خال، رایج ترین ضایعه پوستی است که از سلول های ملانوسیت و به دلیل تجمع رنگدانه تشکیل شده است. خالها معمولاً به رنگ های قهوه ای روشن، قهوه ای تیره یا سیاه دیده می شوند و اغلب بی خطر هستند. خال ها ممکن است به صورت مادرزادی وجود داشته باشند یا به صورت اکتسابی و به دلیل تماس با نور خورشید، بارداری یا مصرف داروهای هورمونی به وجود آمده باشند. در صورتی که از وجود خال روی صورت یا سایر نواحی بدن رضایت ندارید و باعث شده تا ظاهر شما زیبایی کمتری داشته باشد بهتر است با مراجعه به پزشک آن را بردارید. با توجه به اینکه محل به وجود آمدن خال ها و نوع آنها می تواند تفاوتهایی با هم داشته باشد، می توان از روش های مختلفی برای خال برداری استفاده نمود. البته فاکتورهای دیگری نیز در این زمینه تأثیرگذار هستند که از مهم ترین آنها می توان به سن بیمار، بزرگ یا کوچک بودن خال، عمق خال، رنگ خال و حتی محل خال اشاره نمود.
خال از جمله ضایعات پوستی است که گاهی از لحاظ زیبایی و در مواردی هم به لحاظ درمانی نیاز به برداشت آن وجود دارد. شما برای برداشت انواع خال در اصفهان، می توانید به مطب دکتر لادن ناظمی مراجعه نموده و با بکارگیری مناسب ترین روش اقدام به برداشت خال نمایید. لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن 32240913 - 031 تماس حاصل فرمایید.
خال ها ممکن است در سنین مختلف و به دلایل متفاوتی به وجود بیایند و رشد کنند. همین امر باعث شده است تا دسته بندی های خاصی برای انواع خال در نظر گرفته شود.
این نوع از خال ها ممکن است به دلیل تماس مستقیم با نور آفتاب، حاملگی، بلوغ و … به وجود بیایند. خالهای اکتسابی بعد از ۳۰ سالگی معمولاً نمود کمتری دارند و به وجود نمی آیند؛ اما در دوران نوجوانی پوست هر فرد مستعد برای تشکیل انواع خال های اکتسابی می باشد.
در گذشته وجود خال های مشترک بین افرادی که نسبت فامیلی با هم داشتند را نوعی نشانه برای تشخیص این نسبت می دانستند؛ اما تحقیقات پزشکی هنوز نتوانسته است دلیل ثابت و خاصی برای بروز این خال ها پیدا کند. فقط مشخص شده است که این خال ها ممکن است از بدو تولد همراه با نوزاد باشند و یا اینکه در دو سال اول روی بدن تشکیل شوند.
بافت در عمل رادیوفرکوئنسی یا جراحی با امواج رادیویی با بهره گیری از فرکانس بالا با جریان متغیر بریده می شود. بافت در این روش بدون اعمال هیچگونه فشار فیزیکی به طور همزمان بریده و خون آن منعقد می شود. روش رادیوفرکانسی (RF) بر استفاده از امواج رادیویی با فرکانس بالا به منظور کاهش دما از طریق الکترودهای میکروفیبری رادیوفرکانسی استوار است. از مزایای برداشتن خال با آر اف این است که خون در این روش بدون آسیب دیدن بافت، بند می آید و کوچکترین خطر یا احتمال بروز شوک در اثر سوختگی وجود ندارد.
برداشتن خال گوشتی با لیزر روشی آسان تر است که کوچکترین جای زخمی را نیز باقی نمی گذارد. ابتدا ناحیه مورد نظر به صورت موضعی بیحس می شود، سپس رنگدانه موجود در خال گوشتی با لیزر بریده می شود که در مرحله بعد طی فرایندهای التیام بخشی طبیعی خود بدن محو می شود. روی خال پوسته می بندد که در نهایت می افتد. برداشتن خال صورت با لیزر معمولاً ایمن است و احتمال باقی ماندن جای زخم بسیار پایین، حدود یک درصد است.
برداشتن خال با تراشیدن آن تقریباً شبیه روش برش دادن است. در این روش با استفاده از چاقوی جراحی، پزشک، لایه های خال را تا زمانی که خال از بین برود می تراشد. قبل از شروع پروسه، بیحسی موضعی برای شما انجام می گیرد و در اغلب موارد پس از انجام این روش نیاز به بخیه زدن نیست؛ اما ممکن است در محل خال برداشته شده، یک لکه کوچک صورتی رنگ روی پوست باقی بماند که به کمک کرم های ترمیم کننده قبل محو شدن است.
روش کرایوتراپی ، روشی نوین در برداشت ضایعات پوستی می باشد که ممکن است یک یا چند جلسه زمان نیاز داشته باشد تا خال ها به صورت کامل از بین بروند. در این روش از نیتروژن مایع استفاده می شود که دمایی حدود ۱۹۶- درجه سانتیگراد دارد. نیتروژن مایع، در مخزن مخصوصی نگهداری می شود و توسط لوله ی واسط و فلاکس، به سری خاص Liquid Nitrogen Spray مرتبط شده و در زمان انجام عمل، از آن خارج می شود. برای برداشتن زگیل و برداشتن خال، این گاز توسط دستگاه مذکور، به محل شلیک می شود و باعث انجماد فوق العاده سریع آن می شود.
یکی از روش های بسیار قدیمی و منسوخ شده برای خال برداری، روش حرارتی یا کوتریزاسیون می باشد. به دلیل عدم تعیین دقیق عمق آسیب بافتی و احتمال زیاد در ایجاد اسکار، به خصوص برای برداشتن خال های صورت امروزه استفاده از این روش به هیچ وجه توصیه نمی شود.
بعضی خال ها نیاز به برش و بخیه دارند؛ زیرا سلول های آن ناحیه با گذر زمان رشد می کنند و دوباره خال دیگری را تشکیل می دهند. به همین علت خال با بخشی از پوست بریده شده و در نهایت بخیه زده می شود. جای بخیه بسیار کوچک بوده و بعد از مدتی برطرف خواهد شد. این کار پس از بی حسی ناحیه به وسیله چاقوی جراحی انجام می شود.
بعد از برداشتن خال ممكن است عوارضي ايجاد شود كه بسته به نوع و روش برداشت متفاوت است؛ ولي اغلب بعد از گذشت چند هفته بهبود مي يابد.
هزینه برداشتن خال، بسته به پزشک، شهری که شما در آن زندگی می کنید و اندازه و تعداد خالی که می خواهید بردارید، متفاوت است.
همشهریان گرامی! برای حذف موهای زائد خود، با مراجعه به کلینیک های مجهز و دارای کادری مجرب، بهترین نتایج لیزر موهای زائد در اصفهان را تجربه نمایید و از مراجعه به مراکز غیر تخصصی و افرادی که مهارتی در این زمینه ندارند، جداً خودداری کنید.