جوش چرکی شکل جدی تری از جوش است که سبب به وجود آمدن کیست ها و برآمدگی های بزرگ و ملتهب روی صورت می شود. احتمال ابتلا به جوش های چرکی و دردناک در زنان و مردان یکسان است. برخلاف شکل های خفیف تر جوش، جوش چرکی بسیار دردناک است و زمانی ایجاد می شود که چربی و سلول های مرده ی پوست به طور عمیق در فولیکول مو یا منافذ پوست نفوذ می کنند. با پارگی منافذ زیر پوست، التهاب به سمت بافت اطراف پوست رها می شود. این واکنش زنجیره ای در پوست ادامه پیدا می کند، التهاب گسترده تر می شود، باکتری های مولد جوش رشد می کنند و جوش در تمام ناحیه پخش می شود. پوست بدن برای جلوگیری از پخش شدن التهاب، یک کیست دور آن منطقه ایجاد می کند. به دلیل ظاهر ناخوشایند این جوش ها به ویژه در ناحیه ی صورت، افراد به دنبال درمان آن هستند. در ادامه انواع روش های درمانی جوش های چرکی و دردناک معرفی میگردد.
همشهریان گرامی ! برای دستیابی به بهترین نتایج درمان بیماریها و مشکلات پوستی از جمله درمان آکنه ، حتما به متخصص پوست در اصفهان مراجعه نمایید. زیرا با بکارگیری نادرست و غیر اصولی این روشها توسط افراد غیر متخصص، نه تنها مشکلات کاهش پیدا نمی کند؛ بلکه ممکن است دچار عوارضی شوید که به سادگی رفع نشوند.
آکنه زمانی ایجاد می شود که منافذ روی پوست مسدود شوند. بنابراین ممکن است زمانی که روغن طبیعی تولید شده در پوست منافذ را مسدود می کند، جوش چرکی ایجاد شود. هنگامی که این منافذ مسدود می شوند، التهاب و تورم ایجاد می شود. فاکتورهای مختلفی وجود دارند که می توانند در ایجاد جوش چرکی نقش داشته باشند، از جمله:
عدم درمان مناسب جوشهای کیستیک می تواند عواقب نامطلوبی داشته باشد که این موارد از عوارض ظاهری تا مشکلات سلامت روانی را شامل شوند، بنابراین درمان هر چه زودتر این اختلال پوستی جهت پیشگیری از آسیب ها و اثرات بلند مدت ضروری است.
اسکار یا جای جوش یکی از آزار دهنده ترین جنبه های جوش کیستی می باشد. اسکار های شدید ناشی از جوش را می توان به صورت نشانه هایی عمیق یا برآمده بر روی سطح پوست افراد مبتلا مشاهده کرد. گاهی اوقات درمان جای جوش کیستیک ممکن است بسیار سخت باشد.
پس از التیام یافتن جوش امکان دارد لکه هایی قرمز یا تیره رنگ روی پوست بر جای بمانند که به آن هیپرپیگمانتاسیون می گویند. ممکن است این موارد با جای جوش اشتباه گرفته شوند؛ اما این لک پوستی اسکار نبوده و در نتیجه رنگدانه ای شدن پوست به وجود می آید که در پزشکی تحت عنوان ماکول شناخته می شوند.
جوش ها علاوه بر اثرات بلند مدت جسمانی می توانند با مشکلات سلامت روانی همچون افسردگی و اضطراب نیز ارتباط داشته باشند. همزمان با افزایش اهمیت تصویر ذهنی فرد از بدن خود در سال های نوجوانی، آشکار بودن ضایعات و اسکار جوش ها می تواند به کاهش اعتماد به نفس فرد منجر شود.
معمولاً پزشکان برای درمان سریع جوش صورت و از بین بردن جای جوش از روش های مختلفی استفاده می کنند. داروهای بدون نسخه مانند انواع ژل شستشو و کرم ها و لوسیون های موضعی خاص برای درمان جوش های خفیف مؤثر هستند؛ اما در مورد جوش های متوسط تا شدید باید روش های درمانی قویتری مانند:
لایه بردارهای شیمیایی
لایه بردارهای شیمیایی حرفه ای مانند اسید گلیکول یک یا اسید سالیسیلیک برای از بین بردن سلول های مرده پوست، منافذ، جوش های سر سفید و سر سیاه و تحریک برای رشد پوستی جدید به کار می روند. لایه بردارهای شیمیایی همچنین در کاهش ظاهر زخم های آکنه بسیار مؤثر هستند. لایه بردارهای شیمیایی دارای سه نوع درجه بندی هستند: لایه بردارهای سطحی، متوسط و عمقی. لایه برداری های لایه های زنده (لایه های متوسط و عمیق) با استفاده از محصولاتی مانند اسید تری کلرواستیک (TCA) و فنل باید توسط یک پزشک انجام شود.
میکرودرم ابریژن
میکرودرم ابریژن روش لایه برداری مکانیکی لایه سطحی پوست است. این نوع درمان شامل یک دستگاه دستی است که کریستال ها را روی پوست می کشد. کریستال ها به آرامی سطح پوست را سایش یا صیقل می دهند. یک لوله ی خلاء کریستال ها و سلول های پوست را پاکسازی می کند. میکرودرم ابریژن موجب لایه برداری و باز کردن منافذ پوست می شود.
میکرونیدلینگ
یکی دیگر از درمان های بی نظیر جوش و جای جوش میکرونیدلینگ است. در این فرآیند سوزن های کوچکی به درون پوست اطراف جای زخم وارد می شوند تا پوست را به تولید کلاژن پوستی بیشتر وادار کنند. این کلاژن می تواند با صاف کردن پوست، ظاهر زخم های ناشی از جوش را کاهش دهد.
درمان لیزری جوش
درمان های لیزری با از بین بردن سطحی ترین لایه پوست و به سطح رساندن سلول های جوان تر زیرین، جوش ها و جای زخم ناشی از جوش ها را از بین می برند. این درمان، سطح پوست را بدون استفاده از مواد شیمیایی یا اسکراب تجدید کرده و ظاهر جای زخم ها را کاهش می دهد. با این حال، درمان لیزری جوش ها برای هر نوع پوستی مخصوصاً انواع حساس مناسب نیست. تأثیرگذاری این درمان به نوع جوش بستگی دارد.
فوتودینامیک (PDT)
در طول این فرایند، یک پماد مخصوص (فوتوسنسیتایزر) به محل جوش اعمال شده و سپس یک نور کنترل شده به رنگ قرمز یا آبی بر روی محل تابانده می شود. این فرایند با هدف کوچک کردن غدد سباسه، کاهش مقدار چربی و از بین بردن باکتری ها در منافذ پوست و همچنین کاهش مؤثر اندازه جوش های کیستی انجام می شود.
کلینیک صدف یکی از مراکز تخصصی است که کلیه خدمات پوست، مو و لیزر از قبیل تزریق فیلر بینی ، تزریق ژل ، تزریق چربی و تزریق بوتاکس با بهترین کیفیت و نتایج در این مرکز ارائه می گردد. شما جهت استفاده از خدمات این مرکز در اصفهان، می توانید با شماره های 32240827-031 و 32214564-031 تماس حاصل فرمایید.