واریکوسل یا واریس بیضه، بزرگ شدن عروق بیضه است، که بی شباهت با واریس در پاها نیست؛ اما برخلاف رگ های واریسی در پاها، که اغلب با افزایش سن ایجاد می شوند؛ واریکوسل در مردان جوان 15 تا 25 سال بیشتر شایع است ولی با گذشت زمان، واریکوسل ها بزرگتر می شوند و بیشتر مورد توجه قرار می گیرند. شکل ظاهری بیضه درگیر واریکوسل، به کیسه ای پر از کرم تشبیه شده است که این وضعیت ممکن است باعث تورم یا آتروفی بیضه شود. ابتلای بیضه چپ به واریکوسل بیش از بیضه راست است. واریکوسل از هر 6 مرد یک نفر را درگیر می کند و عارضه نسبتاً شایعی می باشد. خوشبختانه تشخیص بیشتر واریکوسل ها آسان است و بسیاری از آنها نیازی به درمان ندارند. اگر واریکوسل علائمی ایجاد کند، و نیاز به اقدامات درمانی باشد؛ تنها روش، جراحی است که غالباً با جراحی عوارض، قابل ترمیم خواهد بود. در این مقاله قصد داریم در ارتباط با عوارض بیماری واریکوسل مطالبی را در اختیار شما علاقه مندان قرار دهیم.
علت ایجاد واریکوسل قطعی نیست. با این حال، بسیاری از کارشناسان حوزه پزشکی معتقدند که واریکوسل هنگامی ایجاد می شود که دریچه های لانه کبوتری داخل وریدی نارسا می شوند و جریان خون در آنها معکوس می گردد؛ که این امر، از جریان مناسب خون جلوگیری می کند؛ و موجب گشاد شدن رگهای بیضه می شود.
واریکوسل اغلب هیچ علائم و نشانه ای ایجاد نمی کند اما در مواردی ممکن است فرد مبتلا با چنین نشانه هایی مواجه شود:
برای مطالعه بیشتر بخوانید: همه چیز در مورد واریکوسل
با اینکه واریکوسل به ندرت ممکن است باعث درد شود؛ با این وجود اگر با درد همراه باشد؛ احتمالاً دارای مشخصات زیر است:
واریکوسل اصلی ترین دلیل کاهش تولید اسپرم و کیفیت آن است؛ تستسترون نیز در افراد مبتلا به واریکوسل کاهش می یابد که مجموع این عوامل، می تواند باعث ناباروری شود. با این حال، همه واریکوسل ها بر تولید اسپرم تأثیر نمی گذارند. واریکوسل همچنین می تواند باعث شود که بیضه ها به طور طبیعی رشد نکنند یا کوچک شوند (آتروفی بیضه).
نسخه اصلی مطلب عوارض واریکوسل را در سایت دکتر پیمان صالحی بخوانید.