جوش یک مشکل پوستی است که می تواند باعث ایجاد چندین نوع برجستگی در سطح پوست شود. این برجستگی ها شامل جوش های سرسفید و جوش های سرسیاه، می باشند. محققان ارتباط بین یک رژیم غذایی با درمان جوش صورت را مطالعه کرده اند. این نوع رژیم غذایی بر اساس کربوهیدرات زیاد، لبنیات، چربی های اشباع شده و چربی های ترانس است. طبق تحقیقات، این مواد غذایی تولید هورمون هایی را تحریک می کنند که می توانند باعث ایجاد و ترشح چربی اضافی توسط غدد چربی شوند.
همچنین یک رژیم غذایی با التهاب بیشتر مرتبط است که می تواند به بروز آکنه کمک کند. برخی از مواد غذایی سریعتر قند خون را افزایش می دهند. وقتی قند خون به سرعت بالا می رود، هورمونی به نام انسولین در بدن ترشح می شود. وجود انسولین اضافی در خون باعث افزایش تولید سبوم از غدد چربی شده و خطر آکنه را افزایش می دهد.
بیشتر بدانید: آیا جای جوش از بین می رود؟
افرادی که از آکنه پوستی رنج می برند در مقایسه با افرادی که آکنه ندارند غذاهایی با کربوهیدرات فراوان مصرف می کنند. افرادی که غذاهای قندی مصرف می کنند نسبت به سایر افراد 30 درصد بیشتر در معرض آکنه قرار دارند؛ زیرا مصرف این غذاها سطح قند خون را افزایش می دهد. این قند ها از جریان خون و سلول ها در رفت و آمد بوده و در نتیجه باعث ایجاد آکنه خواهند شد.
نان به دلایل زیادی مشکل زا است؛ اما هنگامی که صحبت از آکنه می شود مقصر اصلی گلوتن محسوب می شود زیرا نه تنها به روده کوچک آسیب می رساند بلکه التهاب سیستمیک که یکی از محرک های اصلی آکنه می باشد را نیز افزایش خواهد داد.
در ادامه موضوع گلوتن مقصر بعدی که سبب بروز آکنه می شود، شیرینی است. خوراکی هایی که باعث افزایش سریع انسولین شده معمولاً سبب ایجاد آکنه نیز می شوند و این امر فراتر از شیرینی است و شامل ماکارونی، آرد سفید و سایر مواد غذایی که شاخص قند خون را بالا می برند می شود.
براساس مطالعات صورت گرفته شیوع آکنه با محصولات شیری مرتبط است. افرادی که بستنی فراوان و بطور مرتب شیر گاو می نوشند چهار برابر بیشتر از دیگران در معرض آکنه قرار دارند. شیرگاو دارای اسید آمینه می باشد که وظیفه تحریک هورمون شبه انسولین را داشته و با ایجاد آکنه مستقیماً در ارتباط است. شیر همچنین حاوی قند بوده که منجر به افزایش سطح انسولین در بدن و در نتیجه تشدید آکنه خواهد شد.
آکنه ارتباط مستقیمی با غذاهای غربی که سرشار از کالری، چربی و کربوهیدرات هستند، دارد. این غذاها شامل: همبرگر، ناگت، هات داگ، سیب زمینی سرخ شده، نوشابه، میلک شیک و پیتزا می شوند. براساس مطالعه ای که اخیراً انجام شد، افرادی که غذاهای آماده مصرف می کنند در مقایسه با افرادی که غذای سالم مصرف می کنند 43 درصد بیشتر به آکنه مبتلا می شوند. همچنین در افرادی که روزانه این غذاها را مصرف می کنند خطر ابتلا به آکنه 17 درصد افزایش میابد.
این محصول یکی از محبوب ترین خوراکی ها بین افراد به شمار می رود. سیب زمینی سرخ کرده علاوه بر سرخ شدن در روغن نامرغوب سبب بروز آکنه خواهد شد. این خوراکی حاوی کربوهیدرات بالایی بوده و یک تکه از آن سبب تولید سریع انسولین شده و منجر به التهاب سیستمیک خواهد شد زیرا سرشار از چربی های امگا 6 می باشد.
رژیم غذایی سرشار از اسیدهای چرب امگا 6 سبب ایجاد التهاب و آکنه می شوند. این رژیم ها سرشار از روغن ذرت و سویا هستند و این امر باعث عدم تعادل بین رژیم و التهاب شده که در نهایت باعث تشدید آکنه خواهد شد. به منظور کاهش این التهاب و آکنه بهتر است مکمل هایی حاوی اسید های چرب امگا 3 مصرف کنید.
مصرف این محصول به دلیل قند بالا و اسید های چرب خاصی که دارد باعث افزایش تولید غدد چربی بر روی پوست و در نهایت آکنه می شود. با این وجود اثر مستقیم شکلات بر روی پوست اثبات نشده است؛ اما افرادی که محصولات شکلاتی حاوی قند را مصرف می کنند بیشتر مستعد ابتلا به مشکلات آکنه می باشند. آبنبات سبب افزایش میزان انسولین خون و افزایش سبوم و افزایش تولید اینترلوکین 1 B می شود.
این پروتئین طبیعی توسط دستگاه ایمنی بدن تولید و باعث افزایش خطر بروز التهاب های پوستی و در نتیجه آکنه می شود. اگر لازم است شکلات مصرف کنید شکلات های تلخ جایگزین بهتری هستند؛ زیرا دارای آنتی اکسیدان های بیشتری بوده و قند کم تری دارند.
طبق مطالعات انجام شده مصرف غذاهای ادویه دار سبب ایجاد آکنه و همچنین تشدید آن می شود. برای پیشگیری از بروز آکنه بهتر است تا حد ممکن مصرف این غذاها را کاهش دهید.
براساس تحقیقی که انجام شد مصرف پنیر با بروز آکنه ارتباط مستقیم دارد؛ زیرا بدن را به سمت از بین بردن بعضی هورمون ها سوق داده که در نتیجه بدن قادر به جذب قند می شود. پس اگر در طول روز چنین غذاهایی را مصرف می کنید میزان هورمون موجود در جریان خون بالا رفته و آکنه ایجاد خواهد شد.
این خوراکی از نظر ترکیبات سرشار از گلیسمی بوده و بنظر می رسد سبب ایجاد آکنه خواهد شد. برای جلوگیری از بروز آکنه مصرف آجیل باید به کمترین مقدار خود برسد. آجیل ها خوراکی های سالمی هستند؛ اما برای پیشگیری از آکنه نباید در مصرف آنها زیاده روی کرد. رژیم غذایی که از نظر ترکیبات گلیسمی دارای مقادیر کم هستند و همچنین پروتئین های بدون چربی و سبزیجات و میوه های تازه برای پیشگیری از آکنه و داشتن پوستی صاف و سالم مؤثر می باشند.
پاسخ بدن به برخی غذاها در هر فرد متفاوت می باشد. برای به حداقل رساندن حساسیت های غذایی باید به نوع غذایی که مصرف می کنید آگاه باشید.
نوشابه یکی از بدترین نوشیدنی ها بوده و در بروز آکنه نقش مهمی دارد زیرا علاوه بر فروکتوز حاوی هیچ گونه مواد مغذی نمی باشد. طبق گفته محققان مصرف نوشابه تقریباً با مصرف الکل برابری می کند. پس تصور کنید که چقدر برای بدن مضر می باشد. فروکتوز نوعی قند است که سبب افزایش سطح انسولین می شود به همین علت پس از نوشیدن نوشابه احساس گرسنگی دارید. بهتر است برای اینکه پوستی سالم وصاف در برابر آکنه داشته باشید به جای مصرف نوشابه، آب بنوشید.
پیتزا سرشار از کربوهیدرات است و مانند مواردی که ذکر شد فاقد مواد مغذی می باشد، همچنین سرشار از گلوتن بوده و سبب بروز آکنه خواهد شد.
برخی میوه ها مانند موز، انبه و میوه های خشک قند زیادی دارند و مصرف بیش از حد آنها موجب جوش زدن می شوند. توت فرنگی با داشتن مقدار زیادی ویتامین C برای شفافیت پوست و طول عمر بسیار مفید است؛ اما ممکن است در برخی از افراد موجب قرمزی و حساسیت پوستی به خصوص در اطراف بینی و دهان شود. بسیاری از تولیدکنندگان آب میوه از شکر در تولیدات خود استفاده می کنند. وجود شکر در برخی افراد ممکن است باعث بروز آکنه، جوش و یا دیگر حساسیت های پوستی شود؛ بنابراین، فقط از آب میوه های کاملاً طبیعی استفاده کنید.
مصرف زیاد سویا، تأثیرات نامطلوبی روی پوست دارد؛ زیرا 90 درصد محصولات سویا در جهان اصلاح شده و یا دست کاری شده ی ژنتیکی هستند و مصرف سویا موجب اختلال در تعادل هورمون های بدن می شود و عدم توازن هورمونی موجب بروز آکنه، جوش و چروکیدگی پوست می شود. در افرادی که استروژن خون آنها از حد طبیعی بسیار بالاتر یا بسیار پایین تر است، مصرف سویا به دلیل دارا بودن هورمون فیتواستروژن می تواند عاملی برای بروز جوش باشد. سویا منبع غنی از پروتئین است، اگر خوردن آن برای شما مشکل ایجاد می کند، پروتئین گوشتی و تخم مرغ به جای آن مصرف کنید.
برخی از غذاهای دریایی مانند میگو به دلیل داشتن مقدار زیادی ید و بالا بودن سطح عناصر شیمیایی موجب بروز جوش و حساسیت های پوستی در بانوان می شوند.
آیا می دانید فیلر بهتر است یا بوتاکس ؟
برای اطلاع از پاسخ این سوال کلیک کنید.