یکی از عمده ترین مشکلاتی که اغلب زنان با آن مواجه می شوند سندرم تخمدان پلی کیستیک است. این بیماری که با نام انگلیسی (Polycystic ovary syndrome) شناخته می شود نوعی اختلال هورمونی محسوب می شود. به خصوص در دوران باروری ابتلا به این بیماری در زنان شایع تر است. سندروم تخمدان پلی کیستیک یک اختلال هورمونی است که باعث بزرگ شدن تخمدان ها می شود و تعدادی کیست کوچک در قسمت خارجی تخمدان ایجاد می شود. این اختلال علاوه بر آن که بر باروری بانوان تأثیر می گذارد باعث بروز عوارض جانبی متعددی نیز خواهد شد که شایع ترین آنها آکنه می باشد. آکنه به عنوان یک اختلال جدی در نظر گرفته نمی شود؛ اما می تواند بر اعتماد به نفس و عزت نفس افراد تأثیر بگذارد. بدن به دستوراتی که از غده هیپوفیز برای تولید مقدار استروژن، ن پروژسترون و تستسترون موردنیاز صادر می شود پاسخ می دهد؛ اما سندروم تخمدان پلی کیستیک در روند ارسال این دستورات اختلال ایجاد می کند. در صورت عدم دریافت دستورات صحیح از غده هیپوفیز و سطح هورمون استروژن و پروژسترون کاهش پیدا می کند و هورمون تستسترون افزایش می یابد. این اختلال از تخمک گذاری جلوگیری می کند و علائم مختلفی از قبیل جوش صورت به وجود می آورد.
شما می توانید جهت انجام کلیه اقدامات جوانسازی و زیبایی ، درمان جوش و جای جوش، تقویت و کاشت مو، ابرو، ریش و سبیل ، لیزر موهای زائد ، تشخیص و درمان مشکلات و بیماری های پوست و مو ، تزریق ژل ، چربی و بوتاکس و ... که انجام آنها در مراکز تخصصی پوست مو مجاز است؛ به کلینیک دکتر رامین مدرسی در اصفهان مراجعه نمایید. لطفا جهت هماهنگی و کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن 36703885-031 تماس حاصل فرمایید.
تخمدان زنان ماهانه تخمک نارس یا فولیکول تولید می کند. فولیکول رشد کرده و طی پروسه ی تخمک گذاری، تخمک های رسیده را آزاد می کند. در افراد مبتلا به این سندرم، تخمدان ها به طور طبیعی فعالیت نمی کنند، تخمک رسیده ساخته نمی شود و تعادل هورمون ها به هم می ریزد. همچنین هورمون تستوسترون بیش از حد آزاد می شود و در روند تخمک گذاری ماهانه اختلال ایجاد می شود. علت اصلی تنبلی تخمدان هنوز مشخص نشده است؛ اما عواملی وجود دارند که شخص را مستعد این اختلال می کنند:
خونریزی های نامنظم ماهیانه که می تواند به صورت حجم خونریزی کم یا زیاد، فواصل نامنظم خونریزی و به طور کلی غیرقابل پیش بینی بودن سیکل ماهانه باشد.
گاهی اوقات علائم ناشی از تنبلی تخمدان بسیار واضح هستند و گاهی اوقات آشکار نمی شوند. همچنین برخی از خانم ها ممکن است فقط یک علامت بروز بدهند و برخی دیگر ممکن است همه علائم تعریف شده را تجربه کنند. معمولاً خانم ها زمانی که برای باردار شدن به مشکل برمی خورند متوجه می شوند که PCOS دارند، در صورتی که مشکل آنها بلافاصله پس از اولین دوره قاعدگی، شروع می شود. پزشک احتمالاً با بحث در مورد سابقه پزشکی شما، از جمله نظم دوره های قاعدگی و تغییرات وزن شما سؤالاتی می پرسد و سپس معاینه فیزیکی شامل بررسی رشد موهای زائد، مقاومت به انسولین و آکنه را آغاز می نماید و در نهایت احتمالاً موارد زیر را برای تشخیص دقیق تر درخواست خواهد کرد:
یکی از نشانه های آزار دهنده کیست تخمدان، جوش صورت و بدن است. این جوش ها و آکنه ها ناشی از تداخل عملکرد هورمون ها و مواد دیگر روی غدد چربی پوست (غدد سباسه) و فولیکول مو است. این عوامل باعث بسته شدن منافذ و ایجاد ضایعه میشود.
درمان کلی PCOS شامل مدیریت نگرانی های فردی مانند ناباروری، هیرسوتیسم (پر مویی)، آکنه یا چاقی متمرکز است و درمان خاص ممکن است شامل تغییر سبک زندگی یا مصرف هدفمند دارو باشد که شامل موارد زیر است:
برای کمک به تخمک گذاری، پزشک ممکن است مصرف داروهای زیر را توصیه کند:
3. رژیم غذایی
اطلاعات متعدد و متناقضی در ارتباط با تأثیرات رژیم غذایی بر جوش صورت وجود دارد. برخی از منابع معتبر نشان داده که مصرف غذاهای پرکالری از قبیل شکلات و سیب زمینی سرخ کرده می تواند به تنهایی باعث به وجود آمدن جوش صورت شود. مسئله ای که باعث جلب توجه محققان شده است نحوه عملکرد این مواد خوراکی در به وجود آمدن التهاب بدن می باشد. التهاب می تواند باعث به وجود آمدن جوش شود به ویژه در مواردی که شما دارای فاکتورهای بروز آکنه از قبیل سندروم تخمدان پلی کیستیک می باشید. برخی از غذاها به طور طبیعی دارای خاصیت ضد التهابی می باشند که برخی از آنها عبارتند از: گوجه فرنگی، گل کلم، اسفناج و بادام، گردو، روغن زیتون، انواع توت، زردچوبه و ماهی سالمون.
از سوی دیگر مصرف برخی از غذاهای خاص می تواند باعث به وجود آمدن التهاب در بدن شود که برخی از آنها عبارتند از گوشت قرمز، نان سفید، سیب زمینی سفید و انواع دسرهای شیرین. اگر چه اصلاح رژیم غذایی به تنهایی نمی تواند به درمان جوش صورت ناشی از سندروم تخمدان پلی کیستیک کمک کند؛ اما یک بخش مهم در فرآیند درمان محسوب می شود. در صورتی که تغییر رژیم غذایی نتواند نتایج قابل توجهی را به وجود بیاورد و پزشک از شما می خواهد که به مصرف مکمل ضد التهاب نیز بپردازید که رایج ترین انواع آن عبارتند از زینک و ویتامین آ و سی، زردچوبه، سیر، بروملین که یک نوع آنزیم موجود در آناناس است و مس.
در کلینیک پوست، مو و زیبایی دکتر رامین مدرسی، با بهره گیری از دانش و تجربه کافی در زمینه لایه برداری یا پیلینگ پوست ، هر دو تکنیک لایه برداری فیزیکی و شیمیایی، با حصول بهترین نتایج، انجام می شود. لطفا جهت هماهنگی با این مرکز و کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن 36703885-031 تماس حاصل فرمایید.