جوش صورت از شایعترین مشکلات پوستی است که عوامل مختلفی ممکن است یک فرد را مستعد آن کند. به طور کلی کسانی که پوست چرب تری دارند بیشتر جوش می زنند؛ چرا که محیط مناسبی برای رشد پاتوژن ها روی پوست خود دارند. عوامل ژنتیکی، اختلالات هورمونی، استرس، تغذیه و کشیدن سیگار و … نیز می تواند در بروز آکنه تأثیر بسزایی داشته باشد. در طب ایرانی برای درمان جوش، آکنه و دیگر مشکلات و بیماری های پوستی به دنبال دلیل و علت آن می گردند. از دیدگاه طب ایرانی، فضولات بدن از سه راه ادرار، مدفوع و عرق کردن دفع می شود؛ اما وقتی یکی از اعضای بدن مثلاً به علت بیماری یبوست راه دفع مدفوع مسدود می شود، بدن بخشی از آن را سعی می کند از طریق ادرار دفع کند و بخشی دیگر را به پوست می فرستد. به همین دلیل است که افرادی که عمدتاً مشکل یبوست دارند، دچار بیماری های پوستی از جمله جوش و آکنه هم می شوند. طب ایرانی را طب مزاجی یا طب اخلاطی نیز می گویند؛ زیرا اساس تشخیص و درمان بر مبنای تعیین مزاج در حالت صحت و در حالت بیماری است. برای درمان جوش با طب ایرانی راهکارهای زیادی وجود دارد که در ادامه بررسی می شود. از دیدگاه طب ایرانی درمان یک جوش یا آکنه مدت زمان مناسبی لازم دارد سه ماه زمان لازم دارد.
برای درمان جوش طب سنتی ابتدا دلایل جوش زدن و بروز مشکلات و بیماری های پوستی بررسی می شود.
طبق گفته بالا جوش ها در تمام مزاج ها و در اثر غلبه خلط ها رخ می دهد، پس ما چهار نوع جوش دموی، بلغمی، سوداوی و صفراوی داریم.
افزایش خلط دم سبب ایجاد جوش های درشت چرکی، سر قرمز و خونریزی دهنده می شود که اصولاً جای عمیقی را بر صورت به جای می گذارد که با مصرف بیش از حد غذاهایی همچون آبگوشت و کله پاچه بروز می کند.
افزایش خلط صفرا در افراد داری مزاج گرم و خشک شایع بوده و این مسئله سبب ایجاد جوش های ریز پراکنده در صورت و گاهی سر زرد، بین دو کتف و بالای گردن می شود. در صورتی که این خلط در بدن بیش از حد باشد، سبب بروز کهیر نیز خواهد شد.
افزایش خلط سودا نیز در مزاج های سرد و خشک و با مصرف فست فود و غذاهای مانده و کنسروجات ایجاد می شوند که اصولاً سرسیاه و زیرپوستی هستند.
جوش هایی که به دلیل افزایش خلط بلغم در بدن بروز می یابد اصولاً زیر پوستی بوده و سر سفید هستند.
همچنین بخوانید : جدیدترین متدهای جوانسازی پوست صورت
یکی از مهمترین عوارض آکنه، ایجاد جوشگاه یا اسکار است که نه تنها درمان طولانی مدتی دارد، بلکه باعث ایجاد مشکلات روحی و ضعف اعتماد به نفس در افراد مبتلا می شود.
برای درمان جوش دموی (سر قرمز) که برای افراد دارای مزاج گرم و تر اتفاق می افتد، طب سنتی خوردن شبی یک سوم لیوان سرکه انگبین، ظهرها یک لیوان آب زرشک یا آب انار و حجامت عام هر 40 روز یکبار توصیه می کند.
برای درمان جوش صفراوی (سر زرد) که برای افراد دارای مزاج گرم و خشک اتفاق می افتد طب سنتی شبی یک سوم لیوان سرکه انگبین، صبح ها ناشتا یک لیوان خاکشیر با آب ولرم و عسل، مصرف مواد غذایی ترش مزه و حجامت عام هر 40 روز یکبار توصیه می کند.
برای درمان جوش سوداوی (سر سیاه) که برای افراد دارای مزاج سرد و خشک اتفاق می افتد، طب سنتی شبی یک سوم لیوان سرکه انگبین، صبح ها ناشتا یک لیوان خاکشیر با آب ولرم و عسل و حجامت عام هر 40 روز یکبار توصیه می کند.
برای درمان جوش بلغمی (سر سفید) که برای افراد دارای مزاج سرد و تر اتفاق می افتد، طب سنتی مصرف ارده شیره، دوسین و شبی یک لیوان عرق رازیانه با عسل توصیه می کند.
به طور کلی رعایت موارد زیر در طول درمان آکنه با طب سنتی ضروری است:
برای خواندن مقالات علت و درمان ریزش مو در طب سنتی ایرانی و جامع ترین اطلاعات درباره تزریق بوتاکس کلیک کنید.