ریزش مو بنا به دلایل مختلفی میتواند اتفاق بیفتد. یکی از دلایل ریزش مو میتواند ناشی از کمبود آهن باشد. هنگامی که در بدن آهن کافی وجود نداشته باشد، بدن قادر به تولید هموگلوبین خون نیست. از آنجایی که هموگلوبین ها وظیفه دارند که اکسیژن مورد نیاز را برای رشد و ترمیم سلولهای بدن به ویژه سلولهای تحریک پذیر مو تولید نمایند؛ لذا کمبود آهن منجر به عدم تولید سلولهای مو میشود و همچنین اکسیژن رسانی به حداقل رسیده و منجر به ریزش مو می گردد. ریزش مو ناشی از فقر آهن شبیه نمونه طاسی سر مردانه و زنانه بوده که می تواند با خالی شدن شقیقه ها یا ریزش بسیار شدید موها در هنگام شانه زدن همراه باشد.
علت فقر آهن میزان پایین آهن در بدن است و بدن ممکن است به این دلایل میزان آهن پایینی داشته باشد:
به محض مشاهده علائم و نشانه های کمبود آهن که می تواند منجر به ریزش مو شود باید به پزشک مراجعه کنید:
ریزش موی ناشی از فقر آهن یا کمبود آهن می تواند مانند الگوی ریزش موی مردانه باشد. اگر دچار ریزش موی ناشی از فقر آهن شده اید، ممکن است در حمام و یا روشویی بیشتر از حد معمول مو مشاهده کنید.
زنانی که در سن باروری قرار دارند بیشتر از دیگران دچار کمبود آهن خواهند شد.
افراد گیاه خوار در مقایسه با افرادی که گوشت مصرف می کنند دچار کمبود آهن خواهند شد و با مشکلاتی از قبیل ریزش مو مواجه می شوند.
افرادی که به طور مداوم خون اهدا می کنند سطح هموگلوبین در بدن آنها کاهش پیدا می یابد، حتی اگر هموگلوبین به راحتی جایگزین گردد دچار مشکلاتی مانند ریزش مو می شوند. این افراد باید تا چند روز پس از اهدای خون به طور منظم از غذاهای حاوی آهن استفاده کنند.
بدن برخی از افراد نمی تواند به طور صحیح به جذب آهن بپردازد. برخی از اختلالات خاص پزشکی می توانند باعث کاهش اسید معده شوند که وظیفه جذب راحت تر غذا را بر عهده دارد که این امر باعث می شود سطح جذب آهن کاهش یابد. بیماری های مرتبط با روده در فرایند جذب آهن توسط بدن اختلال ایجاد می کنند و منجر به کمبود آهن خواهند شد.
اگر آهن به مقدار کافی در رژیم غذایی شما وجود دارد؛ اما دچار اختلالاتی مانند بیماری سلیاک و بیماری التهابی روده مانند کرون و زخم روده هستید برای جذب مواد مغذی مانند آهن به مشکل برخواهید خورد.
در دوران بارداری میزان نیاز به مصرف آهن افزایش پیدا می کند و جنین از ذخایر آهن موجود در بدن مادر خود استفاده می نماید. نکته مهمی که باید به آن توجه کرد از دست دادن مقدار بسیار زیادی خون در دوران زایمان است که سطح آهن را کاهش می دهد.
اگر احتمال می دهید ریزش مو شما با فقر آهن مرتبط است، این مسئله را با پزشک خود در میان بگذارید. پزشک به احتمال زیاد برای شما دستور آزمایش خون می دهد تا میزان فاکتورهای خونی مرتبط با ذخایر آهن مانند فریتین (پروتئینی که به ذخیره آهن کمک می کند )، TIBC و آهن را بسنجد.
افرادی که هم ریزش مو و هم کمبود آهن را تجربه می کنند، ممکن است برای رفع مشکل کم خونی، کمبود آهن و ریزش موی ناشی از آن به درمان جداگانه نیاز داشته باشند. پزشکان درمان های مختلفی را برای افرادی که دچار ریزش مو می شوند توصیه کنند (این داروها حتماً باید تحت نظر پزشک مصرف شوند)، ازجمله:
یکی از بهترین روشهای افزایش حجم گونه ها ، تزریق فیلر گونه می باشد که به مهارت بالایی نیاز دارد. تزریق فیلر گونه در سنندج توسط دکتر جمال حسن زاده، با مطلوب ترین نتایج ماندگار صورت می گیرد. جهت هماهنگی و کسب اطلاعات بیشتر با شماره 33246361 - 087 تماس حاصل فرمایید.