تغییرات دژنراتیو مهره های کمری موجب تنگ شدن کانال نخاعی وفشار به ریشه های عصبی می گردد. دژنراسانس در قسمت های لیگامان ها و مفاصل فاست بین مهره ها پدید آمده و در مواردی موجب لغزیدن مهره ها روی هم می شود.
معمولا در مردان سنین بالا با سابقه دردکمر و دردهای خفیف متناوب سیاتیک که با راه رفتن شدت یافته و با دراز کشیدن کاهش می یابد مشاهده می شود. در معاینه کاهش قوس کمر مشاهده میشود. تشخیص آن از نارسایی شریانی ایلیاک مطرح میشود، در هر دو مورد لنگیدن متناوب دیده میشود با این تفاوت که لنگیدن متناوب عصبی علائم اختصاصی خود را دارد.
ما به بیماران بسیاری کمک کرده ایم که سلامتی خود را دوباره بازیابند و مشتاقیم که به شما نیز کمک کنیم. برای شروع درمان خود در این کلینیک یا برای دریافت اطلاعات بیشتر می توانید از طریق شماره های 03132367465 و 03132330382 با کلینیک تخصصی دکتر فرخانی تماس حاصل فرمایید.
معمولا سیر تنگی کانال رو به تشدید بوده در مواردی باعث ناتوانی در راه رفتن شده و اقدام به جراحی ضرورت می یابد.
سیر بالینی بیماری معمولا مشخص است و تشخیص آن از نارسایی جریان خون پاها از روی یافته های بالینی عصبی ممکن است. و یافته هایی از نارسایی جریان خون مشاهده نمی شود. از علائم بارز آن لنگیدن متناوب بصورت ضعف و اختلال حس پاها پس از کمی راه رفتن، از بین رفتن رفلکس آشیل و تشدید درد می باشد. علائم با استراحت بطور نسبی به حال طبیعی بر می گردد. بلندکردن پا در حال خوابیده محدودیت داشته و نیز انعطاف کمر در حرکات مختلف محدودیت دارد. در رادیوگرافی ساده پلهای اسپاندیلوتیک بین مهره ها مشهود بوده ولی تغییرات مربوط به لیگامان ها در عکس ساده مشخص نبوده، لغزندگی مهره ها در عکس نیم رخ مشخص می شود اسکن سی تی و اسکن MRI تنگی کانال را نشان می دهد. الکترومیوگرافی با نشان دادن فیبریلاسیون درعضلاتمربوط به اعصاب آسیب دیده به تشخیص کمک میکند.
درد شدید و اسپاسم و بی حرکتی حاد بعلت التهاب یا خشکی مفصلی پدیکول مهره های گردن یا کمر پدید می آید. درد کاملا موضعی بوده بیمار قادر به حرکت مفصل از وضعیت ثابت نمی باشد. با اجراء گرما و ماساژ بر روی ناحیه درد و کشش ملایم، علائم در کوتاه مدت بهبودی کامل می آید. در مواردی تزریق موضعی بی حس کننده و استروئید ضرورت پیدا می کند.
اگر میخواهید اطلاعاتی در مورد درمان بیماری های مفاصل با ورزش داشته باشید؛ کلیک کنید.