هولتر قلب، وسیله ای قابل حمل است که جهت بررسی بلندمدت عملکرد قلب (معمولا 24 تا 48 ساعت) بکار می رود. زمانی که الکتروکاردیوگرام حالت استراحت، جوابگوی پرسش های پزشک در مورد وضعیت بیمار نیست، نیاز به بررسی و مانیتورینگ عملکرد قلب در مدت زمان بیشتر و شرایط متفاوت تری وجود دارد. در این حالت با استفاده از هولتر قلب قابل حمل، نیازی به حضور بیمار در مطب برای مدت زمان طولانی وجود نخواهد داشت، فعالیت قلب توسط هولتر قلب ثبت شده و در نهایت پزشک با استفاده از داده های هولتر خواهد توانست به بررسی و نتیجه گیری در مورد وضعیت بیمار بپردازد.
در هولترهای قلبی بطور کلی چندین الکترود وجوددارد که به سینه وصل می شوند. اننهای دیگر این الکترودها به بخشی متصل است که مسئول ثبت عملکرد قلب در طول فعالیت فرد است. بسته به نیاز کاربرد و تشخیص پزشک چندین نوع هولتر قلب مورد استفاده قرارمی گیرد:
این نوع هولترها، پس از اتصال و فعال کردن دستگاه شروع به سنجش عملکرد قلب می کنند اما آن ها را ثبت یا ذخیره نمی کنند. زمانی که کاربر احساس عملکرد نامناسب قلب کرد، دکمه ی تعبیه شده بر روی دستگاه را فشارداده و دستگاه شروع به ذخیره ی اطلاعات مربوط به لحظاتی قبل از فشردن دکمه، هنگام بروز علائم و لحظاتی پس از رفع علائم خواهدکرد. امروزه دستگاه هایی نیز با قابلیت تشخیص و ثبت خودکار علائم ساخته شده اند و نیازی به فشاردادن دکمه توسط کاربر نیست. امروزه در اکثر این دستگاه ها امکان ارسال اطلاعات لحظه ای به پزشک فراهم شده است.
برای دریافت هرگونه مشاوره و اقدامات درمانی در مورد مشکلات قلبی، هولترها و استفاده از آنها میتوانید با کلینیک دکتر امید هاشمی فرد متخصص قلب و عروق (فلوشیپ فوق تخصصی بالون آنژپلاستی) در تماس باشید. تلفن تماس : 32240934 - 031
این هولترها تنها زمانی که شاهد بروز علائم هستیم (و نه کمی قبل از شروع آنها) شروع به ثبت علائم میکنند. کاربر این نوع هولترها را در جیب خود یا بسته شده به بازو حمل میکند. در حالت جیبی، زمانی که کاربر احساس بروز علائم می کند، دستگاه را روشن کرده و الکترودها را به سینه متصل می کند و دستگاه از لحظه ی اتصال و روشن شدن به ثبت علائم میپردازد. الکترودها بصورت دیسک های فلزی کوچکی در پشت این هولترها تعبیه شده اند.
در حالت بسته شده به بازو، تنها کافی است تا کاربر دکمه ثبت را فشاردهد و دستگاه از لحظه ی روشن شدن به ثبت علائم می پردازد. بسیاری از این دستگاه ها این امکان را به کاربر میدهند تا بصورت لحظه ای اطلاعات را با پزشک خود به اشتراک بگذارند.
این هولترها بر خلاف هولترهای ذکرشده دارای الکترود و سیم نیستند و با اتصال به سینه توسط قسمتی چسبناک به قفسه ی سینه، عملکرد خود را شروع می کنند. همچنین این هولترها برای مدت زمان بیشتری ( معمولا 14 روز) متصل به بدن هستند و از همین رو ساختار مدلهای امروزی، معمولا ضدآب بوده و امکان عملکردهای گوناگون، همچون ورزش همراه با تعریق را به کاربر می دهند.
این هولترها نوظهور بوده و در طی 10 سال بررسی، عملکرد بهتری را در تشخیص ناهنجاری های قلبی نشان داده اند. این دستگاه ها که انداه ی کوچکی (حدود یک بند انگشت) دارند، با یک عمل جراحی و بی حسی موضعی در زیر پوست واردشده و سیگنالهای الکتریکی قلب را برای مدت زمان سه سال یا بیشر ثبت می کنند. این دستگاه ها به کاربر و پزشک امکان دسترسی به اطلاعات را از راه دور فراهم کرده و نیاز به دسترسی فیزیکی به دستگاه نیست.
گاهی ممکن است که یک ناهنجاری قلبی به ندرت خود را بروز دهد بنابراین در مدت زمان 24 ساعت و با هولترهای معمول نمیتوان آنها را ثبت و بررسی کرد، بنابراین پزشک میتواند از این هولترها برای بررسی شرایط قلبی فرد در طولانی مدت استفاده کند.
1. هنگام استفاده از هولترها، زندگی نرمال خود را ادامه دهید. ممکن است نیاز به فعالیت های خاصی وجود داشنه باشد که توسط پزشک به شما اعلام می شود.
2. فعالیت های روزانه ی خود را ثبت کنید، احساسات و علائم را نوشته و زمان بروز هر یک را مشخص کنید.
3. از ابزارهای الکتریکی خاصی باید اجتناب کرد؛ زیرا باعث اختلال در عملکرد دستگاه می شوند، مانند تلفن همراه، مسواک برقی، آهن ربا و...
برای کوچک شدن پروستات می توان از طریق هدایت دستگاه تصویربرداری همراه با بی حسی موضعی اقدام نمود. به این صورت که ابتدا کاتتر مخصوص از کشاله ران راست، وارد شریان پروستات شده و پس از آنژیوگرافی محل مورد نظر، تزریق ترکیب مواد مسدود کننده، به داخل شریان پروستات انجام می شود. این عمل، آمبولیزاسیون شریان پروستات نام دارد که در کلینیک های قلب و عروق اصفهان نیز قابل انجام می باشد.