آرتروز یک بیماری است که باعث از بین رفتن غضروف مفصلی می شود. در این بیماری غضروف مفصلی به شدت و به مرور زمان دچار تخریب میشودو در راه رفتن بیمار مشکل ایجادمی کند . با آسیب غضروف، استخوانها به طور مستقیم با هم تماس پیدا میکنند که به ایجاد درد شدید در بیمار منجرمیشود. این بیماری را نباید با پوکی استخوان اشتباه گرفت چرا که در پوکی استخوان غضروفها سالم هستند ولی خود استخوان ضعیف میشود که افزایش شکنندگی استخوان را در پی دارد .
انواع آرتروز
آرتروز دو نوع دارد: اولیه و ثانویه.
آرتروز اولیه : با افزایش سن به وجود می آید و در افراد زیر 40 سال دیده نمی شود. معمولاً در ایجاد آن فاکتورهای ژنتیک نقش دارند. آرتروز اولیه در مچ دست، آرنج و شانه وجود ندارد. همچنین در اندام تحتانی مثلاً در زانو، لگن و شست پا، آرتروز اولیه دیده میشود ولی در سایر مفاصل اندام تحتانی آرتروز اولیه قابل مشاهده نیست .
آرتروز ثانویه : به دنبال یک بیماری خاص در مفصل به وجود می آید مانند روماتیسم مفصلی، عفونت و شکستگی. آرتروز ثانویه در هر مفصلی دیده میشود ولی آرتروز اولیه فقط در مفاصل خاصی قابل مشاهده است به عنوان مثال در اندام فوقانی فقط در بند انتهایی و میانی انگشتان شخص دیده میشود. در ناحیه ستون مهره، گردنی و کمری قابل مشاهده است و ناحیه پشتی دچار آرتروز نمی شود. آرتروز اولیه از ثانویه بسیار با اهمیت تر است چرا که در آرتروز ثانویه میتوان با کنترل بیماری زمینه ای به میزان قابل توجهی جلوی پیشرفت این بیماری را گرفت .
ادامه دارد ...
شبکه پزشک آنلاین در برگیرنده اطلاعات وسیع در حوزه پزشکی می باشد. در این مجموعه می توانید مطالب مفید و مستندی را پیرامونجراحی زیبایی ، رادیولوژی و سونوگرافی ، کنترل درد و ... بیابید و همچنین امکان دسترسی به پرسش و پاسخ پزشکی در این حوزه ها را داشته باشید.