رشد بیش از حد سلول های رنگدانه (ملانوسیت ها) در اپیدرم (لایه بالایی پوست) و فولیکول های مو، باعث ایجاد خال بکر می شود؛ اما علت اصلی آن هنوز ناشناخته است. تصور بر این است که یک عامل ژنتیکی، باعث بروز خال بکر می شود که هنوز شناخته شده نیست. خال بکر، یک لکه پوستی مادرزادی غیر سرطانی بزرگ و قهوه ای است که بیشتر در مردان مشاهده می شود. خال بکر معمولاً در زمان بلوغ بروز پیدا می کند؛ ولی در برخی موارد می تواند از بدو تولد وجود داشته باشد. در سال 1949 دکتر ساموئل بکر دو مرد را که دارای عارضه لکه پوستی قهوه ای رنگ با موهای زیاد در بالاتنه خود بودند را به عنوان نمونه هایی از یک بیماری خاص معرفی کرد. از این رو این عارضه به نام دکتر بکر نامگذاری شد. خال بکر صورت معمولاً بیشترین نگرانی را از نظر زیبایی برای بیماران ایجاد می کند. این عارضه معمولاً فقط پوست را درگیر می کند؛ ولی در مواردی ممکن است بافت های زیر پوست مثل پستان و عضلات را درگیر کند که در این صورت به نام سندرم خال بکر شناخته می شود. معمولاً مردان 5 برابر زنان به این عارضه دچار می شود. افراد در اغلب موارد فقط یک خال بکر دارند؛ ولی در موارد نادر احتمال بروز تعداد بیشتر هم وجود دارد.
برای درمان خال مادرزادی در اصفهان، با مراجعه به کلینیک دکتر واعظ شوشتری از بهترین خدمات در این زمینه بهره مند شوید. جهت مشاوره رایگان و دریافت نوبت با شماره های درج شده در همین صفحه تماس حاصل فرمایید.
علت دقیق خال بکر هنوز مشخص نیست. تصور می شود که علت آن نقص ژن است. یک ژن مهم مرتبط با سندرم بکر نووس ACTB (اکتین بتا) است. اگر چه برخی از کودکان از بدو تولد این خال را با خود دارند؛ اما معمولاً در کودکی و اوایل نوجوانی خال پدیدار می شوند. یک نظریه در مورد خال بکر این است که برخی افراد از بدو تولد یک لکه پوستی کوچکی با زمینه خال بکر با خود دارند. تصور می شود این لکه پوستی به هورمون های مردانه حساس تر است و اغلب در دوران بلوغ تغییر می کند.
خال بکر ابتدا به صورت یک لکه نامنظم قهوه ای روشن روی پوست ایجاد میشود که هنگام بلوغ شروع به بزرگتر، ضخیم تر و تیره تر شدن میکند. با این که اغلب در بالاتنه دیده میشود؛ ولی ممکن است در صورت، دست و پا هم ایجاد شود. خال بکر به طور معمول در دوران کودکی یا نوجوانی در یک شانه و قسمت بالای تنه ظاهر می شود؛ اما گاهی اوقات ممکن است در جای دیگری از بدن نیز پدیدار شود. در مردان در سنین بلوغ بیشتر دیده می شود و همانطور که گفته شد گاهی اوقات با آکنه و رشد مو همراه است.
خال بکر معمولاً با معاینه فیزیکی و بررسی سابقه ایجاد ضایعه توسط پزشک تشخیص داده میشود و پزشک برای اطمینان بیشتر میتواند از نمونه برداری یا بیوپسی و ارسال آن به آزمایشگاه کمک بگیرد.
به ندرت مانند سایر خال های مادرزادی، ممکن است برخی ناهنجاری ها در بافت های زیرین ناشی از همان نوع سلول جنینی، اکتودرم وجود داشته باشد. این به عنوان سندرم نایوس بکر، نوعی از سندرم نایوس اپیدرمی شناخته می شود. این ناهنجاری ها ممکن است شامل موارد زیر باشد:
هر چه گستردگی خال بکر بیشتر باشد درمان آن چالش برانگیزتر است. به همین دلیل روش صد در صد مؤثر برای از بین بردن کامل عارضه وجود ندارد.
به دلیل وسعت زیاد این عارضه نمی توان از روش جراحی برای برداشتن خال بکر استفاده کرد.
با توجه به موقعیت جغرافیایی مطب و پزشک و تعداد و وسعت خال، هزینه برداشت خال با لیزر متغیر است.
دکتر علیرضا واعظ شوشتری متخصص پوست و مو، با کسب سالها تجربه در تزریق ژل و تزریق چربی و انجام روشهای جوانسازی مانند اندولیفت و هایفوتراپی در اصفهان، یکی از بهترین ارائه دهندگان این خدمات می باشند. لطفا جهت هماهنگی و کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن 36284487 - 031 تماس حاصل فرمایید.