سوالات پزشکی :
سوال :

با سلام ، من الا17 سالمه و فئتبالیستم ، پارسال توی فوتبال از ناحیه ی پشت زانو (دکتر گفت رباط ) ضربه خوردم و تا الان هر چند وقت یکبار زانوم ورم می کنه و انگار آب میاره و دکترا باز بهم میگن چیزیت نیست و می خواستم اگه میشه راهنماییم کنید با تشکر

دکتر علی فرخانی :

التهاب و ورم زانو و مشکل رباط زانو در صورت عدم درمان با افزایش سن و فعالیت تدریجا شدت می یابد و ممکن است شدت مشکل زا شود. حتما به پزشک متخصص ارتوپد یا طب فیزیکی توانبخشی مراجعه نمایید تا در صورت لزوم تحت درمان فیزیوتراپی قرار گیرید. [1401-10-15]

پاسخ سوال پزشکیمفصل زانو رباط صلیبی لینک مستقیم این سوال

سوال :

سلام.خسته نباشید چند وقتی هست که همسر من کمردرد هستند.یک سال گذشته فعالیت سنگین زیاد داشتن.پدرشون هم دیسک کمر دارن.می خواستم بدونم که این بیماری علائم خاصی دارد؟برای درمانش استراحت کافیه؟ایا این کمر درد همان دیسک کمر هست؟ همسر من قد بلندی دارد ممکن هست به خاطر قدش باشه. با تشکر از شما

دکتر علی فرخانی :

علائم دیسک کمر بسته به نوع مهره های درگیر متفاوت است. ایشان برای تشخیص دقیق مشکل باید به دکتر متخصص مربوطه مراجعه کنند. استراحت هم نمی تواند درمان کافی برای رفع مشکل باشد. باید درمان پس از تشخیص دقیق انجام گیرد. شاید فیزیوتراپی برای ایشان تجویز شود اما قبل از تشخیص دقیق در مورد درمان درست نمی توان صحبتی کرد. [1401-10-15]

پاسخ سوال پزشکیدیسک لینک مستقیم این سوال

سوال :

با سلام و عرض ادب آقای دکتر پدر بنده عصب های دستشونو به خاطر کار سختی که داشتن عمل کردن و دکترشون گفت که دیگه نباید به دستشون فشار بیارن و.. بنده میخواستم کفالتشونو به خاطر مشکل دستشون بر عهده بگیرم..میخواستم بدونم راهکاری وجود داره واسه اینکه وقتی نوار عصب میگیرن درصد بیشتری از کار افتدگی رو تشخیص بدن؟

دکتر علی فرخانی :

نوار عصب همان میزان از کار افتادگی که وجود دارد نشان می دهد که از مطمئن ترین راه هاست. [1401-10-15]

پاسخ سوال پزشکیعضله لینک مستقیم این سوال

سوال :

سلام روز شما بخیر...دختری هستم 25 ساله که اخیرا ماهیچه و عصله های بدنم یهویی میگیره و تا چند دقیقه درد شدیدی احساس می کنم.مثل زیر بغل ساق پا و ... این مساله تازگیا بیشتر شده و وقتایی که خم میشم چیزی بردارم یا یا دستمو می برم بالا چیزی بذرام بالا یا وقتی خوابیدم رومو برمیگردونم انفاق میفته...به نظر شما دلیلش چی می تونه باشه؟ پیشاپیش ممنونم ازتون...:)

دکتر علی فرخانی :

گرفتگی عضلات بدن همراه با درد می تواند علل مختلفی داشته باشد از جمله کم تحرکی و فعالیت کم بدن، کمبود بعضی از مواد معدنی در بدن، پوسچر نامناسب بدن مثل داشتن قوس زیاد کمر یا برعکس داشتن کیفوز که بایستی هر یک بررسی شود. [1401-10-15]

پاسخ سوال پزشکیعضله لینک مستقیم این سوال

سوال :

سلام دکتر خدا قوت من 28 سال دارم. و 8 سال هست که دچار ضایعه نخاعی از مهره t8 شدم. پاهام به شدت لاغر و استخوانی شده . 7 سال پیش مدت یک سال هر روز به کلینیک فیزیوتراپی میرفتم و هریک از پاهام رو به مدت 10 دقیقه با جریان الکتریکی idc تحریک میکردم که عضلات پاهام بیشتر بشه ولی اصلا تغییری نکرد. و تا حالا هروقت که به جراح مغز و اعصاب مراجعه کردم بلا فاصله برام 10 جلسه idc , fes نوشته. اخیرا یک دستگاه الکتروتراپی خریدم که توی خونه اازش استفاده کنم که دارای جریانهای idc - fes - t.cont - t.burat - farad - dc هست . سوالم از شما اینه که از کدام یک از این جریانها و چه مدتی و با چه شدتی و دقیقا در کدام قسمت از پا استفاده کنم و در ضمن چون از درد اسپاسم هم رنج میبرم و در ناحیه لگن و ران روزانه چندین بار به شدت دچار درد اسپاسمی میشم ،آیا برای کاهش این درد هم میشه از این دستگاه استفاده کرد؟ با تشکر

دکتر علی فرخانی :

مسلما امکان توضیح در مورد پارامترهای دستگاه و یا مکان الکترود گذاری به این صورت امکان پذیر نمی باشد و شما لازم است در یکی از همان مراکزی که قبلا فیزیوتراپی می شده اید از کارشناسان فیزیوتراپی راجع به مسائلی که مطرح کرده اید راهنمایی بگیرید. [1401-10-15]

پاسخ سوال پزشکیلگن لینک مستقیم این سوال

سوال :

فرزندی دارم 16 ساله می باشد دچار اسپاسم در ناحیه پا ها می باشد که بدلیل زردی خون در کودکی ایجاد شده چندین بار اورا عمل نمودیم و اخیراً هم دو ماهی است او را عمل کرده ایم بعد از عمل باز در هنگام راه رفتن زانو ها را خمیده نگه میدارد کار درمانی برای بهتر شدن راه رفتن او مفید می باشد ولی در شهرستان نداریم در منزل چه روشهایی جهت کار درمانی او توصیه می فر مایید با تشکر

دکتر علی فرخانی :

البته دانستن نوع عمل، مدت زمانی که از جراحی می گذرد، وضعیت بی حرکتی و یا نوع بی حرکتی نیازمی باشد. با این وجود بهتر است از راهنمایی یک کاردرمان مجرب نیز برای درمان اسپاسم عضلانی پا فرزندتان بهره مند شوید. [1401-10-15]

پاسخ سوال پزشکیعضله لینک مستقیم این سوال

سوال :

باسلام همسر من مدتی در ناحیه نوک انگشتان دستش احساس داغی می کنه و کمد درد هم داره می خواستم بدونم به هم ربطی داره و دلیل این احساس گرمای شدید را می خواستم بدونم باتشکر

دکتر علی فرخانی :

وجود حس داغی در نوک انگشتان دست می تواند به دلیل مشکلات عروقی و یا مشکل در سیستم اتونوم (سیستم عصبی خودکار) یا همان سمپاتیک، پاراسمپاتیک باشد. که البته احتمال مشکلات سیستم عروقی بیششتر است و وجود کمردرد هم می تواند به این مسائل مرتبط باشد یا اینکه اصولا کمردرد مکانیکال باشد. به هرحال یک معاینه فیزیکی حتما نیاز می باشد. [1401-10-15]

پاسخ سوال پزشکیلینک مستقیم این سوال

سوال :

سلام و خسته نباشید اقای دکتر . من موهای سرم کمی حالت فر دارد میخواستم موهامو با مواد شیمایی از حالت فر دربیارم ایا این مواد برای مو ضرری داره ؟

دکتر علیرضا واعظ شوشتری :

این مواد شکنندگی موها را زیاد میکند اگر بادقت انجام شود و بعد از آن مواد نرم کننده استفاده نمایید مشکلی ندارد [1401-10-15]

پاسخ سوال پزشکیمراقبت از مو لینک مستقیم این سوال

سوال :

باسلام من 55 سالمه میخوام بدونم بهترین راه برای رفع چین و پروک صورتم چه راهی هست در ضمن دکتر متبهری که در مشهد این کار رو انجام میدن لطفا معرفی کنید بسیار متشکرم

دکتر علیرضا واعظ شوشتری :

لیزر فرکسل بهترین است نمیشناسم [1401-10-15]

پاسخ سوال پزشکیفرکسل جوانسازی پوست لینک مستقیم این سوال

سوال :

با عرض سلام و خسته نباشيد.پسري28 ساله ومجرد هستم كه حدود6ماهه ازدرد بيضه رنج ميبرم.متخصص كليه باتوجه به آزمايش خون وادرار وسنوگرافي گفته كه ازلحاظ اورولوژي مشكلي ندارم.به نظر شما آيا اين درد ميتونه منشاء در ارتوپدي داشته باشه؟اگه داره من بايد پيشه چه نوع دكتري برم؟مرسي ازراهنماييهاي شما.

دکتر علی فرخانی :

با سلام. ممکن است در اثر التهابات تاندونی ناحیه پایین شکم یا اینگواینال دردهای ارجاعی به بیضه وجود داشته باشد. [1401-10-14]

پاسخ سوال پزشکیبیضه لینک مستقیم این سوال

سوال :

با سلام .مدتی است در پشت پاهای خود احساس درد مبهمی(از زانو تا مچ پا) میکنم حتی صبح ها که بیدار مشوم این درد را با سردرد دارم تحرکم کم است مذکر 28سالمه باتشکر از پاسخ شما.

دکتر علی فرخانی :

البته راهنمایی لازم را نکرده اید ولی با توجه به گفته خودتان که تحرک کمی دارید احتمالا دچار خشکی مفاصل زانو و مچ پا شده اید در کنار این خشکی، کوتاهی عضلات ساق ( عضلات پشت ساق ) هم در ایجاد درد موثر می باشد. لذا توصیه من به شما این است که قبل از خواب سعی کنید ابتدا عضلات پشت ساق را با گرمای مرطوب (کیسه آب گرم) گرم کرده و چند نرمش کششی ساق را انجام دهید و همین کار را صبح پس از بیدار شدن از خواب نیز انجام دهید. [1401-10-14]

پاسخ سوال پزشکیخشکی مفصل زانو مچ پا لینک مستقیم این سوال

سوال :

سلام بهترین راه درمان دیسک گردن وحرکات صحیح فیزیوتراپی مربوط به پیشگیری ازان راتوضیح دهید*نیمادادگر

دکتر علی فرخانی :

بهترین راه درمان دیسک گردن ، فیزیوتراپی اصولی می باشد که مشخصا باید در مراکز درمانی و تحت نظر فیزیوتراپیست مجرب انجام شود. ضمنا ورزش های مربوطه با توجه په شدت ضایعه و مدتی که بیمار دچار عارضه است تجویز می شود. توضیحات شما کافی نمی باشد. در جهت پیشگیری، حفظ قوس نرمال گردنی لازم است. ( یعنی جلوگیری از خم شدن زیاد گردن یا خستگی زیاد عضلات گردنی ) [1401-10-14]

پاسخ سوال پزشکیدیسک گردن لینک مستقیم این سوال

سوال :

با سلام همسر من دارای 35 سال سن است و دچار پا درد شدید عمدتا در قسمت ران تا زانو می باشد تا کنون دو با نوار عضله و عصب گرفته مشکلی نداشته با توجه به علائم داخلی، دکتر وی تشخیص بیماری فیبرومیالوژی داده است از آنجا که قرصهای این بیماری بطور موقت درد را ساکت میکند و اثر مستمر ندارد آیا راه بهتری برای حل این مشکل وجود دارد؟ با تشکر

دکتر علی فرخانی :

بیماری فیرومیالژی تحت تاثیر عوامل مختلفی مانند عوامل هورمونی و روحی می باشد و تشدید یا تخفیف علائم وابستگی زیادی به این فاکتورها دارد. ورزش به صورت مستمر و منظم تاثیر بسیار مثبتی در تخفیف علائم دارد. ضمنا دوری از محیط های ترس زا و افکار مثبت نقش بسزایی دارد. در کنار این مسائل بهره گیری از مشاوره یک فیزیوتوراپیست برای انجام نرمش های کششی عضلات دیگر حتما موثر است. [1401-10-14]

پاسخ سوال پزشکیفیزیکی لینک مستقیم این سوال

سوال :

با درود خدمت شما آقای دکتر فرخانی. من پسری 18ساله هستم با 160سانتی متر قد. می خواستم بدونم نظرتون در مورد قرص های افزایش قد نچرال ولز چی هست؟ تاثیری به روی قد داره؟ عوارض نداره؟

دکتر علی فرخانی :

قرص هایی که در ماهواره تبلیغ می شوند بیشتر جنبه تبلیغاتی دارد و نمی توان به آنها اعتماد کرد. اما در کل روش های درمانی برای افزایش قد حداکثر 3-4 سانتیمتر کمک کننده هستند و طول قد انسان بیشتر جنبه ارثی و تغذیه دوران نوجوانی و بلوغ دارد. [1401-10-14]

پاسخ سوال پزشکیقد لینک مستقیم این سوال

سوال :

با سلام خدمت اقای دکتر ،خانمی 49 ساله هستم و72 کیلو وزن و 151سانتی متر قد دارم که یک ماه پیش در اثر برداشتن گلدان کمرم درد گرفت به دکتر مراجعه نمودم و 3 تا آمپول دگزا متازون و مسکن نوشت دو سه روز جواب داد و بعد دوباره درد در قسمت ران و پام شروع شد به طوری که دیگه حرکت کردن برام سخت شد به پزشک متخصص طب فیزیکی مراجعه کردم که با دستگاه نوار عصب و عضله گرفت وگفت که 5 تا از رگهات گرفته که 2 تاش در دستات و 3 تاش در قسمت کمر و ران هست که یکیش هم ترکیده . 5 تا آمپول دپو-مدرول نوشت که 2تاش رو از دست تزریق کرد و 3 تای دیگرو هفته ای یکی گفت بزن و قرص های فاموتیدین 40 ،گاباتین 100،تلتونال480Ft ،شیاف دیکلوفناک100 ، پماد موضعی رهامین و 20 جلسه درمان دستی با دستگاه گفت که تا حالا 4 جلسه رفتم و نیز ورزشهای کششی هم گفته که هر روز سه بار انجام میدم در جلسه چهارم که مراجعه کردم چون در قمسمت کمر دو تا تیکه چربی در چپ و راست کمرحس کرده بودم که با حرکت همراه بود در موردش سوال کردم بهم گفتن که ما با این دستگاهها روی دیسک شما و عضله شما کار می کنیم من نیز ترسیدم که نکنه دیسک هم بشم به جراح دیسک کمر ارتوپد مراجعه کردم که ایشان گفتند جلسات درمان را قطع کنید و یک آمپول دپو-مدرول و3 آمپول sun vit ویتامین د3و قرص ویتامین b1 100 و قرص ژلوفن نوشت و گفت استراحت کنید . حال از جناب آقای دکتر میخواهم که مرا راهنمایی کنند که چکار بکنم و مشکل من چیه و چگونگه درمان میشه . با تشکر فراوان .

دکتر علی فرخانی :

علائمی که ذکر کردید به درگیری عصب سیاتیک برمیگردد که احتمالا به خاطر بلند کردن جسم سنگین و بیرون زدگی دیسک کمر ایجاد شده که در مرحله اول استراحت به مدت 3 تا 2 روز پیشنهاد می گردد. اگر همچنان دردی وجود داشت درمان های فیزیوتراپی ، لیزردرمانی و کشش برای برگشتن دیسک به حالت طبیعی کمک می کند. [1401-10-14]

پاسخ سوال پزشکیسیاتیک لینک مستقیم این سوال

سوال :

با سلام!و خسته نباشید!آقای دکتر اگر مقدوره جواب سوال من رو سریع بدید ممنون میشم!من26سالمه حدود7ماه پیش زایمان کردم زایمانم همراه با بیهوشی کامل بود!بعد از زایمان دچار درد شدید در ستون مهرها شدم بعد از مراجعه من نزد پزشک معتبری و عکسبرداری نشان داد که مهره 5و6 دچار شکستگی شده آمپول کلسیم و ویتامین دی تجویز شد همراه با کمربند!در بستن کمربند کوتاهی کردم چون مانع از فعالیت روزانه ام میشد!خاطر نشان میکنم که 3دکتر تشخیص تراکم استخوانم کم است!من بیش از2دقیقه قادر به بغل کردن بچه نیستم نمیتونم طاق باز بخوابم به پهلو که میخوابم شدیدا در دنده هایم درد شدید احساس میکنم!سوزش شدید درناحیه شکستی احساس میکنم که وافعا مرا عاجزکرده است!البته در ماه هشتم دچار ضربه از ناحیه کمرهم شدم اما دکتر گفت به دلیل کم بودن تراکم استخوان و فشردگی مهرها دچار این عارضه شدم!لطفا من را راهنمایی کنید چه درمانی در پیش بگیرم آیا فیزیوتراپی یا پروتکلهای ورزش درمانی یا دستگاه این ضایعه رفع میشود یا نیاز به جراحیست؟

دکتر علی فرخانی :

برا ی ترمیم و تراکم استخوانی یکی از بهترین راه ها پس از ورزش، مگنت درمانی است که باعث می شود کلسیم در بافت استخوانی شما رسوب کند و تراکم استخوانی افزایش یابد و شکستگی سریعتر ترمیم شود. فیزیوتراپی و لیزر درمانی هم درد و سوزش را کمتر خواهد کرد. ورزش های مخصوص هم پس از زایمان وجود دارد که می توانید به توصیه فیزیوتراپتان انجام دهید. [1401-10-14]

پاسخ سوال پزشکیاستخوان لینک مستقیم این سوال

سوال :

با سلام و خسته نباشید.مادر من 53 سالشونه. چند روز پیش ناگهانی زیر پاشون خالی شد و چندتا پله رو باهم یکی کردن و افتادن، میخواستم ببینم این ممکنه نشونه بیماریه خاصی باشه؟ با تشکر

دکتر علی فرخانی :

اگر زیر پا خالی شدن تکرار شد ممکنه نشانه چند مورد در زانو باشد: پارگی مینیسک ، ضعف عضله چهار سر زانو ، ورم شدید زانو (effusion) که با معاینه وتست بیمار می توان تشخیص دقیق داد اما اگر به تعداد دفعات کم این اتفاق افتاد نیاز به حساس شدن نیست . [1401-10-14]

پاسخ سوال پزشکیمینیسک لینک مستقیم این سوال

سوال :

سلام خانمي هستم47ساله مشكلم اين است كه دنده هايم درد ميكند به دكترمراجعه كردم گفته اند مشكلي ندارم درضمن دردصبحهاهنگام بيدارشدن بيشتراست لطفاراهنماييم كنيد مچكرم

دکتر علی فرخانی :

با شروع آرتروز در مفاصل بین دنده ای شما باعث این علائم می گردد اما برای بررسی بیشتر باید مورد معاینه نیز قرار گیرند. [1401-10-14]

پاسخ سوال پزشکیآرتروز لینک مستقیم این سوال

سوال :

با سلام برادر 24 ساله ای دارم که در اثر تصادف دچار شکستگی از ناحیه بازو و جدا شدن استخوان از هم شد و عمل جراحی انجام شد و پلاتین نیز قرار گرفت. حالا پس از گذشت 2 ماه و و مراقبت زیر نظر پزشک مربوطه هیچ گونه ترمیم و پر شدگی و جوش خوردن مشاهده نشده 1- چه مدت زمانی برای جوش خوردن استخوانی که کامل شکسته لازم است؟ 2-آیا باز کردن کچ بعد از 2 ماه در بازویی که پلاتین دارد درست است؟ 3-آیا قرص های مکمل که در آن گلوکزامین دارد مانند Move Free® Advanced در روند درمان و جوش خوردن تاثیر دارد ؟ با تشکر و ارزوی موفقیت

دکتر علی فرخانی :

بسته به نوع شکستگی دارد اما عموما حداقل 4 هفته زمان برا ی جوش خوردگی لازم است، اما اگر بعد از 2 ماه هنوز هیچ علائمی از کال استخوانی دیده نشده یکی از بهترین روش ها استفاده از مگنت تراپی یا درمان به روش مغناطیسی است که کلسیم را دربافت استخوان رسوب و باعث پر شدن آن می شود. داروهای غضروف سازی که نام برده اید هم در صورت مصرف طولانی مدت می توانند اثرات مختصری داشته باشد. [1401-10-14]

پاسخ سوال پزشکیاستخوان لینک مستقیم این سوال

سوال :

با سلام - یکی از مهره های پایین کمر مامانم روی هم خزیده و دکتر معاج سال قبل 10 جلسه فیزیوتراپی ویزیت کردند که کمر درد شون بهتر شد. حال امسال دوباره بعد ار یک مسافرت دوباره درد کمر شروع شد به طوری که درد شدیدی از زانو تا مچ دارند. دکتر مالج فرمودند چون دیابت نوع 2 دارند نمی توانند عمل کنند و حال دوباره 10 جلست فیزیو تراپی دارند می روند که از زمانی که دوره فیزیو تراپی شروع شده تا الان که جلسه 5 می باشد دردی از زانو تا مچ پاشون شدید شده است.سن مامان 50 سال می باشد . حال چه بایستی انجام داد تا درد تسکین یابد آیا درد مچ پاشون بهتر می شود و این درد از چه عاملی ایجاد شده است. با تشکر فراوان

دکتر علی فرخانی :

فعلا نیاز به استراحت می باشد. استراحت یعنی اجتناب از هر گونه فعالیت مضر و دردزا و برای کاهش درد و درمان نیاز به لیزر و فیزیوتراپی دارند. [1401-10-14]

پاسخ سوال پزشکیمچ پا لینک مستقیم این سوال

ترک خوردگی های پوستی و کورتون ها

دکتر رضا رباطی [ متخصص پوست و مو ]

آیا تغییر رنگ چشم امکان پذیر است؟

دکتر بهرام اشراقی [ فلوشیپ پلاستیک و ترمیمی چشم ]

مدیریت درد با طب فیزیکی چگونه است؟

دکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]

در کلینیک پوست مو و لیزر چه کارهایی انجام میشود؟

مقایسه هایفوتراپی و آر اف در جوانسازی پوست

دکتر بهرام اشراقی [ فلوشیپ پلاستیک و ترمیمی چشم ]

مشخصات یک مسواک مناسب

دکتر سید محسن هاشمی نیا [ متخصص درمان ریشه ]

پاک کردن صحیح آرایش صورت

روماتیسم ستون فقرات (اسپوندلیت آنکیلوزان) چیست؟

دکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]

وحشت از پرواز

دکتر مطهره میردامادی [ متخصص اعصاب و روان ]