عارضه درد آرنج معمولا در افراد با سنین 30 تا 50 سال بروز می کند و از ویژگی بارز آن می توان به درد در ناحیه بیرونی و زیر مفصل آرنج اشاره کرد که به دلیل استفاده زیاد از آرنج و مچ ایجاد می شود. این مشکل در اکثر افراد با استراحت بهبود می یابد، اما در صورتی که این درد شدید باشد و یا مدت زیادی ماندگار شود، باید درمان شود. یکی از روش های درمانی نوین برای این مشکل، تزریق پی آر پی آرنج دست می باشد. در ادامه بیشتر به مزایا این روش و عوارض جانبی آن می پردازیم.
عارضه آرنج تنیس بازان به التهاب تاندون هایی گفته می شود که عضلات ساعد را به بخش خارجی مفصل آرنج متصل می کنند. علت ایجاد این عارضه استفاده ی شدید از آرنج همراه با گرفتن مکرر اجسام و بلند کردن آن ها می باشد.
این عارضه نیز زمانی ایجاد می شود که تاندون های متصل کننده ی عضلات ساعد به استخوان داخلی آرنج دچار التهاب شوند. این التهاب نیز به دلیل حرکات مکرر و استفاده ی بیش از حد ایجاد می شود.
بورسیت به التهاب در کیسه های کوچک حاوی مایع (بورس) گفته می شود که وظیفه ی ضربه گیری را در مناطق بین تاندون و استخوان ها بر عهده دارند. با توجه به وظیفه ی ضربه گیری بورس استخوان آرنج ، که در ناحیه بین استخوان تیز پشت آرنج و پوست روی آن می باشد. درصورت تحریک شدن بورس ، مایع درون آن افزایش یافته و فرد دچار بورسیت می شود.
سندرم تونل کوبیتال به التهاب عصب اولنار در دست گفته می شود که باعث بی حسی یا ضعف در ناحیه ی کف دست می شود. عصب اولنار، حس انگشت کوچک و نیمی از انگشت حلقه را تأمین می کند.
سندرم تونل رادیال مشابه سندرم تونل کوبیتال می باشد اما با این تفاوت که در این بیماری عصب رادیال در آرنج تحت فشار قرار می گیرد. با این حال این بیماری بسیار نادر است.
تنیس البو یا آرنج تنیس بازان Tennis elbow یا Lateral epicondylitis از شایعترین علت درد آرنج می باشد. در این عارضه معمولاً درد در قسمت خارجی آرنج احساس میشود. آرنج تنیس بازان یک آسیب دیدگی بیش از حد و فشار عضلانی می باشد که به علت انقباض مکرر عضلات ساعد، که برای صاف کردن و بالا بردن دست و مچ از آن استفاده می کنید، بروز پیدا می کند. حرکات مکرر و استرس به بافت ممکن است منجر به یک سری پارگی های ریز در تاندون ها شود که عضلات ساعد را به برجستگی استخوانی در خارج از آرنج متصل می کند، که در نهایت منجر به بروز درد در آرنج می شود.
سرم تهیه شده از پی آرپی شامل محلول تغلیظ شده فاکتورهای رشد، سلول های بنیادی مزانشیمی، سیتوکین ها، کموکین ها، پلاکت و مولفه های ترمیمی دیگرمی باشد. این فاکتورهای رشد شامل موادی هستند که باعث تحریک در تولید کلاژن های جدید شده و به تشکیل بافت های جدید کمک می کند. این موضوع به بهبود عضلات آرنج و در نهایت منجر به کاهش درد آرنج دست می شود.
علاوه بر این پی آر پی منجر به تولید عروق خونی جدید در تاندو ن های پاره شده، تامین مواد مغذی بیشتر و کمک به ترمیم آن می شود. این روش درمانی برخلاف دیگر روش ها که صرفا بر کاهش درد متمرکزند، به دنبال ترمیم بافت و کاهش درد طولانی مدت است.
ابتدا پزشک به مقدار مورد نیاز، حدود 15 الی 50 میلی لیتر از خون خود بیمار را می گیرد، سپس با قرار دادن خون داخل دستگاه های سانتریفیوژ، پلاسمای حاوی پلاکت از سایر مواد دیگر جدا خواهد شد. در مرحله بعد پزشک پلاکت ها را برای تزریق پی آر پی آماده کرده و ناحیه آسیب دیده را به خوبی ضد عفونی می کند، و با استفاده از یک سرنگ به آرنج یا محل اسیب دیده تزریق کرده، و محل مورد نظر را پانسمان می کند.
تعداد جلسات لازم برای تزریق پی آر پی به میزان آسیب وارد شده و تشخیص پزشک متخصص بستگی دارد. اما به طور کلی در یک دوره شش ماهه و سه جلسه ای تزریق انجام خواهد شد.
از عوارض شایع و کوتاه مدت این روش می توان به موارد زیر اشاره کرد:
هزینه پی آر پی به شدت آسیب، نوع کیت مصرفی، تعداد جلسات، مکان کلینیک و تخصص پزشک بستگی دارد.
همچنین بخوانید : رادیوگرافی از استخوان آرنج برای تشخیص شکستگی