بیضه ها در دوران جنینی داخل شکم هستند و بعد از هفته 28 جنینی، از شکم به پایین انتقال پیدا می کنند اما به دلایلی ممکن است انتقال بیضه صورت نگیرد. در این موارد فرد به عارضه بیضه نزول نکرده مبتلا می باشد. درصد ناچیزی از افراد مبتلا به بیضه نزول نکرده، با عدم انتقال هر دو بیضه به پایین مواجه هستند، و معمولاً فقط یک بیضه حالت نهفته دارد و به پایین منتقل نمی شود.
بیضه نزول نکرده در کل، عارضه شایعی نیست و عموماً در میان نوزادان پسر نارس مشاهده می شود. پس از تولد، در نوزادان نارس 30% و در نوزادان رسیده 3% ممکن است بیضه ها نزول نکرده باشند. اگر بیضه نزول نکرده در دوران نوزادی درمان شود، احتمال بروز عوارضی چون ناباروری و سرطان بیضه در سنین بالاتر کاهش می یابد
بیشتر بدانید: بیضه نزول نکرده چیست و با چه عوارضی همراه است؟
اگر پس از معاینه، بیضه ها در کیسه بیضه وجود نداشت و حس نشد، یعنی فرد دارای اصلی ترین علامت بیضه نزول نکرده می باشد.
هنوز برای این عارضه علت دقیق و اثبات شده ای یافت نشده است ولی گمان می رود مواردی از قبیل وراثت و عوامل هورمونی در ایجاد بیضه نزول نکرده دخیل باشند.
بیضه ها برای سالم ماندن و عملکرد درست، باید در دمایی پایین تر از دمای عمومی بدن قرار گیرند که در کیسه بیضه این کاهش دما فراهم است. در عارضه بیضه نزول نکرده، به دلیل قرارگیری بیضه، در محیط گرم تر (داخل بدن)، عوارضی ایجاد خواهد شد که خطر ناباروری نوزاد در آینده و ایجاد توده بیضه ( سرطان بیضه ) از شایعترین آنها است. در برخی موارد احساس درد در بیضه، پیچ خوردگی بیضه و فتق نیز ممکن است دیده شود.
اگر با گذشت زمان، بین 6 ماهگی نوزاد الی 1 سالگی، بیضه نزول نکرد و پایین نیامد، پزشک متخصص با عمل جراحی ارکیوپکسی اقدام به پایین آوردن آن و قرار دادن بیضه در کیسه بیضه می نماید. در مواردی که هر دو بیضه نزول نکرده باشند یا بیضه کاملاً داخل شکم قرار گرفته باشد به روش لاپاراسکوپی می توان وضعیت قرار گیری بیضه را اصلاح نمود.
به دلیل مراجعات فراوانی که به متخصص کلیه و مجاری ادراری ، برای دانستن اندازه نرمال آلت تناسلی می شود، بر آن شدیم مطلبی در این باره تهیه نماییم و اطلاعات دقیقی در این مورد به کاربران ارائه دهیم. برای مطالعه مقاله اندازه نرمال آلت تناسلی در مردان کلیک کنید.