زیبایی و جلوگیری از روند پیر شدن یکی از تلاش های انسان در طول دوره های مختلف بوده است. افراد از روش های مختلفی برای کند کردن پیری پوست استفاده کرده اند و از مواد مختلفی برای از بین بردن چین و چروک روی آن بهره برده اند. چین و چروک پوست سبب از بین رفتن شادابی، طراوت و درنهایت جوانی پوست می شود. انقباض و حرکت عضلات صورت عامل اصلی ایجاد چین های روی پوست هستند. اگر به وسیله یک ماده خارجی جلوی حرکت عضلات گرفته شود، چروک های سطح پوست نیز از بین خواهند رفت. تزریق بوتاکس به ناحیه مورد نظر با از کار انداختن عملکرد اعصاب آن ناحیه، حرکت عضلات را متوقف می کند و در نتیجه برای مدتی که عضلات فلج بمانند چروک ها نیز محو خواهند شد. تزریق بوتاکس یکی از روش های زیبایی است که در مورد آن سؤالات فراوانی وجود دارد. از این رو در ادامه با پرسش و پاسخ های تزریق بوتاکس آشنا می شوید.
یکی از نگرانی هایی که افراد در زمینه تزریق بوتاکس دارند این است که مبادا این کار برایشان دردناک باشد؛ اما این نوید را به شما می دهیم این روش بسیار درد کمی را به شما تحمیل می کند. بدیهی است که ورود سوزن به پوست با مقداری درد همراه است؛ اما این درد آنقدری نیست که نتوان آن را تحمل کرد. هر تزریق، حتی از یک آمپول معمولی کمتر طول خواهد کشید. با این حال، قبل از انجام تزریق بوتاکس، پزشکان از بی حس کننده های موضعی استفاده می کنند. استفاده از کرم یا محلول های بی حس کننده، درد ناشی از تزریق بوتاکس را به کمترین میزان ممکن کاهش خواهند داد، بنابراین جای هیچ گونه ترس و نگرانی بابت درد هنگام تزریق بوتاکس وجود ندارد.
در مورد رابطه ی تزریق بوتاکس و بارداری گزارشی دال بر اینکه عوارض جدی برای مادر و جنین به همراه داشته باشد وجود ندارد؛ اما با این حال بیشتر متخصصان و پزشکان برای بوتاکس در صورت امکان از تزریق در این دوران خودداری می کنند؛ چون ممکن است بوتاکس و بارداری بر سلامت جنین تأثیر منفی بگذارد و این ریسک را نمی توان پذیرفت. ایمنی تزریق بوتاکس در بارداری و شیر دهی به دلیل اینکه هنوز این آزمایش بر روی زنان باردار انجام نشده، نامعلوم است و تاکنون هم گزارش جدی از مشکلات به وجود آمده از تزریق بوتاکس و بارداری در دسترس نیست؛ اما هیچ گونه تضمینی وجود ندارد که این باکتری در سراسر بدن پخش نشود. با توجه به تغییراتی که بارداری در بدن ایجاد می کند مانند افزایش هورمون های بارداری و افزایش حجم خون اثرات باکتری کلستریدیوم بوتولینوم بر روی زنان باردار می تواند خیلی شدیدتر باشد.
درباره عوارض تزریق بوتاکس بر نوزاد در دوران شیردهی نیز اطلاعات کافی در دست نیست، بنابراین بهتر است این درمان زیبایی را تا زمان از شیر گرفتن نوزاد به تأخیر انداخت. نوزادان به دلیل اینکه سیستم ایمنی کاملی ندارند بوتولیسم می تواند خطراتی را برایشان داشته باشد، به هر حال در مورد بوتاکس و شیردهی، بوتاکس نوعی سم است و احتمال دارد از طریق شیر مادر به نوزاد برسد و واکنش هایی برای نوزاد به دنبال داشته باشد وقتی فردی به بوتاکس حساسیت نشان می دهد، به این معنی است که آنتی ژن این سم وارد مویرگ های ریز خونی شده و واکنش های پوستی نشان داده است.
بوتاکس در دسته ی درمان های موقتی رده بندی می شود و تأثیرات آن بعد از یک بازه ی زمانی مشخص به تدریج از بین می رود. اگرچه میزان ماندگاری بوتاکس به عوامل مختلفی ارتباط دارد؛ اما معمولاً اثرات آن بیش از یک بازه ی زمانی مشخص به طول نمی انجامد. محل تزریق بوتاکس، نوع و میزان ماده ی به کار گرفته شده در تزریق، عمق چین و چروک ها، سن، خاصیت کشسانی پوست و میزان تخصص پزشک معالج از جمله ی عواملی هستند که ماندگاری بوتاکس را تحت تأثیر قرار می دهند. با در نظر گرفتن تمامی این شرایط می توان گفت اثرات بوتاکس بیشتر از بازه ی زمانی 6 ماه دوام نخواهد آورد و بعد از سپری شدن این مدت پوست به حالت قبل از تزریق باز خواهد گشت.
بوتاکس یکی از کم عارضه ترین اقدامات زیبایی و جوانسازی است. با این وجود برخی عوارض پس از تزریق بوتاکس ایجاد می شود که گذرا بوده و سریع برطرف می شوند. برخی از آنها عبارتند از: