چگونه به گردن درد مبتلا نشویم؟
دکتر بیژن فروغ [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]آدرس وب سایت : www.drforogh.irآدرس مطب : تهران ، بزرگراه چمران ، ابتدای باقرخان غربی ، پلاک 89 قدیم ، 26 جدید ، طبقه همکف تلفن مطب : 66576424 - 021
گردن درد از جمله درد هایی است که امروزه در بین مردم بسیار شایع شده و تعداد زیادی از مردم جهان همواره با آن دست و پنجه نرم می کنند. درد ناحیه گردن گاها ممکن است بسیار ناتوان کننده و آزار دهنده باشد و فرد را به ستوه آورد. عوامل مختلف و متعددی می توانند بر بروز این درد تاثیر مستقیم یا غیر مستقیم داشته باشند.
اما باید به یاد داشته باشیم که همیشه پیشگیری بهتر از درمان است و ما می توانیم با انجام کارهای پیشگیرانه کوچک از بروز خطرات و مشکلات اساسی و جدی جلوگیری کنیم. درمان گردن درد ممکن است کار سختی باشد با حتی در مواردی ممکن است درمان قطعی برای این عارضه وجود نداشته باشد. از این رو بهتر است قبل از بروز این مشکل با رعایت چند نکته ساده و مهم از مشکلات این چنینی جلوگیری کنید.
پیشگیری از گردن درد بستگی به رعایت چند اصل ساده و راحت دارد که با انجام آن ها به راحتی می توانید از بروز این خطر جدی جلوگیری کنید. در ادامه تعدادی از مهم ترین اعمال پیشگیرانه برای گردن درد را با یکدیگر مرور می کنیم:
- حالت خوابیدن: هر انسانی حدودا یک سوم شبانه روز را در خواب سپری می کند از این رو حالت بدن در خواب تاثیر زیادی بر درد گردن می تواند داشته باشد. همچنین نوع بالشت نیز بسیار حائز اهمیت است. بهترین حالت خوابیدن رو به پشت است. در این حالت ارتفاع بالشت نه باید خیلی کم باشد که گردن به عقب خم شود و نه خیلی زیاد باشد که گردن رو به بالا باشد. در واقع ارتفاع بالشت باید به قدری باشد که مهره های گردن با ستون فقرات در یک خط راست باشند.
- حالت ایستادن: در حالت ایستاده نباید طوری باشید که ستون فقرات و گردن از حالت طبیعی خود خارج شده و تحت فشار باشند. کتف و کمر خود را صاف کنید. سرتان را زیاد به جلو یا عقب خم نکنید. سعی کنید به مدت طولانی در یک حالت نایستید. وزنتان را بین دو پا پخش کنید و...
- حالت نشستن: بهتر است همیشه صاف و به حالت قائم بنشینید. هنگام نشستن روی صندلی بایستی زاویه زانو و کمر شما نود درجه باشد. وزن بدن خود را به صورت یکسان در نشیمنگاه خود پخش کنید و سعی کنید بیشتر از ۳۰ دقیقه در یک حالت ننشینید. در این صورت بهتر است هر نیم ساعت یک بار بلند شوید و چند حرکت کششی انجام دهید. برای نگاه به سمتی بهتر است بالا تنه یا تمام بدن خود را به آن سمت بچرخانید و از چرخش گردن به تنهایی خودداری کنید. در محل کار نیز باید مانیتور ۵۵ تا ۴۵ سانتی متر با صورت شما فاصله داشته باشد. ران ها نیز باید موازی با کف زمین باشد.
- حالت استفاده از موبایل: این روز ها به علت گسترش تکنولوژی شاهد افزایش گردن درد های ناشی از استفاده نادرست از ابزاری مثل موبایل و تبلت و لپتاپ هستیم. ترجیح بر این است که گردن نباید حین استفاده از گوشی به سمت پایین خم شود. بنابر این باید گوشی را موازی با سر خود نگه دارید تا فشار زیادی به مهره های گردنتان وارد نشود. همچنین اگر موازی کردن گوشی با سر شما سخت است بهتر است گردنتان را به پایین خم نکنید بلکه با چشم هایتان به پایین نگاه کنید. همچنین بهتر است از استفاده مکرر و طولانی مدت خودداری کرده و مدام به خود استراحت دهید.
گردن درد، از سری دردهای شایع و رایجی است که امروزه نیز افراد زیادی را درگیر خود کرده است. درمان این عارضه طاقت فرسا و ناتوان کننده بسیار سخت و گاها حتی غیر ممکن است. از این رو انجام اعمال ساده ای برای پیشگیری از بروز این عارضه بسیار مهم است. شما می توانید با رعایت نکات بسیار ساده و پیش پا افتاده در امور روزمره مثل نشستن، خوابیدن، کار با گوشی، ایستادن و... احتمال بروز این عارضه را تا حد قابل توجهی کاهش دهید. از این رو دانستن این نکات ساده و دم دستی برای جلوگیری از بروز گردن درد بسیار لازم و ضروری است.
نسخه اصلی مطلب
چگونه به گردن درد مبتلا نشویم؟ را در سایت دکتر بیژن فروغ بخوانید.
درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید