خال ها به رنگ روی سطح پوست و ضایعاتی گفته می شوند که بر روی پوست به وجود می آیند. این ضایعات ابعاد و اندازه های متفاوتی داشته و به انواع مختلفی تقسیم بندی می شود. بیشتر خال های روی بدن خوش خیم بوده و لزومی به نگرانی در مورد آنها نیست، بنابراین در صورتیکه خال های روی بدن، شما را آزار نمی دهند، احتیاجی به برداشتن آنها نیست ؛ اما اگر این خال ها اعتماد به نفس شما را کاهش داده و یا زندگی روزمره شما را تحت تأثیر قرار داده اند، بهتر است برداشته شوند. یکی از مؤثرترین و جدیدترین روش های حذف خال، برداشتن خال با لیزر است. تأثیر لیزر بر خال پوستی علاوه بر بحث زیبایی، کاربرد درمانی و پزشکی نیز دارد. مزیت لیزر برای رفع خال شامل عدم نیاز به جراحی، زمان بهبود کوتاه، کمترین میزان عوارض جانبی و کارایی بالای آن نسبت به سایر متدهای درمانی است.
برداشتن خال با لیزر دارای مزیت های متعددی است که در این بخش به بیان مهم ترین آنها می پردازثیم:
عدم نیاز به جراحی: در بیشتر موارد، برداشتن و از بین بردن خال با لیزر یک روش غیرتهاجمی و بدون نیاز به برش یا جراحی است. در این روش، جراحی، زخم ها و زمان بهبود طولانی حذف می شوند.
زمان بهبود کوتاه: برداشتن خال با لیزر، در مقایسه با روش های دیگر، سریع تر بهبود پیدا می کند. در واقع، در این روش زمان لازم برای رسیدن به نتیجه مطلوب در برداشتن خال با لیزر کاهش می یابد.
کمترین عوارض جانبی: برداشتن خال با لیزر همراه با عوارض جانبی کمتری نسبت به روش های دیگر است.
کنترل دقیق: با استفاده از روش برداشتن خال با لیزر، می توان به صورت دقیق عمق، قدرت و محلی که بر روی خال باید متمرکز شد را تنظیم نمود.
کارایی بالا: دستگاه هایی که برای برداشتن خال با لیزر استفاد می شوند، از دقت و قدرت بالایی برخوردار هستند. این دستگاه های لیزر می توانند به طور مستقیم و هدفمند بر روی ناحیه مورد نظر تمرکز کنند و خال را به طور از بین ببرند.
بهترین لیزر جهت برداشتن خال صورت لیزر کوتر و لیزر CO2 می باشند. از جمله مهم ترین مزایای استفاده از این لیزرها ساده بودن فرایند لیزر، سرعت و ایمنی می باشند.
این روش ممکن است برای برخی خال ها که بسیار مسطح بوده یا رنگ بسیار تیره ای دارند مناسب نباشد. در حقیقت استفاده از این روش برای خال های برجسته و کم رنگ نتیجه بهتری به دنبال خواهد داشت.
برای آماده شدن برای برداشتن خال با لیزر باید چند کار را انجام دهید. توصیه های اصلی عبارتند از :
برداشتن خال صورت با لیزر نیازی به گذراندن دوره نقاهت خاصی ندارد؛ اما باید بدانید که رعایت برخی مراقبت ها و توجه به توصیه های پزشکی، می تواند کمک زیادی به شما کمک کند تا در مدت زمان سریع تری، پوستی صاف و یکدست داشته باشید. در این بخش، برخی از مهم ترین مراقبت های بعد از برداشتن خال با لیزر را نام می بریم:
روش جراحی و غیرجراحی برداشت خال هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند. برای مثال در جراحی، پوست برش می خورد و بخیه زده می شود؛ اما در لیزر برش و بخیه ای وجود ندارد. جراحی طی یک جلسه انجام می شود؛ اما لیزر ممکن است به چند جلسه تکرار احتیاج داشته باشد. احتمال عود خال با روش جراحی نیز کمتر از لیزر است. اگر خال عمق زیادی دارد بهتر است با جراحی برداشته شود؛ اما اگر عمق آن زیر ۸ سانتی متر باشد می توان برای برداشتن آن از لیزر استفاده کرد. در روش جراحی برداشتن خال، پوست برش داده شده و خال از ریشه خارج می شود به طوریکه هیچ اثری از آن باقی نماند. در این روش امکان برگشتن خال بسیار کم و حتی ناممکن است. در روش لیزر، احتمال برگشتن خال وجود دارد. توجه داشته باشید که همه خال ها را نمی توان با لیزر برطرف کرد، بنابراین توصیه می شود انتخاب روش مناسب برای برداشت خال را به متخصص پوست بسپارید.
عمق و اندازه خال یکی از مواردی است که تعداد جلسات لیزر را مشخص می کند. هر چقدر اندازه خال و عمق آن بیشتر باشد باید جلسات بیشتری را برای برداشتن آن با لیزر اختصاص داد. جنس و نوع پوست یک بیمار یکی دیگر از مواردی می باشد که بر تعداد جلسات درمانی فرد تأثیر می گذارد.
هیچ زمان قطعی از ریکاوری لیزر درمانی وجود ندارد و برای افراد با ویژگی های مختلف، متغیر است؛ اما به طور میانگین، زمان بهبودی حدود دو هفته طول می کشد. خال پس از بهبودی کامل باید مانند یک دایره صورتی و صاف به نظر برسد که طی چند هفته پس از عمل محو می شود.
لیزر عوارض جانبی بسیار کمی دارد. با این حال، در برخی موارد ممکن است در موارد نادر عوارض زیر بروز پیدا کند:
هزینه ی برداشت خال با لیزر به عوامل متعددی از جمله تخصص تیم پزشکی، تعداد خال هایی که باید برداشته شوند، نوع خال ها و... بستگی دارد در نتیجه نمی توان هزینه ای مشخص برای آن در نظر گرفت.
نسخه اصلی مطلب برداشتن خال با لیزر چگونه است؟ را در سایت دکتر هما فاتحی بخوانید.