن و جوانسازی پوست، از بین بردن چربی های اضافی و همچنین درمان ریزش مو و پیری پوست استفاده می شود.
درمان با مزوتراپی مزایای زیادی دارد که مهمترین آنها را اشاره خواهیم کرد:
مزوتراپی یک روش درمانی است که به وسیله ی تزریق مواد مغذی، ویتامین ها، داروها و سایر ترکیبات به لایه های میانی پوست (مزودرم) به منظور بهبود وضعیت پوست و درمان مشکلات مختلف استفاده می شود. در ادامه به برخی از کاربردهای مزوتراپی اشاره شده است:
هنگام اجرای هر جلسه مزوتراپی صورت و مزوتراپی مو، پزشک معالج بسته به تشخیص خود ممکن است از داروی بی حسی بر روی سطح پوست شما استفاده کند. در مرحله بعد با استفاده از سوزن مخصوصی که بسیار ریز است، تزریق مواد آلی به نقاط تحت درمان انجام خواهد شد. تعداد دفعات تزریق می توانند زیاد باشند و این به مشکل پوستی شما و درصد آن بستگی خواهد داشت.
بیشتر بخوانید : جوانسازی پوست با لیزر کم توان
مزوتراپی یکی از روش های محبوب در جوانسازی پوست است که در ادامه آن را با سایر روش های جوانسازی مقایسه می کنیم:
مزوتراپی
برای انجام مزوتراپی، محلول حاوی ویتامین، اسید آمینه و آنتی اکسیدان ها به ناحیه مورد نظر تزریق می شود و با تحریک کلاژن سازی باعث جوانسازی پوست می شود. این شیوه درمانی با استفاده از سوزن های میکرو انجام می گیرد و علاوه بر تزریق مواد مغذی و تقویت کننده پوست، باعث جذب بهتر محصولات مراقبتی پوست می شود، در نتیجه تاثیر بسزایی در رفع چین و چروک و تحریک کلاژن سازی و افزایش الاستین پوست دارد و از روند پیری پوست می کاهد.
مزوژل
مزوژل یکی از روش های جوانسازی است که در میان مواد اولیه متعددی که در ساخت و تولید آن به کار برده میشود، اصلی ترین عنصر آن هیالورونیک اسید است. این ماده می تواند سلول های تولیدکننده کلاژن را تحریک کند و با بهبود فرایند خون رسانی به بافت های پوست آسیب های آنها را از بین ببرد. در ترکیبات مزوژل علاوه بر هیالورونیک اسید از مواد معدنی، آمینواسیدها، ویتامین ها، کوآنزیم ها و آنتی اکسیدان های مختلف استفاده شده است که همگی خواص ترمیم کنندگی دارند و می توانند به بهبود انواع آسیب های پوستی کمک کنند.
میکرونیدلینگ
میکرونیدلینگ با استفاده از دستگاهی به نام درمارولر یا قلم میکرونیدلینگ انجام می شود که این دستگاه حاوی سوزن های کوچک می باشد. با حرکت آنها بر روی پوست، سوراخ هایی بر روی پوساپت ایجاد می شود که باعث تحریک کلاژن سازی و ترمیم سلول های آسیب دیده پوست می شود، در نتیجه سلول های جدید جایگزین سلول های قدیمی می شود.
prp پلاسمای غنی از پلاکت
برای استفاده از این شیوه درمان از خون خود فرد استفاده می شود. در این روش خون از بدن فرد گرفته می شود و با قرار دادن آن در دستگاه سانتریفیوژ باعث غنی سازی و جداسازی ناخالصی های آن می شوند. تزریق با استفاده از سوزن های ظریف انجام می گیرد و تأثیر بسزایی در جوانسازی پوست دارد.
تزریق فیلر به پوست
فیلرها نوعی پرکننده ی پوستی هستند که شایع ترین نوع آنها از اسید هیالورونیک ساخته می شوند. این مواد در زیر پوست تزریق می شوند تا فرورفتگی ها و چروک پوست را پر کنند و باعث جوانسازی پوست و صورت شوند.
تزریق بوتاکس
بوتاکس حاوی سم بوتولونیوم می باشد که با فلج کردن عضلات صورت، از انقباضات زیاد آن جلوگیری کرده و در نتیجه باعث جوانسازی پوست خواهد شد. زمانی که این عضلات به حالت استراحت در می آیند، باعث کم شدن چین و چروک ها و افزایش زیبایی چهره خواهد شد.
لیزر تراپی
به منظور لایه برداری پوست می توان از لیزر استفاده کرد که نسبت به سایر روش ها به صورت تهاجمی تر عمل می کند. برای انجام این شیوه درمانی پرتوهای نور بر ناحیه مورد نظر متمرکز شده و باعث برداشته شدن پوست بیرونی و جوانسازی پوست می شود.
رادیو فرکانسی یا ترماژ
یکی دیگر از درمان های غیر تهاجمی استفاده از لیزر رادیو فرکانسی می باشد که در این روش از امواج رادیویی استفاده می شود و این امواج لایه های عمیق پوست را تحت تأثیر قرار داده و با افزایش حرارت در این نواحی، باعث افزایش استحکام بافت پوست می شود، در نتیجه تأثیر بسزایی در جوانسازی پوست و ترمیم سلول های آسیب دیده دارد.
تزریق چربی
در روش تزریق چربی به پوست از چربی های اضافه بدن خود فرد استفاده می شود که فرآیند برداشت چربی ها از طریق لیپوساکشن می باشد و بعد از برداشت، چربی ها در دستگاه های مخصوص به منظور خالص سازی قرار داده می شود. بعد از خالص سازی چربی ها در ناحیه مورد نظر تزریق می شود. با توجه به اینکه از چربی های بدن خود فرد در این شیوه درمانی استفاده می شود، واکنش بدن به آن بسیار پایین بوده و عوارض کمتری برای فرد ایجاد می شود.
مزوتراپی چربی سوز که با نام مزوتراپی لاغری شناخته می شود، روشی موثر و سریع برای از بین بردن چربی های اضافه در نقاط مختلف بدن می باشد. در این روش ترکیباتی از جمله ویتامین ها، داروهای هومیوپاتی و عصاره گیاهان مختلف در مقادیر میکروسکوپی در نواحی مورد نظر در لایه مزودرم پوست تزریق می گردد. تزریق این مواد سبب تجزیه و شکستن چربی ها شده و در نهایت به صورت مواد زائد از بدن دفع می شود.
مزوتراپی یک روش درمانی غیرجراحی است که می تواند برای افراد مختلف موثر باشد. با این حال، برخی افراد به عنوان کاندیدای مناسب تری برای این درمان شناخته می شوند. در ادامه به ویژگی ها و شرایطی که می تواند فرد را به کاندیدای مناسب برای مزوتراپی تبدیل کند، اشاره شده است:
مراقبت های بعد از این درمان به شرح زیر است:
بیشتر بخوانید : نخ کلاژن ساز جوانسازی پوست
عوارض مزوتراپی شامل موارد زیر است:
عوامل مختلفی بر روی هزینه انجام مزوتراپی تاثیرگذار می باشند. این عوامل عبارت اند از:
1- چند جلسه مزوتراپی نیاز است تا نتایج قابل مشاهده باشد؟
به طور میانگین تعداد جلسات حداقل ۴ و حداکثر ۱۲ جلسه می باشد.
2- آیا نتایج مزوتراپی دائمی است؟
ماندگاری تاثیر مزوتراپی مو دائمی نیست، بلکه موقت می باشد و نیاز به ترمیم دارد.
3- آیا می توان مزوتراپی را با دیگر روش های درمانی ترکیب کرد؟
بله، مزوتراپی می تواند با دیگر روش های درمانی ترکیب شود تا نتایج بهتری حاصل شود.
4- مزوتراپی غبغب بهتر است یا لیپوساکشن؟
مزوتراپی یک روش پزشکی زیبایی است که در آن ویتامین ها، هورمون ها و عصاره های گیاهی به طور موضعی و در مقادیر کم به لایه میانی پوست که مزودرم نامیده می شود، تزریق می گردند. مزوتراپی غبغب می تواند به از بین بردن چربی اضافی در ناحیه چانه و گردنکمک کرده و همچنین باعث سفت و محکم شدن پوست این ناحیه شود. لیپوساکشن در مقایسه با این روش یک جراحی تهاجمی است. در لیپوساکشن یک برش ایجاد می شود و با استفاده از یک لوله پلاستیکی مکنده، چربی ها کشیده می شود. تصمیم نهایی باید بر اساس مشاوره با پزشک متخصص و با در نظر گرفتن وضعیت جسمانی، توقعات و ترجیحات شخصی صورت گیرد. پزشک می تواند بهترین گزینه را با توجه به شرایط خاص شما پیشنهاد دهد.
نتیجه گیری
در نهایت، مزوتراپی به عنوان یک روش غیرجراحی با قابلیت های متنوع، می تواند به بهبود کیفیت پوست و افزایش اعتماد به نفس افراد کمک کند. در مزوتراپی از ویتامین ها، مواد معدنی، آنتی اکسیدان ها و دیگر موادر مورد نیاز پوست جهت تزریق به وسیله ی سوزن هایی ظریف به لایه میانی پوست (مزودرم) استفاده خواهد شد. با این حال، توجه به مشاوره های تخصصی و رعایت مراقبت های پس از درمان برای دستیابی به بهترین نتایج ضروری است. انتخاب مزوتراپی باید با در نظر گرفتن نیازها و شرایط فردی هر شخص انجام شود تا از فواید این روش به بهترین نحو بهره برداری شود.
همچنین بخوانید : بهترین روش های جوانسازی پوست