داشتن پوستی صاف و زیبا یکی از بارزترین شاخص های زیبایی است. ایجاد هر ضایعه ، ناهمواری، تغییر رنگ و تغییر بافت، می تواند از زیبایی پوست به ویژه پوست صورت بکاهد. یکی از این عوامل آکنه یا جوش است. آکنه یا جوش که به جوش های غرور جوانی هم معروف است، یکی از شایع ترین بیماری های پوستی و رایج ترین علت مراجعه بیماران به پزشکان پوست و مو است.
کلینیک مجهز پوست، مو و لیزر دکتر رامین مدرسی، آماده ارائه خدمات درمانی آکنه و اسکار آکنه در اصفهان می باشد. جهت مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن 36703885 - 031 تماس حاصل فرمایید.
- افزایش میزان هورمون تستوسترون در سن بلوغ، موجب پیدایش آکنه و جوش هورمونی نوجوانی می شود. هورمون تستوسترون نقش مهمی در تحریک رشد دارد.
- عوامل وراثتی نیز در پیدایش آکنه موثر هستند. اگر پدر یا مادر در خانواده مبتلا به آکنه باشند . احتمال زیاد فرزندان نیز دچار این عارضه پوستی خواهند شد. طبق یک تحقیق به عمل آمده، اگر هم پدر و هم مادر در دوران نوجوانی خود مبتلا به آکنه بودند احتمال ابتلای فرزندان به آکنه حاد در سنین پایین به مراتب بیشتر می شود و اگر یکی از آن ها و یا هر دوی آن ها در سن بزرگسالی دچار این عفونت پوستی شدند فرزندان آن ها نیز در سنین بزرگسالی مبتلا به آکنه خواهند شد.
- بیش از ۸۰% از آکنه های بزرگسالی در بین زنان رخ می دهد. شاید تغییرات هورمونی که در زمان های خاص اتفاق می افتد یکی از علت های پیدایش آکنه و جوش هورمونی در زنان باشد.
- استفاده از برخی محصولات آرایشی هم می توانند، موجب ایجاد این عارضه پوستی شوند این مورد معمولاً می تواند علت آکنه و جوش (غیر کومدونی) باشد. داروهایی از قبیل استروئید، لیتیوم (برای درمان افسردگی و اختلالات دوقطبی) و برخی داروهای ضد صرع (برای درمان صرع مصرف می شوند) نیز ممکن است ایجاد آکنه یا جوش نمایند.
همانطور که گفته شد، این بیماری معمولاً هم زمان با بلوغ شروع می شود، با این حال به گروه سنی خاصی محد ود نمی شود و بزرگسالان حتی تا ۴۰ سالگی نیز می توانند به آن مبتلا شوند . آکنه یا جوش اغلب افراد را در سنین بلوغ و حتی بعد از آن با شدت و ضعف متفاوت درگیر می کند این ضایعات پوستی، اصولاً در محل رشد مو های صورت، سینه و پشت ظاهر می شوند.
با وجود اینکه پس از گذشت چند سال، آکنه یا جوش به خودی خود رفع خواهد شد، ولی نمی توان آن را به حال خود رها کرد . زیرا آکنه ای که د رمان نشود ، ممکن است تا پایان عمر جوشگاه هایی بد شکل (اسکار آکنه) بر روی پوست باقی گذارد. البته این اسکارها نیز تا حدودی قابل بهبود می باشند. باید د ر نظر د اشت که حتی موارد ملایم آکنه نیز می توانند موجب اسکار آکنه شوند .
علاوه بر این، به دلیل روحیه حساسی که نوجوانان در سنین بلوغ دارند، ایجاد این ضایعات بر روی پوست آنها، می تواند آسیب های روحی فراوانی به همراه داشته باشد. هنگامی که آکنه باعث التهاب و زخم شدن پوست شود و همچنین بر روی اعتماد به نفس فرد اثر منفی بگذارد، نیازمند مراقبت های حرفه ای و درمان می باشد. باید به این نکته توجه شود که آکنه های شدید، می توانند به جوش های مزمن منجر شوند. متأسفانه با وجود اینکه درمان های بسیار موثری برای آکنه شدید و از بین بردن جای جوش وجود دارد، اما علل ایجاد آکنه های شدید تا حدودی مثل یک راز پنهان باقی مانده است.
اگر هرازگاهی بر سطح پوست، جوش هایی پدیدار شود، نیاز به درمان خاص ندارد. حتی گاهی اوقات، به ناگهان جوش هایی در برخی از جاهای بدن و صورت ظاهر می شود و بعد از مدتی خود به خود از بین می رود. این جوش ها با توجه به عدم گستردگی، نیازی به درمان جدی نخواهند داشت. زمانی جوش ها نیازمند درمان هستند که با وسعت زیاد و به طور دائم، فرد را درگیر کنند. زمانی که در پوست با ضایعات به شدت قرمز، ملتهب و عمیق یا کیست های آکنه مواجه می شوید، به سرعت اقدامات درمانی را آغاز کنید، چون این ضایعات در واقع ساختار پوست را تغییر می دهند. این سطح از آکنه می تواند اسکار آکنه ایجاد کرده و باعث ایجاد خسارات دائمی به پوست شود.
امروزه، درمان های مؤثری برای آکنه وجود دارد. با این وجود نمی توان اینطور برداشت کرد که هر درمانی برای آکنه مناسب هر فردی است. طیف وسیع درمان های آکنه این امکان را فراهم می سازد که هر آکنه یا جوشی قابل درمان باشد. در پی ایجاد آکنه، ممکن است لکه هایی روی پوست پدید آید. ممکن است جوش های سرسفید و سرسیاه نیز ظاهر گردد. روشهای درمانی آکنه یا جوش، به طور معمول شامل درمان های دارویی و لیزری می شوند.
تجویز برخی از داروها توسط پزشک پوست می تواند به رفع و بهبود جوش کمک کند. این داروها از خانواده آنتی بیوتیک ها، رتینوئیدها و ایزوترتینوئین ها هستند.
لیزر هم می تواند در درمان آکنه بسیار موثر عمل کند. برای انواع مختلف آکنه، درمان های متفاوتی به وسیله لیزر قابل انجام است که درمان با نور آبی و قرمز روشن با شدت کم، یکی از این روشها است. در این شیوه درمانی، باکتری هایی که در تولید آکنه نقش دارند از بین می روند. گرما و نور پالس لیزر ورودی، در همان لحظه باکتری ها را نابود می کند و تولید چربی توسط غدد سباسه را نیز کاهش می دهد.
توصیه می شود برای جلوگیری از عود مجدد آکنه، درمان را طبق دستور پزشک پوست ادامه داده و از قطع آن جداً خودداری کنید. زیرا ممکن است به تکرار مجدد همه مراحل درمانی از آغاز منجر شود.
کلینیک پوست، مو و زیبایی دکتر رامین مدرسی، با بهره گیری از کادری مجرب و به روزترین متدهای علمی، در محیطی آرامش بخش، و منطبق بر استانداردهای نوین پزشکی، آماده ارائه خدمات در زمینه بهترین لیزر موهای زائد در اصفهان می باشد.