حفظ سلامت مو و مراقبت از آن چندان زمان گیر نیست و در طولانی مدت سبب می شود موهایی سالم و شاداب داشته باشید. زمانی که شاهد ریزش بیش از حد نرمال موهای خود هستید، لازم است برای جلوگیری از ادامه ی این ریزش اقدام به درمان کنید. امروزه محققان روش های متنوعی را برای درمان ریزش مو مورد بررسی قرار می دهند و با پیشرفت تکنولوژی، روش های جدیدی برای درمان ریزش مو پدیدار شده است. لیزر تراپی مو یکی از جدیدترین روش های درمانی است که نتایج خوبی را از خود نشان داده است. انرژی اشعه ی لیزر با استفاده از اصول علمی بیوتراپی نوری عمل می کند. با تابش اشعه ی لیزر، سلول های هدف آن را جذب کرده و سپس شروع به بازسازی خود می کنند. اشعه ی لیزر در بافت های عمقی پوست سر نفوذ می کند و موجب تحریک جریان خون در پشت سر و همچنین تحریک متابولیسم سلولی برای سنتز پروتئین می شود. مطالعات بالینی نشان داده است که فعالیت میان سلولی و درون سلولی موجب شکسته شدن DHT (هورمون دیهیدروتستوسترون که عامل ریزش مو است) می شود و در نتیجه ریزش مو ها متوقف می شود.
از مهم ترین برتری های روش لیزر درمانی برای مو می توان موارد زیر را نام برد:
فوتون های نور بر روی اکسیداز سیتوکروم C عمل می کنند که منجر به تولید آدنوزین تری فسفات (ATP) می شود. این ماده در سلول های فولیکول مو به AMP حلقوی تبدیل می شود. این ماده ی جدیدAMP منجر به آزاد شدن انرژی و تحریک فرآیندهای متابولیکی لازم برای رشد مو می شود.
هر جلسه ی درمانی در حدود 30 دقیقه طول می کشد. لیزر می تواند با استفاده از کلاه لیزری یا با استفاده از ابزار و برس دستی به پوست سر اعمال شود. همچنین می توان درمان مشکلات پوست سر و ماساژهایی که گردش خون این ناحیه را بهبود می بخشند، همراه با لیزرتراپی استفاده کرد.
از مصرف دارو و مکملی که باعث افزایش کبودی می شود خودداری کنید و در صورتی که از داروهایی مانند آسپرین، ایبوپروفن، ویتامین ای، جینکو بیلوبا و جینسینگ، مکمل روغن ماهی یا داروهای رقیق کننده خون از قبیل آسپرین یا وارفارین استفاده می کنید به پزشک خود اطلاع دهید.
بیشتر بخوانید : کاربرد داروها و محصولات بهداشتی در درمان ریزش مو
کاشت مو روشی تضمینی برای برگرداندن موهای طبیعی و با قابلیت رشد به پوست سر می باشد، البته این روش از ریزش سایر موها جلوگیری نمیکند. کاشت مو شامل برداشت فولیکول های سالم از قسمت های پرتراکم سر یا بدن خود فرد و انتقال آن به قسمت های کم پشت یا طاس سر می باشد.
لیزردرمانی موجب بازسازی ریشه های مو و تقویت آنها می شود. این تأثیر لیزر موجب کاهش روند پیشروی ریزش و کم شدن موها شده و حتی در مواردی روند ریزش و کم پشت شدن موها را برعکس می کند. لیزر درمانی در نهایت موجب پر پشت شدن و بازگشت موهای از دست رفته می شود. البته در صورتی که ریشه موها از بین رفته باشند، دیگر امکان بازیابی آن وجود ندارد و تنها راه بازگشت مو در این حالت کاشت مو می باشد، بنابراین هرچه قدر درمان را سریع تر شروع کنید، به نتایج بهتری می رسید.
بسته به شرایط مراجعین و نوع پوست و موی آنها، مدت زمانی که طول می کشد تا نتیجه حاصل از این شیوه درمانی بروز کند، متفاوت است. به طور معمول پس از ۳ ماه علائم اولیه تأثیر لیزر بر ریزش مو نمایان می شود. از آنجا که فرآیند رشد مو کمی زمانبر است، می توان گفت مدت زمانی که طول می کشد تا نتایج نهایی لیزرتراپی درمان ریزش مو حدود ۶ ماه است.
عوامل متعددی بر میزان اثربخشی لیزرتراپی و ماندگاری آن نقش دارند. نوع پوست و مو، سن متقاضی و مدت زمان لیزر تراپی مو بر میزان اثربخشی و ماندگاری درمان نقش دارند. بعد از تکمیل دوره درمان با لیزرتراپی می توانید انتظار داشته باشید که ریزش مو تا حد قابل توجهی رفع شود و در برخی موارد نیز رشد مجدد در برخی از نواحی سر مشاهده می شود.
لیزرتراپی مو برای درمان ریزش مو یکی از روش های ایمن است که با تأثیر در سلول های عامل ریزش مو و تحریک جریان خون در سر می تواند موجب متوقف کردن ریزش مو و حتی رشد موهای جدید شود.
این روش ها با تابش کم توان لیزر انجام می شود، بنابراین نمی توان عوارض قطعی برای آن لیست نمود. گزارشاتی که تا کنون در مورد این روش و عوارض پس از آن به ثبت رسیده است، هیچ گونه خطر یا مشکلات احتمالی را ذکر نکرده اند. پرتوهای لیزر به ناحیه ی مزو درم پوست می رسند. در این ناحیه فولیکول های مو وجود دارند که تنها مقدار تنظیم شده ای از فوتون ها را دریافت می کنند. البته این در شرایطی است که فرآیند لیزر تراپی در مراکز معتبر و تحت نظارت متخصص انجام شود. در غیر این صورت عوارض ایجاد شده بر اثر عملکرد اشتباه کلینیک رخ می دهند.
لیزر تراپی مو از درمان های پرهزینه است؛ زیرا هزینه خرید دستگاه لیزرتراپی بالا است. همچنین انجام این روش به تخصص بالایی نیاز دارد. علاوه بر این عوامل، وضعیت فرد تحت درمان، تعداد جلسات مورد نیاز، امکانات، تخصص و تجربه کادر درمان مورد نیاز هم بر هزینه نهایی تأثیر می گذارند.
همچنین بخوانید : پی آر پی در درمان ریزش مو موثر است؟