بزرگترین عصب بدن، عصب سیاتیک می باشد که از نواحی ستون فقرات تا بخش های انتهایی پاها ادامه دارد. این عصب در اثر علل و عوامل مختلفی می تواند تحت فشار باشد، در نتیجه فشارها باعث بروز درد در ناحیه کمر می شود که تا قسمت پاها ادامه دار می شود. در اکثر مواقع لیزر پرتوان به درمان رگ عصبی سیاتیک جواب مثبت داده و توانسته است از پس درمان درد های ناشی از آسیب به این رگ عصبی بر بیاید. لیزر درمانی یک گزینه درمانی غیر تهاجمی است که از انرژی نور برای بهبود و کاهش درد استفاده می کند. در طول این درمان، از لیزر برای تحریک بافت های اطراف ناحیه آسیب دیده استفاده می شود. این تحریک به تقویت جریان خون، کاهش التهاب و کاهش درد کمک می کند. درمان درد سیاتیک با لیزر تراپی به طور کلی بی خطر در نظر گرفته می شود و عوارض جانبی کمی دارد.
یکی از بهترین روش های درمان سیاتیک لیزرتراپی می باشد. در این روش درمانی با ساطع کردن اشعه های لیزر به نواحی کمر و ستون فقرات می توانند به درمان درد و مشکلات ایجاد شده بپردازند. مدت زمان ساطع کردن اشعه لیزر بسته به میزان مشکلاتی که فرد تجربه می کند حدوداً بین ۳۰ ثانیه تا چند دقیقه می باشد. زمانی که اشعه های لیزر بر منطقه مورد نظر تابیده می شود بافت های مختلف بدن نور تابیده شده را جذب می کنند.
لیزرتراپی یا لیزر درمانی با استفاده از یک دستگاه کوچک انجام می شود. این دستگاه دارای یک سری مخصوص خود است که با استفاده از آن انرژی نور را که دارای برد زیادی است به بافت آسیب دیده منتقل نموده و به درمان آن می پردازد. با توجه به اینکه سری این دستگاه کوچک است به راحتی و بدون آسیب رساندن به بافت های مجاور محل آسیب دیده به درمان محل مورد نظر می پردازد. لیزر، پرتوهای نور و انرژی را از طریق پوست به بافت عمیق اطراف سیاتیک می فرستد. سلول ها تحریک شده و شروع به بهبود منطقه می کنند. در همین زمان، التهاب در منطقه کاهش می یابد و درد شروع به کاهش می کند. لیزر درمانی، عصب سیاتیک و بافت اطراف آن را هدف قرار داده و درمان می کند. هر جلسه درمان به طور معمول 5 تا 25 دقیقه طول می کشد.
تعداد جلسات لیزر درمانی مورد نیاز برای تسکین درد قابل توجه در سیاتیک می تواند بسته به عوامل مختلفی از جمله شدت بیماری، علت زمینه ای و پاسخ فردی به درمان متفاوت باشد. تعداد جلسات مشخصی وجود ندارد که برای همه اعمال شود؛ زیرا موقعیت هر فرد منحصر به فرد است. پروتکل درمانی خاص و تعداد جلسات توسط یک متخصص بر اساس نیازهای فردی بیمار تعیین می شود. متخصص عواملی مانند شدت درد، مدت زمان علائم و پاسخ شما به درمان های قبلی را در نظر می گیرد.
درمان سیاتیک با لیزر به طور کلی بی خطر و قابل تحمل است و حداقل عوارض جانبی دارد. با این حال، مهم است که توجه داشته باشید که پاسخ های فردی ممکن است متفاوت باشد. از جمله عوارض لیزر درمانی سیاتیک موارد زیر است:
عوامل متعددی هستند که بر هزینه جراحی سیاتیک با لیزر اثرگذار می باشند. آنچه باید در این زمینه بدانید آن است که هزینه کلی نسبت به سایر روش ها بسیار کمتر است و به عوامل مختلفی بستگی دارد. آزمایشات، رادیولوژی و زمانی که باید در بیمارستان بستری بمانید از جمله مواردی است که می تواند بر مبلغ نهایی تأثیر مستقیم بگذارد. از طرف دیگر این نکته که در حین عمل از تجهیزات خاصی استفاده می شود یا خیر همگی می توانند باعث شوند که هزینه فرد متفاوت از بیمار دیگری با همین عمل باشد. هزینه لیزرتراپی نیز با توجه به تعداد جلسات درمانی و میزان نیاز بیمار تعیین می شود.
نسخه اصلی مطلب لیزر درمانی سیاتیک چیست و چند جلسه است؟ را در سایت دکتر علی فرخانی بخوانید.