مایع منی اصولاً از اسپرم و مایعات آزاد شده توسط پروستات و غدد دیگر تشکیل شده است. این مایع هنگامی که از طریق لوله های مختلفی به مجرای ادراری منتقل می شود، اسپرم های تولید شده نیز به درون آن ریخته می شوند. رگ های خونی موجود در این مسیر ممکن است به دلایلی آسیب دیده و پاره شوند، در نتیجه باعث نشت خون به ادرار یا مایع منی می شوند. مایع منی مایعی بیرنگ و غلیظ است و هرگونه تغییر رنگ آن به صورتی یا حتی قهوه ای می تواند نشانه وجود خون در مایع منی (هماتوسپرمیا) باشد. اغلب اوقات، هیچ دلیلی برای این مشکل یافت نمی شود. در برخی موارد، به ویژه در مردان زیر ۴۰ سال، عفونت دلیل احتمالی آن است.
عفونت معمولاً با علائم و نشانه های دیگری مانند ادرار دردناک همراه است. طبق تجربه، مشاهده خون زیاد یا مکرر در مایع منی بیشتر در مردان ۴۰ سال به بالا رخ می دهد؛ زیرا یک علامت هشداردهنده بارز برای بیماری هایی مانند سرطان و التهاب پروستات در اثر افزایش سن است. بنابراین در صورت مشاهده تغییر رنگ مایع منی، مراجعه هر چه سریع تر به پزشک برای بررسی دلیل اصلی آن از اهمیت زیادی برخوردار است.
کلینیک اورولوژی دکتر پیمان صالحی در اصفهان، ارائه دهنده خدمات تشخیصی - درمانی در زمینه بیماریها و اختلالات سیستم ادراری در مردان و زنان، همچنین اختلالات تناسلی، ناتوانی جنسی و ناباروری مردان به مراجعین محترم می باشد. لطفا جهت رزرو نوبت و کسب اطلاعات بیشتر در ارتباط با این مرکز از طریق تماس با شماره تلفن 35548081-031 اقدام فرمایید.
علت های زیر در ارتباط با هماتواسپرمیا گزارش شده است:
هنگامی که به دنبال علت اصلی خون در مایع منی هستید، پزشک به دنبال هرگونه علائم مرتبط از جمله موارد زیر می گردد:
پزشک در اولین ملاقات با بیمار موارد زیر را انجام خواهد داد:
ابتدا، تاریخچه کامل سلامتی فرد دریافت شده و سؤالاتی درباره علائم فعلی، زمان اولین مشاهده خون در مایع منی ، فعالیت های جنسی فرد و تکرر دفعات بروز این پدیده از بیمار سؤال می شود. همچنین، پزشک درباره داروهای مصرفی بیمار، سابقه فرایند های پزشکی، اختلالات خونی و علائم عفونت مجاری ادراری با بیمار گفت و گو می کند. در مرحله بعد، نواحی تناسلی از نظر وجود برآمدگی، تورم، قرمزی و خروج ترشحات بررسی شده و یک معاینه مقعدی جهت ارزیابی وجود این علائم در پروستات انجام می شود. در نهایت نیز فشار خون بیمار پایش شده و در صورت نیاز آزمایش های تشخیصی تجویز می شوند.
پزشک ممکن است انجام یک یا چند مورد از آزمایش های تشخیصی زیر را برای بیمار تجویز کند:
نتایج آزمایش ها و معاینه ها ممکن است توانایی تشخیص علت وجود خون در مایع منی را نداشته باشند. در این شرایط، پزشک بیمار را به متخصص اورولوژی ارجاع داده تا آزمایش ها و فرایند های تخصصی تری را انجام دهد. متخصص اورولوژی پزشکی است که در زمینه درمان بیماری های مجاری ادرار و دستگاه تناسلی آموزش بیشتر دیده و تخصص کسب کرده است. پزشک متخصص اورولوژی می تواند انجام یک یا چند مورد از آزمایش های زیر را برای فرد تجویز کند:
روش های درمانی زیر برای درمان علل شناخته شده مورد استفاده قرار می گیرند:
امروزه یکی از مقولات مطرح و مورد توجه، مسئله مشکلات جنسی و فقدان عملکرد جنسی مناسب در بین زوجین است که می تواند موجب بسیاری از اختلافات بین همسران باشد. همشهریان گرامی در صورتی که با چنین معضلاتی روبرو هستید؛ باید به یک سکس تراپیست در اصفهان مراجعه نمایید تا با دریافت راهکارهای مناسب از این افراد، بتوانید به زندگی جنسی خود سر و سامان دهید.