خال ها نقاطی رنگی با اندازه های متفاوت هستند که ممکن است به طور مادرزادی در بدن یا صورت افراد وجود داشته یا در اثر عوامل مختلفی همچون قرار گرفتن در نور آفتاب به وجود آمده باشند. وجود این خال ها در برخی مواقع و به دلیل موقعیت قرارگیری، رنگ یا اندازه آنها ممکن است موجب آزار فرد و ناراحتی آنها گردد.
خال های صورت و همچنین خال هایی که سطحی برآمده دارند از جمله خال های آزاردهنده می باشند. روش های مختلفی برای برداشتن خال وجود دارد که پزشک با توجه به شرایط فرد بهترین آنها را پیشنهاد می دهد. عدم حذف حاشیه خال، منجر به رشد مجدد خال و ظاهر شدن یک نقطه تیره در محل حذف می شود. به دلیل فعالیت سلول ها، احتمال رشد مجدد خال برای افراد زیر 30 سال بیشتر است. برای جلوگیری از برگشت خال بهتر است به مراکز معتبر با تکنولوژی های پیشرفته مراجعه کنید.
تعداد خال ها در بدن افراد توسط ژنتیک تعیین می شود. با این حال مشخص نیست که چه عاملی باعث بروز و ظهور آنها می شود. بسیاری بر این باور هستند که قرار گرفتن در معرض نور خورشید باعث گسترش خال ها می شود. خال ها به ندرت سرطانی هستند؛ اما اگر خالی دارید که به طور ناگهانی تغییر می کند و یا ظاهری غیرمعمول دارد، توصیه می شود برای معاینه آن نزد پزشک بروید.
خال، همان چیزی نیست که می بینیم بلکه سلولهای حاشیه ی خال بیرنگ هستند؛ بنابراین هنگام برداشتن خال باید حاشیه های به ظاهر سالم خال هم برداشته شود. اگر این حاشیه ها برداشته نشود ممکن است این سلول های حاشیه مجدد فعال شده و دوباره خال رشد کند و به صورت یک نقطه ی تیره در محل خال ظاهر گردد.
خال های در سن کمتر از سی سال چون فعال هستند امکان رشد مجدد دارند؛ ولی در سنین بالاتر امکان برگشت خال کمتر است.
علت عود کردن اگر ناشی از تجمع رنگدانه نباشد، به مراقبت های پس از خال برداری مربوط می شود. رعایت مراقبت های بعد از برداشتن خال احتمال رشد مجدد را به حداقل می رساند.
دلیل دیگر عود کردن خال، مراجعه به مراکز نامعتبر است. متخصصان زیبایی هنگام برداشتن خال، سلول های حاشیه ای بی رنگ را نیز حذف می کنند.
همچنین بخوانید: برداشتن انواع خال با جراحی
برداشتن خال گوشتی با لیزر روشی آسان است که کوچکترین جای زخمی را نیز باقی نمی گذارد. ابتدا ناحیه مورد نظر به صورت موضعی بیحس می شود، سپس رنگدانه موجود در خال گوشتی با لیزر بریده می شود که در مرحله بعد طی فرایندهای التیام بخشی طبیعی خود بدن محو می شود. روی خال پوسته می بندد که در نهایت می افتد. برداشتن خال صورت با لیزر معمولاً ایمن است و احتمال باقی ماندن جای زخم بسیار پایین، حدود یک درصد است.
یکی از روش های بسیار قدیمی برای خال برداری، روش حرارتی یا کوتریزاسیون می باشد. به دلیل عدم تعیین دقیق عمق آسیب بافتی و احتمال زیاد در ایجاد اسکار، به خصوص برای برداشتن خال های صورت امروزه استفاده از این روش به هیچ وجه توصیه نمی شود.
عموماً عوارض جانبی که بر جای می گذارد خطرناک نیست و طی چند روز بهبود می یابد. این عوارض شامل اسکار به جا مانده، قرمزی، گاهی تورم و خارش پوست است که در این راستا پزشک برای شما پماد و کرم های مخصوص تجویز می نماید.
هزینه کلی برای انجام این درمان به نوع خال، روش برداشتن خال، محل وجود خال و دستمزد متخصص پوست برای برداشتن خال بستگی دارد.
برای کسب اطلاعات درباره از بین بردن جای زخم و بخیه با لیزر ؛ روی لینک کلیک کنید.