تغذیه سالم و منظم نه تنها هزینه مراقبت های بهداشتی را کاهش می دهد، بلکه همچنین مانع از ضعف و از دست دادن توان بینایی در اثر ابتلا به عارضه تحلیل منطقه ماکیولار چشم و سایر بیماریهای چشمی می شود.
مهمترین ریزمغذی ها و مواد معدنی که می توانند برای سلامت چشم ها در ترکیب با هم خاصیت حفاظتی بیشتری داشته باشند شامل ویتامین های ث ، ای، روی، لوتئین و اسیدهای چرب امگا -۳ معروف به DHA و EPA هستند.
ریزمغذی ها دسته ای از عناصر و ترکیبات شیمیایی هستند که به میزان جزیی مورد نیاز بدن هستند اما همین مقدار جزیی نقش مهمی در فرآیند های شیمیایی بدن دارد و از این طریق به حفظ و ارتقای سلامت انسان کمک می کند.
کمبود این مواد مغذی اختلالات مهمی در عملکرد طبیعی اندام های بدن ایجاد می کند. عوارض ناشی از کمبود بعضی از ریزمغذی ها از چنان اهمیتی برخوردارند که تلاش های بسیاری در سراسر دنیا صورت می گیرد تا میزان این کمبود ها را در جامعه به حداقل برسانند.
در بسیاری از کشور ها به روش های گوناگون این ریزمغذی ها به الگوی مصرف روزانه مردم اضافه می شود که غنی کردن مواد غذایی با ریزمغذی های گوناگون و تامین آنها به صورت مکمل از آن جمله اند.
از سوی دیگر، تلاش برای تصحیح فرهنگ و الگوی غذایی مردم در جهت شناساندن اهمیت این موضوع و آموزش همگانی، راه حل های این معضل بهداشتی هستند.