زانوهای ضربدری که در اصطلاح پزشکی به آن ها والگوس زانو گفته می شود یک دفورمیتی استخوانی است. در این حالت زانوها در حالت ایستاده با یکدیگر در تماس می باشند در حالی که مچ پاها از یکدیگر فاصله دارند.
پای ضربدری یک نمونه شایع می باشد که در این حالت و در زمان ایستادن پاها به داخل انحراف پیدا می کنند. این وضعیت اغلب در دوران نوپایی کودکان به وجود می آید و همزمان با رشد کودک شما حدودا تا سنین 7 الی 8 سالگی وضعیت خود به خود اصلاح می شود و پاهای کودک شکل طبیعی خود را بدست خواهد آورد. در طول این دوران کودک فرا خواهد گرفت که چگونه پاهای خود را صحیح به روی زمین بگذارد تا بتواند تعادل خود را حفظ کرده و زانو دیگر به داخل انحراف نداشته باشد.
اندازه گیری میزان شدت زانوی ضربدری توسط فاصله بین قوزک داخلی در مچ پا هنگامی که کودک در حالت دراز کشیده است و زانوها با یکدیگر تماس دارند، انجام می شود.
یک سری از عوامل وجود دارند که کمک می کنند تا زانو به شکل ضربدری درآید که این عوامل شامل:
عوارض پزشکی ناشی از کمبودهای تغذیه ای مانند راشیتیسم
نرمی استخوان یا اسکوربوت
عفونت استخوان
صدمه به ساق پا
عوارض ژنیتیکی نادر از جمله ناهنجاری های استخوانی
عارضه های مفصلی مانند آرتروز یا التهاب مفاصل در بزرگسالان
چاقی بیش از اندازه که باعث تغییر در راه رفتن فرد می شود
پزشک جهت درمان پای ضربدری و تشخیص اینکه آیا فرد به عارضه زانوی پرانتزی مبتلا است یا خیر چندین اقدام را انجام می دهد که عبارتند از:
پاها، باسن و قسمت مچ به پایین را معاینه می کند.
به طرز راه رفتن بیمار توجه می کند.
در زمانی که زانوها با یکدیگر تماس کمی دارند، فاصله میان مچ پاها را اندازه گیری می کند.
عکسبرداری اشعه ایکس را تجویز می کند تا ببیند که آیا استخوان ها دارای مشکلات زمینه ای هستند یا خیر.
استفاده از بریس یا زانوبند
انجام ورزش و حرکات اصلاحی
جراحی زانوی ضربدری
به جراحی زانو ضربدری اصطلاحا، استئوتومی زانو می گویند. در این روش، استخوان پا تحت عمل جراحی قرار گرفته و برای اصلاح زاویه زانو و تحمل وزن برابر پاها، مجدداً شکل داده می شود. هدف از استئوتومی کمک به جلوگیری کاهش درد ناشی از آرتروز ، کاهش سرعت ساییدگی و فرسودگی زانو به علت تماس و برخورد آنها با هم و جلوگیری از عمل جراحی جایگزینی زانو است که عملی بسیار جدی تر است.
جراحی استئوتومی برای زانوی ضربدری اغلب نتایج خوبی ارائه می دهد. پس از آن باید جلسات فیزیوتراپی انجام شود. توصیه های پزشکی در مورد مراقبت پس از جراحی، استفاده از آتل و دیگر اقدامات نیز باید انجام شود. تمرینات افزایش دامنه حرکتی زانو، تقویتی و تعادلی، آموزش ایستادن و راه رفتن صحیح و وضعیت صحیح بدن برای تحمل وزن، برای درمان پای ضربدری و بهبود فرد باید انجام شود. در مواردی که زانوی ضربدری کودک تا دوران بزرگسالی ادامه می یابد، عمل جراحی ، گزینه ای برای ترمیم و اصلاح شکل زانوها می باشد. این عمل در موارد جدی تر که فاصله بین مچ پا بیشتر از ۱۰سانتی متر باشد، انجام می شود.
گاهی زانوی ضربدری با درمان عارضه اصلی به وجود آورنده این بدشکلی از بین می رود. اختلال های تغذیه ای، بیماری های مفصلی یا دیگر عارضه ها، را البته در صورت وجود، باید به نحو مناسب درمان نمود. برای درمان پای ضربدری مصرف مکمل ویتامین D و ویتامین ث و دیگر ویتامین ها و مواد معدنی در کنار ورزش می تواند مفید باشد.
طراحی سایت شخصی بستری را برای شما فراهم می کند تا بتوانید با استفاده از آن کسب و کار، محصولات و خدماتی که ارائه می دهید را در دنیای وب معرفی نمایید. شما می تواند ساخت وب سایت خود را به ما بسپارید و در قبال آن به طور چشمگیری با افزایش رتبه سایت خود مواجه شوید. لطفا جهت هماهنگی و کسب اطلاعات بیشتر با شماره 09128883465 تماس حاصل فرمایید.
.