25 ميليگرم افزايش در كلسترول رژيم غذايي كلسترول خون را 1 واحد بالا ميبرد و افزايش كلسترول خون منجر به بروز بيماريهاي قلبي عروقي ميشود.مواد غذايي حاوي كلسترول بالا ،كلسترول خون و LDL را بالا ميبرند.
بعضي افراد به كلسترول رژيم بسیار حساس هستند(Hyperresponder) يعني با خوردن غذاهاي پر كلسترول،كلسترول خونشان بالا ميرود ولي بعضي افراد کمتر حساس هستند (Hyporesponder)، يعني بعد از خوردن غذاهاي پركلسترول،كلسترول خونشان تغييري نميكند.
حذف كامل كلسترول از رژيم غذايي خطرناك است؛از جمله باعث كاهش كولين و اختلال كار كبد مي شود.با اين حال توصيه مي شود روزانه كمتر از 300 ميليگرم كلسترول دريافت شود.
زرده تخم مرغ غني از كلسترول است و در افرادي كه ريسك فاكتورهاي بيماريهاي قلبي را دارند بايد به 3 تا در هفته محدود شود.ضمن اينكه حاوي لسيتين است كه چربي خون را پايين مي آورد.سفيده تخم مرغ غني از پروتئين (با امتياز 100) است و نبايد محدود شود.
كره حيواني چربي اشباع است و حاوي كلسترول هم هست و دو فاكتور خطر دارد.
كره گياهي (مارگارين) چربي اشباع است و كلسترول ندارد،ولي حاوي اسيد هاي چرب ترانس است كه فاكتور خطر بيماريهاي قلبي و سرطان است.
در كل كره هاي گياهي نرم كه كمترين اسيد هاي چرب ترانس را دارا هستند نسبت به كره هاي حيواني ارجحيت دارند.
اين نوع روغن هم چربي اشباع و هم كلسترول بالايي دارد و در بيماران قلبي توصيه نميشود.
پروتئين آن بالاترولي چربي آن پايين تراز گوشت قرمز است .
3 برابر گوشت قرمز آهن دارد و غني از Vit Aو vit B12 است.كلسترول آن بالاتر از گوشت است.
پروتئين و چربي شبيه به گوشت دارد، كلسترول قلوه بالاتر از دل و گوشت و شبيه به جگر است.آهن آن بيشتر از گوشت است.
چربي آن در مقايسه با گوشت قرمز به ويژه گوشت گوسفند كمتر و مشا به گوشت كم چرب است.پروتئين آن برابر با گوشت قرمز و سفيد است.كلسترول آن از دل و قلوه و جگر پايين تر است.مصرف آن 4-3 بار در ماه همراه با نان يا برنج اشکال ندارد.
در افرادي که هايپرليپيدمي دارند مصرف جگر و امعا و احشا به يک بار در ماه محدود ميشود.