احتمالا تا به حال چیز هایی درباره پیلینگ یا لایه برداری پوست شنید ه اید شاید هم تا به حال از محصولات بدون نسخه لایه بردار یا اسكراب استفاده كرده باشید اما شاید ندانید كه پیلینگ و لایه برداری روشهای مختلف تخصصی با مكانیسم های متفاوت دارد كه هركدام از این روشها را پزشک با توجه به وضعیت پوست شما پیشنهاد می كند. در ادامه این بحث به معرفی و تاثیرات برخی از روشهای لایه برداری و پیلینگ پوست خواهیم پرداخت و شما را با این روشهای آشنا خواهیم ساخت.
پیلینگ Peeling یا لایه برداری پوست به عملی گفته می شود که طی آن، با حذف یک لایه از پوست، سلولهای مرده، جوشها، برخی از آسکارها، تیرگی های پوست و آلودگی های سطحی، از بین می روند و در نتیجه این عمل پوست ظاهری شفاف، شاداب و با طراوت می یابد. لایه برداری پوست با ابزار و مواد مختلفی قابل انجام است که در ادامه به مواردی از آن اشاره می شود.
سه روش اصلی برای لایه برداری پوست وجود دارد که ابتدا به معرفی آنها می پردازیم. این روشها عبارتند از:
درمان بسیاری از عوارض پوستی مانند جوش و جای جوش ، عدم شفافیت پوست برخی لک های پوستی، چین و چروک های ریز و ... صرفا به وسیله لایه برداری یا پیلینگ پوست می تواند امکان پذیر باشد. لایه برداری پوست در سنندج توسط دکتر حسن زاده با کسب ایده آل ترین نتایج قابل انجام است. اگر مایل به کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می باشید؛ لطفا با شماره 33246361 - 087 تماس حاصل فرمایید.
در لایه برداری مکانیکی از مواد زبری استفاده می شود که در برخورد با پوست مانند سمباته عمل می کنند و قادراند یک لایه از پوست را جدا نمایند. لایه برداری مکانیکی هم انواع گوناگونی دارد که در زیر به آنها اشاره شده است:
میکرودرم ابریژن
میکرودرم ابریژن یک تکنیک لایه بردای غیر جراحی است. در این روش خارجی ترین لایه پوست که حاوی سلول های مرده است، به صورت مکانیکی از سطح پوست جدا شده و سپس به کمک مکنده برداشته می شوند. حاصل این کار پوستی صاف و نرم خواهد بود. اگر میکرودرم ابریژن اصولی و درست انجام شود، پوست شما ظاهری جوان، شاداب و شفاف به خود می گیرد. مکانیسم تاثیر میکرودرم ابریژن بدین شرح است؛ که با آسیب به لایه سطحی پوست، بدن به طور طبیعی این اتفاق را به عنوان آسیب تحلیل می کند. بنابراین به تکاپو می افتد وسلول هایی تازه و سالم را جایگزین سلول های از دست رفته پوست می نماید.
استفاده از کرم ها و صابون های اسکراب حاوی دانه های زبر و خشن، به عنوان ساینده و لایه بردار برای جداسازی سلول های مرده از سطح پوست بسیار رایج است. کاربرد این محصولات برای درمان جوش های سرسیاه، کاهش چربی پوست و لطافت، طراوت و شادابی پوست است. حتی کیسه کشیدن در حمام هم به نوعی لایه برداری پوست محسوب می شود که البته صحیح بودن یا نبودن آن جای بحث دارد.
یکی از انواع پیلینگ پوست،لایه برداری شیمیایی است. در این روش از محلول های شیمیایی برای جدا نمودن سلولهای مرده پوست استفاده می شود. پوستی که پس از برداشتن سلولهای مرده با لایه بردارهای شیمیایی ایجاد می شود؛ نرم تر، شفاف تر و جوان تر خواهد بود. لایه برداری شیمیایی پوست با عمق کم، بافت پوست را تقویت می کند و چین و چروک های صورت را کاهش می دهد. نتایج لایه برداری شیمیایی پوست ابتدا خیلی واضح نیست اما با تکرار جلسات درمانی، بارزتر خواهد شد.
روش انجام لایه برداری شیمیایی به این گونه است که، یک محلول شیمیایی لایه بردار مناسب روی پوست شما مالیده می شود. پس از طی زمانی مشخص، این ماده از روی پوست برداشته می شود و پوست تمیز می گردد. و از این زمان به بعد فرآیند لایه برداری پوست طی روزهای اول تا دو هفته پس از جلسه درمان ادامه می یابد. این پروسه بخشی از پوست را به روشی کاملاً کنترل شده تخریب میکند تا پوست جدید بتواند به جای آن رشد کند. لایه برداری شیمیایی پوست می تواند به تنهایی یا همراه با سایر روشهای جوانسازی پوست انجام شود.
لیزر ابزاری قدرتمند است که کاربردهای فراوانی در پزشکی دارد. از این وسیله می توان به جهت لایه برداری پوست نیز بهره برد و نتایج بسیار چشمگیری به دست آورد. لایه برداری پوست با استفاده از لیزر امروزه به یکی از روش های پر طرفدار تبدیل شده است که علاوه بر لایه برداری سطحی از پوست به منظور پاکسازی و جوانسازی پوست و برطرف کردن چین و چروک ، برای رفع جای زخم، جوش، آکنه ، بخیه و مواردی از این دست نیز به کار برده می شود و بر اساس نوع عمق و شدت عارضه از انواع مختلف آن و در دفعات و شدت های مختلف استفاده می شود.
به طور کلی دو نوع لایه برداری با لیزر وجود دارد. یکی لیزرهای لایه بردار CO2 است که قسمتی از پوست که قرار است لایه برداری شود را به طور کلی بر می دارد. نوع دوم آن، لیزر تکه تکه ای یا فراکشنال است که همانطور که مشخص است، کل پوست از همان ابتدا درگیر نمی باشد، بلکه در هر جلسه بخشی از محل مورد نظر تحت لیزر قرار می گیرد و به این ترتیب ترمیم پوست هم سریعتر خواهد بود و البته نسبت به روش اول کم خطر تر می باشد.
اما به صورت کلی اگر شدت لیزر به کار رفته در هر دو مورد متناسب با نوع پوست و عارضه نباشد، نه تنها اثر بخشی ندارد، بلکه عواقب جبران ناپذیری را نیز به همراه دارد. به همین علت، توجه به این نکته را ضورری می دانیم که برای لایه برداری و کلیه اقدامات درمانی پوست با لیزر، حتما به متخصص پوست مراجعه نمایید.
پس از پیلینگ، یکی از مواردی که بسیار حائز اهمیت است؛ مراقبت از پوست در برابر تابش مستقیم نور خورشید است. بعد از لایه برداری در صورت عدم رعایت این نکته، نه تنها نتایج مطلوب ایجاد نمی شود بلکه حتی ممکن است صدمات غیر قابل جبران نیز به پوست وارد شود. به همین علت در روزهای کوتاه و کم آفتاب سال مانند زمستان و پاییز، مراقبت از پوست پس از پیلینگ آسان تر است؛ و شاید بتوان گفت؛ لایه برداری در این اوقات مناسب تر است. البته همانطور که بارها گفته شده؛ در روزهای ابری هم نیاز به مراقبت از پوست وجود دارد. همچنین روزهای برفی که حتی نیاز به مراقبت از پوست افزایش هم می یابد.
همشهریان عزیر! اکیداً توصیه می کنیم؛ برای انجام بهترین اقدامات جوانسازی ، به متخصص پوست مو و زیبایی در سنندج مراجعه نمایید و از انجام این امور توسط افراد غیر پزشک ، در مراکز غیر مجاز خودداری کنید.