آیا گیرندگان جنین یا اسپرم صلاح است که اهداکنندگان را بشناسند ؟
برای اینکه به این سوال پاسخ منطقی و صحیح داده شود لازمست به مواردی اشاره شود که اهداکنندگان و گیرندگان از یکدیگر شناخت داشته اند و این شناخت باعث بروز مشکلاتی شده است .
مورد اول : چند سال قبل زوجی آزوسپرم از یک زوج آشنا جنین اهدایی گرفتند وبدنبال بارداری و زایمان، نوزاد را بزرگ کردند ، زمانی که بچه دوران قبل از دبستان را میگذراند ، اهدا کنندگان جنین با والدین بچه بر سر موضوعی نامعلوم اختلاف پیدا کردند و زن و شوهراهداکننده با وجود اینکه کتبا رضایت داده بودند که جنین خود رابه این زوج اهدا کرده اند ، شکایت به سیستم قضائی کردند که ما از کاری که کردیم پشیمان شده ایم و میخواهیم بجه ای که اصل ( ژنش ) مال ماست را پس بگیریم و خودمان بزرگش کنیم چون اینها ( گیرندگان جنین ) آنطور که باید به بچه رسیدگی لازم را نمیکنند و بهانه های دیگر.
پس از رسیدگی به ادعای شاکیان و شنیدن دفاعیاتِ گیرندگان جنین ، بالاخره دادگاه با استناد به اینکه شاکیان صاحب اصلی ( اسپرم وتخمک ) بچه هستند حکم به برگرداندن بچه نزد والدین ژنتیک داد . حکم دادگاه اجرا شد و زوج گیرنده که چند سال با این بچه انس و الفت گرفته بودند با از دست دادن بچه ، غیر از ضررهای مادی ، ضربه روحی شدیدی خوردند و شدیدا از گرفتن جنین اهدایی از آشنایان پشیمان شدند .
مورد دوم : خانمی از برادر شوهر خود با اطلاع شوهرش اسپرم اهدایی گرفت و حامله شد ، چند سال بعد دو برادر بر سرِ ارث پدر اختلاف پیدا کردند ، و برادر شوهر مدام تهدید میکرد که یا اینکار را میکنی و یا بچه ات که از اسپرم من می باشد ازت میگیرم . با این رفتار آرامش از زوج گیرندۀ اسپرم سلب شده بود و پشیمانی شدید که چرا از غریبه ( ناشناس ) اسپرم نگرفتم .
مورد سوم : تلقیح اسپرم اهدایی ازفرد آشنا موجب قتل شد . این واقعه در یکی از شهرهای استان تهران اتفاق افتاد وعین خبر را از خبرگزاری ایرنا با عنوان زیر در قسمت دوم این مطلب نقل میکنم .
درگیری مرگبار دو پدر بر سر فرزندان آزمایشگاهی
را در قسمت دوم مقاله مطالعه فرمائید
پایان قسمت اول
دکتر عنایت الله ایزدی در اصفهان متخصص اورولوژی ، تشخیص و درمان ناباروری مردان اعمالی نظیر بارداری با اسپرم اهدایی ، IUI ، فریز اسپرم را با درصد موفقیت بالا و تجربه چندین سال رضایت مندی بیمارانشان انجام می دهند .