رایج ترین دلایل ایجاد انواع جوش صورت عبارتند از:
معمولا پزشکان برای درمان سریع جوش صورت و از بین بردن جای جوش از روش های مختلفی استفاده می کنند. طبق تجربه دارو های بدون نسخه مانند:
انواع ژل شستشو: کرم ها و لوسیون های موضعی خاص جوش های خفیف برای درمان جوش صورت فوری و از بین بردن جوش صورت در یک روز موثر است.
لایه بردار های شیمیایی: برای از بین بردن سلول های مرده ی پوست، منافذ، جوش های سر سفید و سر سیاه و تحریک برای رشد پوستی جدید بکار می روند.
میکرودرم ابریژن: روش لایه برداری مکانیکی لایه ی سطحی پوست است. این نوع درمان شامل دستگاه دستی است که کریستال ها را روی پوست می کشد. کریستال ها به آرامی سطح پوست را سایش یا صیقل می دهند. یک لوله خلاء کریستال ها و سلول های پاکسازی می کند. میکرودرم ابریژن موجب لایه برداری و باز کردن منافذ پوست می شود. نتایج سریعا قابل مشاهده هستند و پوستی روشن تر و صورتی رنگ به وجود می آید.
میکرونیدلینگ: یکی دیگر از درمان های بی نظیر جوش و جای جوش میکرونیدلینگ است. در این فرایند سوزن های کوچکی به درون پوست اطراف جای زخم وارد می شوند تا پوست را به تولید کلاژن بیشتر وادار می کند. این کلاژن می تواند با صاف کردن پوست، ظاهر زخم های ناشی از جوش را کاهش دهد. با این حال، رفع زخم ناشی از جوش می تواند به بروز عوارض موقتی از جمله قرمزی، درد و التهاب منجر شود.
درمان لیزری جوش: درمان های لیزری با از بین بردن سطحی ترین لایه پوست و به سطح رساندن سلول های جوان زیرین، جوش ها و جای زخم ناشی از جوش را از بین می برند. این درمان، سطح پوست را بدون استفاده از مواد شیمیایی یا اسکراب تجدید کرده و ظاهر جای زخم ها را کاهش می دهد.
ایزوتروتینوئین: دارویی امید بخش برای مبتلایان است که روش دیگر برای درمان جوش های کیستی آنان موثر نبوده است. ایزوتروتینوئین یک داروی خوراکی قدرتمند است که از ویتامین A مشتق شده و با تغییر شکل غدد سبابه جریان تولید چربی در این غدد را متوقف می کند. این کاهش در تولید سیبوم می تواند به کاهش مقدار باکتری و درنهایت رفع عفونت منجر می شود.
فوتودینامیک: در طول این فرایند، یک پماد مخصوص(فوتوسنسیتایزر) به محل جوش اعمال شده و سپس سک نور کنترل شده به رنگ قرمز یا آبی بر روی محل تابانده می شود. این فرایند با هدف کوچک کردن غدد سبابه، مقدار چربی و از بین بردن باکتری های منافذ پوست و همچنین کاهش موثر اندازه جوش های کیستی انجام می شود.
همچنین بخوانید : لیزر کیوسوییچ (Q-switch) چیست و چه کاربردی دارد؟
1. پاکسازی روزانه پوست و صورت
2. پاک کردن آرایش پیش از خواب
3. شستشوی مرتب رو بالشی و حوله
4. استفاده از کرم های مناسب با نوع پوست
5. کنترل نظم سیکل های قاعدگی در خانم ها
6. پرهیز اصلاح صورت با تیغ
7. پرهیز از مصرف خودسرانه ی داروی کورتون
8. استفاده از لایه بردار صورت
9. استفاده از ماسک خاک رس
10. پاکسازی براش های آرایشی
انواع جوش صورت که رواج بیشتری داشته و لازم است بشناسید:
جوش سر سفید: این نوع جوش پوستی با نام کومدون بسته نیز شناخته می شود. که حاصل مسدود شدن کامل منافذ پوست است.
جوش سر سیاه: این نوع درست مشابه با جوش سر سفید است ولی با این تفاوت که محتویات منافذ پوست شما بیرون زده و در معرض هوا سیاه شده است.
ندول: آکنه ندولار شامل غده های زیر پوستی قرمز رنگی است که به صورت عمیق زیر پوست ایجاد می شوند و نتیجه تجمع باکتری پروپیونی است که باعث عفونت دردناک می شود.
پاپول: این نوع جوش را سفت دانه هم می گویند و زمانی ایجاد می شود که چربی اضافه پوست با یک باکتری به نام پروپیونی در منافذ پوست به هم می رسند و سبب تجمع عفونت می شود.
پاسچول: پاسجول به عنوان چرک دانه شناخته می شود زیرا از چرک و آلودگی سفید یا زرد انباشته شده است. که این نوع جوش ناشی از تغییرات هورمون است.
کیست: آکنه کیست شدید ترین شکل آکنه است و همچنین نتیجه عفونت عمیق درون پوست محبوس می شود .
افرادی که پوست تیره دارند بیشتر از افرادی که صورتی روشن دارند این عوارض جوش صورت را تجربه می کنند:
1. جای زخم؛ پوست حفره دار و زخم های عمیق می توانند پس از بهبود جای جوش صورت به صورت طولانی باقی بماند.
2. تغییرات پوستی؛ پس از رفع آکنه ممکن است پوست آسیب ببیند.
برای خواندن مقالات جوانسازی دور چشم با تزریق فیلر و درمان تعریق زیاد با تزریق بوتاکس کلیک کنید.