سونوگرافی آنومالی یکی از مهم ترین و دقیق ترین مراحل در ارزیابی سلامت جنین در دوران بارداری است که معمولاً در هفته های ۱۸ تا ۲۲ بارداری انجام می شود. این سونوگرافی با بررسی دقیق اندام ها و ارگان های داخلی جنین، به پزشکان کمک می کند تا هرگونه ناهنجاری یا نقص احتمالی در رشد و تکامل جنین را شناسایی کنند. اطلاعات به دست آمده از این سونوگرافی می تواند نقش کلیدی در برنامه ریزی های پزشکی و تصمیم گیری های والدین برای ادامه روند بارداری داشته باشد. در این مقاله به اهمیت، جزئیات انجام، و نتایج سونوگرافی آنومالی پرداخته خواهد شد.
سونوگرافی آنومالی یکی از مهم ترین مراحل در دوران بارداری است که طی آن سونوگرافیست اعضای مختلف بدن جنین را معاینه و اندازه گیری می کند. هدف از این اسکن، شناسایی ناهنجاری های احتمالی و بررسی رشد طبیعی جنین است. موارد زیر در این نوع سونوگرافی ارزیابی می شوند:
علاوه بر این، سونوگرافی آنومالی می تواند ناهنجاری های زیر را شناسایی کند:
این سونوگرافی اطلاعات حیاتی برای مدیریت بهتر بارداری و شناسایی زودهنگام ناهنجاری های جدی را فراهم می کند.
در بین هفته 18 تا 21 بارداری، سونوگرافی دقیق و با جزئیاتی برای مادر باردار تجویز می شود که به سونوگرافی اواسط بارداری یا سونوگرافی تشخیص ناهنجاری معروف است.
در سونوگرافی آنومالی نیازی به پر بودن مثانه نیست و بدون نیاز به آمادگی خاصی می توان آن را انجام داد. همچنین در صورتی که نیاز به آمادگی خاصی باشد، تکنسین پیش از انجام سونوگرافی به شما اطلاع می دهد.
بعد از قرار گرفتن مادر باردار روی تخت، پزشک یک ژل بر پایه آب گرم را روی منطقه مورد نظر بدن قرار می دهد. این ژل کمک می کند تا مبدل تماس خوبی با بدن برقرار کرده و هوای بین مبدل و پوست که توان مسدود کردن امواج صوتی را دارد از بین برود. این مبدل روی پوست حرکت داده می شود تا در نهایت تصویر دقیق و درستی از منطقه مورد نظر به دست بیاید. تصاویر سونوگرافی بلافاصله در صفحه نمایش ویدئویی که مشابه مانیتور کامپیوتر است، قابل نمایش خواهد بود. کامپیوتر بر اساس دامنه و فرکانس و زمانی که صرف بازگشت سیگنال های سونوگرافی به مبدل می شود، اقدام به تولید تصویر می کند.
برای انجام دقیق ترین سونوگرافی های سلامت جنین ، آنومالی اسکن ، سونوگرافی NT و بیوفیزیکال در بارداری ، همچنین سونوگرافی های تخصصی کبد ، کلیه ، پروستات و واریکوسل ، به دکتر غلامرضا سیف متخصص رادیولوژی و تصویربرداری در تهران مراجعه کنید. جهت اطلاعات بیشتر با شماره 88553310 - 021 تماس حاصل فرمایید.
سونوگرافی آنومالی به علت اینکه از تابش یونیزه استفاده نمی کند (مثل X-RAY)، برای مادر و جنین، خطری ندارد.
معیارهای متفاوتی وجود دارد که بر هزینه سونوگرافی تأثیر گذار هستند، از جمله موقعیت مرکز سونوگرافی، تجربه رادیولوژیست ، بیمه مورد قبول در هر مرکز و موارد از این قبیل.
نسخه اصلی مطلب کاربرد سونوگرافی آنومالی را در سایت دکتر غلامرضا سیف بخوانید.