⁉️ ارتباط لبنیات با بیماری های قلبی عروقی؟!!!
📚 نشریه پزشکی لنست ( Lancet ) - ۲۰۱۸:
🔺مطالعات نشان می دهد مصرف لبنیات بیشتر با کاهش خطر بیماری های قلبی عروقی و مرگ و میر ارتباط دارد.
🔺در یک بررسی بیش از ۱۳۰ هزار فرد ۷۰-۳۵ ساله که در ابتدای مطالعه بیماری قلبی عروقی نداشتند، پرسشنامه ای را در مورد تعداد دفعات تغذیه خود تکمیل کردند.
🔺در مدت متوسط ۹ سال پیگیری، ۸٪ از این افراد جان خود را از دست دادند یا دچار حوادث قلبی عروقی شدیدی شدند.
🔺بعد از تعدیل عوامل چند متغیره، نتایج نشان داد در مقایسه با عدم دریافت روزانه لبنیات، هر چه میزان مصرف لبنیات در روز بیشتر باشد، خطر پیامدهای ترکیبی کمتر است.
🔺نکته قابل توجه این بود که لبنیات کم چرب و پر چرب، تاثیر یکسانی داشتند.
🔺بیش از یک وعده شیر یا ماست ( نه کره و پنیر )، با کاهش معنادار خطر پیامدهای اولیه همراه بود.
🔺محققان نتیجه گیری میکنند که این مطالعه بیانگر این است که نه تنها نباید توصیه به عدم مصرف محصولات لبنی کرد، بلکه باید کشورهای با درآمد اندک تا متوسط را تشویق کرد تا لبنیات کم چرب مصرف کنند.
🔺ادمین: نکته قابل توجه و باعث افتخار در این مقاله این است که یکی از نویسندگان این مقاله، خانم دکتر مهشید دهقان است. خانم دکتر مهشید دهقان، محقق شاغل در برنامه اپیدمولوژی تغذیه در انستیتو تحقیقات بهداشت جمعیت است. خانم دکتر دهقان، کارشناس تغذیه بالینی و متدولوژی تحقیقات سلامت بوده و درجه دکترای خود را در تغذیه بالینی از دانشگاه نیوکاسل در انگلستان گرفته است. دکتر دهقان، دوره فوق دکترای خود را در دانشگاه مک مستر کانادا به پایان برد. در طول ده سال اخیر، تمرکز اصلی وی توسعه روش های مصرف غذا در مردم سراسر جهان بوده است. دکتر دهقان یکی از راهبران مطالعه PURE و مطالعه INTERSTROKE است. علاقه اصلی وی، درک تاثیر عوامل تغذیه ای در مورد علت و پیشگیری بیماری های قلبی عروقی و سرطان است.
✅ Dehghan M, Mente A, et al. Association of Dairy Intake with Cardiovascular Disease and Mortality in 21 Countries from Five Continents (PURE). The Lancet September 11, 2018.
https://t.me/DrMehradFakhreddini