کمردرد عارضه شایعی است که همه با آن آشنایی دارند. کمردرد ممکن است بصورت درد مبهم و خفیف و دائمی بوده و یا درد شدید و ناگهانی باشد بطوری که توانائی ایستادن و حرکت را هم از بین ببرد. کمر درد ممکن است بطور ناگهانی بعد از یک تصادف ،افتادن به زمین ویا بلند کردن اجسام سنگین بوجود آید و یا به تدریج بر اثر تغییرات ستون فقرات ناشی از افزایش سن بروز کند. همچنین دردی سخت و طولانی یا شدید و ناگهانی باشد. ممکن است عوامل زیادی باعث ایجاد کمردرد شود. تعداد زیادی از افراد به دلیل اضافه وزن یا عدم تحرک تا حدی دچار کمردرد می شوند. چاقی به تنهایی یک بیماری نیست؛ اما می تواند طیف گسترده ای از بیماری ها و مشکلات را به وجود بیاورد. چاقی گاهی اوقات مستقیماً روی بدن ما تأثیر می گذارد، ظاهر و استایل را بدفرم نشان می دهد و یا اینکه به طور غیر مستقیم عارضه هایی به وجود می آورد. یکی از مشکلاتی که مستقیم و غیر مستقیم می تواند ناشی از چاقی باشد، تحت فشار قرار گرفتن ستون فقرات و احساس درد در انواع مفاصل بدن مخصوصاً در کمر است. با اینکه به طور قطع اثبات نشده که اضافه وزن یا چاقی می تواند منجر به درد کمر می شود؛ اما شواهد زیادی نشان می دهند که افراد چاق با شاخص توده بدنی بالای ۳۵ بیشتر از سایر افراد در خطر ابتلا به کمر درد، دردهای عضلانی و مفصلی قرار دارند.
دیسک فتق هنگامی است که هسته داخلی دیسک مهره شما را دچار پارگی می کند. این پارگی سپس باعث ترکیدن آن در اثر ترک خوردگی قطعه بیرونی می شود. اگر اضافه وزن دارید، در میان موارد دیگر، احتمال ابتلا به دیسک فتق نیز افزایش می یابد. اگر بدنتان چربی اضافی داشته باشد، فشار بیشتری روی دیسک بین مهره ای شما قرار می گیرد، بنابراین این موضوع باعث می شود که بدن شما در معرض ابتلا به دیسک فتق افزایش یابد.
این نوع دیسک نیز کاملاً مشابه با دیسک فتق است، درست همانند دیسک فتق، اضافه وزن یا چاقی باعث افزایش فشار در پشت و ستون فقرات شما خواهد شد. دیسک محدب زمانی رخ می دهد که دیسک مهره شما از موقعیت طبیعی خود خارج شده و شروع به حمله به فضای اعصاب نخاعی شما کند. این امر بیشتر در افراد چاق به دلیل فشار زیادی که در قسمت پشت و ستون فقرات بر اثر اضافه وزن قرار دارد، دیده می شود.
ترک مهره کمر هنگام شکستن مهره ها یا استخوان های ستون فقرات شما رخ می دهد. ترک های مهره های ستون فقرات می توانند در هر نقطه از ستون فقرات ایجاد شوند؛ اما بیشتر آنها در ستون فقرات پایین قفسه سینه و قسمت فوقانی ستون فقرات دیده می شود. از آنجا که وزن اضافی در این ناحیه بیشتر مستعد ایجاد درد در افراد چاق است، این نوع مشکلات می توانند بسیار شایع تر از موارد دیگر باشند.
بیماری دیسک دژنراتیو به تغییراتی که در طی روند پیری طبیعی بدن اتفاق می افتد، اشاره دارد. این بیماری تضعیف یک یا چند دیسک بین مهره ها است. در این بیماری نیز درست مانند سایر شرایط ستون فقرات، این مربوط به فشار وزنی است که بر روی آن قرار می گیرد. در اصل، DDD در افراد دارای اضافه وزن شایع تر از مابقی افراد است؛ زیرا چاقی و اضافه وزن روند پیری را تسریع می کند.
استئوآرتریت شایعترین اختلال مفصلی است که می تواند در هر نقطه از جمله دست، زانو، پشت و گردن ایجاد شود. استئوآرتریت از شکسته شدن غضروف میان مفاصل گردن و کمر به وجود می آید. درست مانند سایر شرایط ستون فقرات، وزن اضافی فشار بیشتری به ستون فقرات وارد می آورد. با این وجود، در افراد دارای اضافه وزن یا چاقی، آرتروز دست نیز بیشتر دیده می شود.
لردوزلردوز همچنین به عنوان گودی کمر شناخته می شود. این بیماری زمانی رخ می دهد که در آن ستون فقرات در قسمت تحتانی کمر دارای انحنای بیش از حد معمول است. شکم بزرگ به طور طبیعی لگن شما را به سمت جلو می کشاند که باعث ایجاد منحنی بزرگتر در ستون فقرات شما خواهد شد. همین موضوع باعث فشار شدید و درد در عضلات کمر شما خواهد شد که به آن گودی کمر میگویند.
برای مطالعه بیشتر بخوانید: درمان دیسک کمر با لیزر