دستگاه ادراری سیستمی است که ادرار را در بدن ایجاد، ذخیره و دفع می کند. اورولوژیست ها می توانند هر بخشی از این سیستم را درمان کنند. اورولوژی بخشی از مراقبت های بهداشتی است که با بیماری های دستگاه ادراری زن و مرد (کلیه ها، کبد، مثانه و مجاری ادراری) روبرو است. همچنین با ارگان های مردانه که قادر به ایجاد نوزاد هستند، مانند (آلت تناسلی، بیضه ها، اسکروتوم، پروستات و غیره) ارزیابی می شود. از آنجایی که مشکلات بهداشتی در این قسمت های بدن برای همه اتفاق می افتد، سلامت اورولوژیکی بسیار مهم است. اورولوژی به عنوان یک تخصص جراحی شناخته می شود. علاوه بر جراحی، یک اورولوژیست، پزشک متخصص طب داخلی، طب اطفال، پزشکی زنان و سایر بخش های مراقبت های بهداشتی است. این امر به این دلیل است که یک اورولوژیست با گستره وسیعی از مشکلات بالینی مواجه است.
اورولوژی یک تخصص در جراحی است که کار درمان بیماری های مربوط به دستگاه ادراری زن و مرد و اندام تناسلی مردان و مشکلات جنسی آقایان را برعهده دارد. همشهریان محترم! اگر به این دسته از بیماری ها و مشکلات مبتلا هستید به متخصص اورولوژی در اصفهان مراجعه نمایید.
در اورولوژی اطفال، پزشک به درمان بیماری های دستگاه ادراری در اطفال می پردازد، از جمله این بیماری ها می توان به برگشت ادرار از مثانه، اکستروفی مثانه، عفونت ادراری اطفال و... اشاره کرد.
متخصص اورولوژی زنان، بیماری های مرتبط با زنان مثل افتادگی رحم و مثانه، بی اختیاری ها و... را مورد بررسی قرار می دهد.
آندرولوژی اختصاص به مشکلات ادراری مردان، ناباروری و اختلالات جنسی آقایان دارد.
اورولوژی ترمیمی، اختلالات مادرزاد دستگاه ادراری که نیاز به جراحی دارند را درمان می کند، از جمله این اختلالات می توان به تنگی مجاری ادرار ، اشاره کرد.
5. اوروانکولوژی
زمانی که دستگاه ادرار و تناسلی، مثل کلیه، بیضه، پروستات و ... در معرض تومور های بدخیم و سرطانی قرار می گیرند، درمان در تخصص اوروانکولوژیست ها قرار می گیرد.
این شاخه، همان طور که از نامش پیدا است، در زمینه پیوند کلیه فعالیت دارد.
این شاخه در زمینه درمان با جراحی لاپاروسکوپی تخصص دارد، زمانی که نمی خواهید برای درمان مشکلاتی که نیاز به جراحی دارد، جراحی باز داشته باشید؛ باید به افرادی با تخصص اندولاپاروسکوپی مراجعه کنید.
اورولوژیست ها طیف گسترده ای از بیماری های مربوط به سیستم ادراری را با فراگیری این دانش مورد درمان قرار می دهند. همانطور که گفتیم، اورولوژیست ها می توانند بیماران خود را در سه دسته مردان، زنان و کودکان تقسیم بندی کنند. با توجه به این مورد، باید گفت این متخصصان می توانند بیماری ها و مشکلات زیر در مردان را درمان کنند:
همچنین مشکلاتی که در زنان قابل درمان هستند، عبارتند از:
متخصصین اورولوژی از روش های زیر برای تشخیص نوع اختلالات استفاده می کنند:
پس از تشخیص بسته به شرایط، می توان از روش های مختلف درمانی استفاده کرد. درمان ممکن است شامل روش های با و بدون جراحی باشد. متخصص اورولوژی شما داروهای زیر را برای درمان تجویز می کند.
درمان های جراحی که ممکن است انجام شود شامل جراحی باز، عمل لاپاراسکوپی و لیزر درمانی است. روش های جراحی برای از بین بردن تومورها، سنگ کلیه، قسمت هایی از کلیه، گرفتگی مجرای ادرار و پیوند کلیه انجام می شود. اورولوژیست ها همچنین جراحی وازکتومی را برای جلوگیری از بارداری دائمی در مردان انجام می دهند.
در صورت بروز هر یک از علائم زیر بهتر است به یک متخصص اورولوژی مراجعه کنید:
گاهی تومور حالب با جریان خون به سایر بافت ها نیز کشیده می شود و موجب بدخیمی حالب می گردد که این تومورهای بدخیم را تومورهای سرطانی حالب می گویند. تشخیص و درمان سرطان حالب از جمله اقداماتی است که توسط فلوشیپ جراحی سرطان های دستگاه ادراری انجام می شود و در صورت مشاهده علائم این بیماری باید به آنها مراجعه نمود.