غضروفی که از انتهای استخوان های شما محافظت می کند زمانی که فرسوده شود، استخوان ها روی یکدیگر ساییده شده و باعث درد می شود که می توانید به آرتروز مبتلا شوید. ارتوکین تراپی متد جدید و به روز جهت درمان آرتروز است که به صورت هوشمند برروی علت ایجاد کننده آرتروز عمل می کند و مانع فرآیند التهابی و درد همراه با بیماری های تحلیل برنده مفاصل و بافت نرم می شود. Autologous Conditioned Serum /ACSیا سرم تعدیل شده اتولوگ با نام تجارتی ارتوکین Orthokineتولید می شود. خاستگاه این تکنیک کشور آلمان است و در حال حاضر بعنوان یکی از بهترین و مؤثرترین روش های کنترل و درمان آرتروز با نتایج بسیار درخشان شناخته می شود. با روش درمانی ارتوکین تراپی می توان علائم و مشکلات آرتروز نظیر درد، تورم، محدودیت در حرکت و … را به طور کاملاً محسوس با جلسات متوالی درمانی کنترل و درمان نمود.
اثرات درمان ارتوکین در درمان آرتروزهای شایع، بسیار شگرف است و می تواند از انجام بسیاری از جراحی های مفاصل جلوگیری کند. این تکنیک تزریقی از توانایی طبیعی و بیولوژیکی بدن برای بازسازی خود بهره می برد، به این صورت که نمونه خون بیمار گرفته شده، فرآوری می شود، پروتئینهای ضدالتهابی و فاکتورهای رشد مورد نیاز برای ترمیم و بازسازی بافتها جدا شده و آماده تزریق به مفاصل، تاندون ها یا بافت های آسیب دیده می شود و در نتیجه منجر به کاهش قابل توجه درد و بهبود عملکرد بیمار خواهد شد.
درد، خشکی و تورم مفصل، شایع ترین علائم آرتروز هستند. دامنه حرکتی نیز ممکن است کاهش یابد و ممکن است پوست اطراف مفصل نیز قرمز شود. علائم در بسیاری از افراد مبتلا به آرتروز در هنگام صبح بیشتر و بدتر است. در مورد روماتیسم مفصلی ممکن است به علت التهاب ناشی از فعالیت سیستم ایمنی، احساس خستگی یا بی اشتهایی کنید. همچنین ممکن است دچار کم خونی شوید (کاهش تعداد گلبول های قرمز) یا مبتلا به تب ملایم شوید. روماتیسم مفصلی شدید اگر درمان نشود، می تواند باعث بدشکلی مفصلی شود.
برای مطالعه بیشتر : ۱۲ تمرین برای درمان آرتروز زانو با شکل
ارتوکین تراپی برای درمان بیماری هایی زیر به کار برده می شود:
در شرایط استریل خون بیمار مانند نمونه گیریهای معمول آزمایشگاهی گرفته شده و درون کیت های لوله مانند استریل با حجم 10 سی سی قرار داده می شود و سپس نمونه داخل لوله در یک انکوباتور به مدت 12 الی 24 ساعت نگهداری و فرآوری شده تا پروتیئن مهار کننده اینترلوکین “IL-1” تولید شود سپس با استفاده از یک سانتریفیوژ پروتئین مورد نظر از سایر اجزا خونی جدا شده و آنگاه در داخل سرنگ کشیده شده و در فریزر در دمای منهای 20 درجه سانتی گراد نگهداری می شود و در زمان مورد نظر از فریزر خارج شده و در منطقه آسیب دیده تزریق می گردد.
یکی از مهم ترین نکات مراقبتی که باید به آن پایبند باشید استراحت پس از درمان است که حداقل ۴۸ ساعت است در این مدت زمان باید از انجام هر گونه فعالیت های سنگین و نیمه سنگین خودداری کرد.
ارتوکین تراپی نیز مانند بقیه روش های درمان تزریقی، با خطر عفونت همراه است. برخی از معایب ارتوکین تراپی و عوارضی که احتمال بروز آنها وجود دارد، شامل موارد زیر است:
هزینه ی ارتوکین تراپی، به میزان محل های تزریق، شیوه و نوع دستگاه هایی که برای انجام آن استفاده می شود بستگی دارد.
بعد از مطالعه مقاله فوق شما را دعوت به خواندن مقاله ای تحت عنوان بهترین روشهای درمان درد در کلینیک درد می کنیم .