تنگی کانال نخاع سینه ای یا توراسیک در ستون مهره های ناحیه سینه بین گردن و کمر اتفاق می افتد. تنگی نخاع سینه ای به باریک شدن کانال نخاعی گفته می شود که حاصل تخریب استخوان های ستون مهره ها، فتق دیسک یا افزایش ضخامت بافت های احاطه کننده طناب نخاعی می باشد.
اقدامات درمانی برای رفع تنگی کانال نخاع سینه ای در کلینیک درد دکتر علی نقره کار تجویز و اِعمال می گردد. برای آگاهی از این روشها و کسب اطلاعات بیشتر می توانید با شماره 88670088 - 021 تماس حاصل فرمایید.
ستون مهره ها در حالت طبیعی شکل مثلثی با گوشه های مدور دارد که مجرایی بدون مانع برای عبور طناب نخاعی ایجاد می نماید. همه ریشه های عصبی از طناب نخاعی انشعاب پیدا کرده و از فضایی به نام فورامن که در دو طرف مهره ها قرار دارد، عبور می کنند. ممکن است مهره ها از جای خود لغزیده و از راستای طبیعی خود خارج شوند. در چنین شرایطی ممکن است مهره ها به هم ساییده شده و بافت هایی که طناب نخاعی را احاطه می کنند ضخیم شوند.
آسیب ناشی از به هم ساییدگی مهره ها باعث تشکیل زایده های استخوانی به نام خار استخوانی می شود. خارهای استخوانی ممکن است وارد کانال نخاعی یا فضای فورامن شوند. ممکن است ضخامت بافت هایی که طناب نخاعی را احاطه کرده اند مانند رباط زرد و رباط طولی پشتی، افزایش پیدا کنند. این وضعیت باعث ایجاد فشار بر طناب نخاعی و یا ریشه های عصبی یا به اصطلاح تنگی کانال نخاع می شود.
علائم ممکن است شامل درد کمر و درد پا ، مشکلاتی در تعادل بدن و ضعف عملکرد روده و مثانه باشد.
گزینه های درمانی شامل داروهای ضدالتهاب، استراحت، تزریق استروئید اپیدورال و فیزیوتراپی است. تزریق استروئید داخل فضای اپیدورال( توسط فوق تخصص درد) نیز میتواند بسیار مفید باشد که این روش نیاز به بیهوشی و برش جراحی ندارد اما باید زیر دستگاه تصویر برداری و در اتاق عمل استریل انجام شود تا محل پخش دارو در زیر دستگاه بطور کامل دیده شود.
از روشهای بسیار موثر دیگر که توسط فوق تخصص درد انجام میشود تزریق ترانسفورامینال یا تزریق ماده ضد التهاب در اطراف ریشه عصبی بطور اختصاصی بوده که در درصد بالایی از بیماران موجب بهبودی درد میشود این روش نیز نیاز به بیهوشی و برش جراحی ندارد، در صورتی که درمان های غیر جراحی موفق نباشد، برای برطرف کردن انسداد کانال نخاعی و ترمیم آن باید جراحی انجام شود.
روش جراحی آندوسکوپی دیسک کمر به عنوان روشی مداخله ای برای کنترل درد ، با حداقل تهاجم ابداع شد تا بتوان از طریق آن با کاهش خطراتی که در روشهای جراحی سنتی وجود دارد؛ به خوبی فتق دیسک را درمان نمود.