خیر، آکنه بیماری عفونی نیست بلکه توسط تداخل بین باکتری های نرمال پوست و پوست چرب غیرعادی تظاهر می کند.
غالبا تابش آفتاب به بهبودی آکنه کمک می کند. حدود60 درصد افراد،بهبودی آکنه را با تابش آفتاب احساس می کنند. حدود20 درصد تغییر پیدا نکرده و 20 درصد ضایعات آکنه شان تشدید می شود.
بله،برخی از مشاغل به ویژه در نواحی گرم و مرطوب سبب تشدید آکنه می شود، به عنوان مثال افرادی که به طور مداوم در آشپزخانه و رختشویی ها کار می کنند.
بسیاری از بیماران اظهار می کنند که برخی ازموادغذایی مانند شکلات ، غذاهای چرب و تنقلات سبب تشدید ضایعات آکنه ای می شوند ولی این اظهارنظراز نظر علمی کاملا اثبات نشده است. مطالعات جدید نشان داده اند که احتمالا رژیم غذایی سبب تشدید آکنه می شود اما مطالعات بیشتری برای اثبات این مورد لازم است.
آکنه بیماری مسری نبوده و شستشو با دفعات کمتر، ضایعات را تشدید نمی کند.
متخصصان توصیه می کنند که ضایعات آکنه ای به ویژه انواع عمیق تر چلانده نشوند.جوش های چرکی را می توان به آرامی تخلیه کرد.نباید فشار زیاد و مداوم باشد زیرا مواد محرک با چلاندن وارد پوست اطراف ضایعات شده و آن را عمیق تر و وسیع تر خواهد کرد و در نتیجه سبب طولانی شدن زمان بهبودی و احتمالا بروز جوشگاه خواهد شد.
قرص های ضدحاملگی معمولا بر روی آکنه موثر نیست ولی پزشک متخصص پوست يا زنان ممكن است قرص هاي ضد حاملگي خاص حاوي داروهاي ضدآندروژن(هورمون مردانه) تجويز نمايند. كه ميتوانند به بهبود بيماري كمك مي كند.
غالب بيماران دچارآكنه باليني تا سن 25 سالگي بهبودي پيدا مي كنند. فقط در 5 درصد خانم ها و يك درصد آقايان ممكن است مدت طولاني تر ادامه يابد.
بله، مصرف طولاني برخي از فرآورده هاي آرايشي سبب تشديد آكنه مي شود.برخي از فرآورده هاي آرايشي با انجام تست هايي بدون ايجاد دانه هاي سرسياه ارايه مي شود لذا بيماران مي توانند از اين فرآورده ها جهت پوشاندن ضايعات آكنه براي مدت كوتاه استفاده نمايند.
بله در برخي از افراد با كندن موها به هر روش ضايعات آكنه اي ايجاد و يا تشديد مي شوند.
شواهدي در مورد تاثير ازدواج بر سير بهبودي أكنه وجود دارد.
اثر حاملگي بر روي سير آكنه متفاوت است در برخي سبب تشديد و در برخي سبب بهبودي مي شودولي در غالب موارد تاثيري بر سير بيماري ندارد.
در غالب بيماران دچار آكنه سطح هورمون ها در حد طبيعي است در 98 درصد زنان دچار آكنه به ويژه آنهايي كه داراي عادت ماهانه مرتب بوده و موهاي زايد ندارند نيازي به بررسي هورموني وجود ندارد ولي بيماران دچار سندرم تخمدان پلي كيستيك ممكن است دچار آكنه شوند.
بله اغلب استرس ،اضطراب و نگراني سبب تشديد عارضه از يك سو و از سوي ديگر شدت يافتن آكنه سبب تشديد مشكلات رواني بيمار مي شود.
نه،آنها با تجمع مواد رنگي پوست به نام ملانين در دهانه خارجي كانال غده سباسه ظاهر مي شوند.
به طور يقين بله،زيرا يكي از علل عدم حصول كامل بهبودي آكنه مصرف نامرتب داروهاي موضعي يا خوراكي است.
بايد خاطر نشان شود كه بيماري آكنه چند سال ادامه دارد لذا داروهاي موضعي بايد در اين مدت مصرف شده و احتمالا داروهاي تجويزي خوراكي چندين دوره تكرار شوند.
با اعمال فيزيكي از قبيل ليزر درماني ، تراشيدن پوست و پركننده ها مي توان تا اندازه اي جاي جوش ها را بهبود بخشيد.