اسکین تگ یا همان منگوله پوستی، زائده های گوشتی تیره یا همرنگ پوست است که غیر قابل درد و بی آزار بوده و همانند یک آویز کوچک و به وسیله ساقه نازکی به نام پوستر روی پوست متصل هستند. اسکین تگ از جمله مشکلات پوستی است که جای نگرانی ندارد؛ ولی با این وجود آزار دهنده می باشد. مردان و زنان در برهه ای از زندگی حداقل یک بار دچار آن می شوند؛ اما نکته بسیار مهم در مورد این زائده های پوستی این است که بی خطر و غیر مسری هستند و با دست زدن به جای دیگر از بدن و یا فرد دیگری منتقل نمی شود.
به جز مشکلاتی که از نظر زیبایی ظاهری برای فرد به وجود می آید، معمولاً منگوله های پوستی هیچ گونه درد یا ناراحتی فیزیکی ایجاد نمی کنند. این زائده های گوشتی معمولاً وقتی که به طور مکرر تحریک شوند ممکن است علائمی را ایجاد کنند؛ اما مشکلات زیبایی و ظاهر ناخوشایند آنها مهم ترین دلیلی است که افراد مختلف برای برداشتن منگوله های پوستی دارند.
دلیل ایجاد منگوله های پوستی هنوز به صورت دقیق مشخص نشده است. این زائده ها معمولاً در نواحی از بدن که دارای چروک های پوستی هستند، ظاهر می شوند. بنابراین ممکن است اصطکاک در ایجاد آن نقش داشته باشد. این زائده ها از رگ های خونی، کلاژن و رشته های عصبی تشکیل شده اند و توسط لایه بیرونی پوست احاطه می شوند.
سطح اسکین تگ میتواند صاف نرم یا نامنظم باشد. این زائده های گوشتی معمولاً همرنگ با پوست هستند. برخی از آنها ظاهری شبیه جوش داند و رشد نمیکنند؛ ولی برخی دیگر شروع به رشد کرده و ممکن است قطرشان بین 2 میلیمتر تا 1 سانتی متر برسد. حتی اسکین تگ بزرگ به اندازه 5 سانتی متر هم در موارد نادر دیده میشود. منگوله های گوشتی در برخی موارد با پایه و ساقه کاملاً مشخص به پوست متصل شده اند و گاهی بدون پایه هستند. اسکین تگ در برخی موارد بدون ایجاد درد و به صورت خود به خود از پوست جدا شده و می افتند. اسکین تگ معمولاً باعث خارش پوست یا درد نمیشود مگر این که تحت فشار یا ساییدگی قرار گرفته باشد.
به صورت کلی، افرادی که دارای شرایط زیر باشند، ممکن است بیش از دیگران در معرض ابتلا به آن قرار بگیرند:
ازآنجایی که تگ پوستی دارای ظاهری مشخص و متفاوت است؛ بنابراین با معاینه به سادگی تشخیص داده می شود. اغلب پزشکان توصیه می کنند که از منگوله های پوستی نمونه برداری و آزمایش انجام دهند تا نسبت به دیگر اختلالات که مشابه تگ هستند، تفاوتی وجود داشته باشد.
اسکین تگ ها ضایعات پوستی بی خطر و غیر سرطانی است، که در مواردی خود به خود از بین میروند؛ ولی در صورتی که با تشخیص پزشک وجود این ضایعات قطع شود، تنها به علت ایجاد نازیبایی برای از بین بردن آن، تحت درمان قرار میگیرد. برخی از مهمترین روش های درمان این ضایعه به این شرح است:
به این علت که عامل ایجاد کننده ضایعه اسکین تگ بر روی پوست مشخص نشده است، نمی توان علت دقیق برای این بیماری بیان نمود در نتیجه راهکار پیشگیری نیز برای این ضایعه تعریف نمی شود، تنها راهکار که می توان بیان نمود، پیشگیری از چاقی و اضافه وزن و استفاده از داروهای دیابت به شکل منظم است.
نسخه اصلی مطلب اسکین تگ یا همان منگوله پوستی را در سایت دکتر هما فاتحی بخوانید.