داشتن مو های زیبا و خوش حالت، بخش عمده ای از زیبایی چهره را به خود اختصاص می دهند. وقتی شما مو های زیبا و پرتراکم داشته باشید ظاهر شما جوانتر به نظر می رسد. ریزش مو یکی از شایع ترین مشکلات پوست و مو در دنیا است که دلایل این مشکل متنوع هستند. گاهی از مسائل ژنتیکی نشأت می گیرند و گاهی هم ناشی از بیماری ها و اختلالات مختلف اند. اگر برای درمان ریزش مو در اولین فرصت اقدام نکنید قطعاً این عارضه به حدی پیشروی می کند که دچار طاسی سر خواهید شد. روش های مختلفی برای درمان این عارضه وجود دارد که در این میان می توان به درمان ریزش موی سر با مزوتراپی اشاره نمود. مزوتراپی مو یک روش درمانی است که از طریق تزریق داروها، ویتامین ها و عناصر غذایی به داخل پوست سر عمل می کند.
به داروی ترکیبی که در مزوتراپی به دورن پوست تزریق می شود، کاکتیل یا کوکتل می گویند. برای تهیه ی این محلول از انواع و اقسام مواد مختلف استفاده می شود که هر کدام تأثیرات مفیدی بر پوست و فولیکول های مو می گذارند. ترکیب کوکتل مزوتراپی مو به شرایط و وضعیت موهای شما بستگی دارد و توسط پزشک متخصص تعیین می شود.
داروهای اتساع دهنده ی عروق : این دست داروها بسیار ایمن بوده و باعث افزایش خونرسانی به ناحیه ی درمان می شوند. داروهایی مانند بوفلومدیل، پنتوک سیفیلین و میانوکسیدیل در این گروه جای می گیرند.
ویتامین ها : محلول های مزوتراپی مو معمولاً شامل انواع ویتامین ها هستند. ویتامین های پر استفاده عبارت اند از:
ویتامین B5: نقش موثری در فرآیند تولید انرژی سلولی دارد و باعث افزایش تقسیم سلولی و بهبود بافت پوستی می شود.
ویتامین H (بیوتین): اثری مشابه ویتامین B5 دارد. کمبود این ویتامین می تواند باعث ریزش مو و پوسته پوسته شدن پوست شود. بیوتین باعث تنظیم ترشح غدد سباسه (چربی) هم می شود.
ویتامین C: این ویتامین آنتی اکسیدانی بسیار مفید است و باعث تحریک تولید کلاژن می شود.
ویتامین A: باعث بهبود دارو رسانی به بافت های پوستی و همچنین کلاژن سازی می شود.
مواد معدنی : این ریزمغذی ها نقش بسیار مهمی در سلامت و رشد موهای ما دارند. برخی از مواد معدنی موجود در محلول های مزوتراپی شامل مس، روی (زینک)، سلنیوم، فسفر، منیزیم و … است.
داروهای مغذی : سیلیکون یکی از این مواد است که به طور طبیعی و به فراوانی در تارهای موی ما وجود دارد. در سنین بالا، موها دچار کمبود سیلیکون شده و گفته می شود که این اتفاق یکی از دلایل ریزش مو است.
داروهای بی حسی موضعی : مانند لیدوکائین یا پروکائین. گفته می شود که پروکائین با این که یک داروی بی حسی و ضد التهابی است، تأثیر زیادی بر جلوگیری از ریزش مو دارد. به همین خاطر در بیشتر محلول های مزوتراپی استفاده می شود.
داروهای هورمونی : یکی از عوامل مؤثر بر ریزش مو با الگوی مردانه و زنانه، هورمون های آندروژنی هستند. برای همین گاهی در محلول مزوتراپی مو از مهارکننده های این هورمون ها مانند فیناستراید یا سیپروترون استات استفاده می شود.
کلسی تونین : این ماده یکی از هورمون های طبیعی بدن ماست و باعث بهبود خونرسانی به بافت ها می شود. همچنین در تغذیه فولیکول ها و بافت پوستی نقش دارد.
آمنیواسیدها
مزوتراپی برلایه های مختلف پوستی مانند اپی درم، لایه میانی و بافت پیوندی و همچنین سیستم گردش خون، سیستم ایمنی و سیستم عصبی حسی ناحیه ی تزریق اثر می گذارد. برای بسیاری از انواع آلوپسی، مزوتراپی مو درمانی مؤثر و اثبات شده است. اثرات مزوتراپی را می توان در فهرست زیر خلاصه کرد:
بهبود خونرسانی: در فرمول بسیاری از محلول های مزوتراپی، داروهای اتساع دهنده ی عروق وجود دارد که موجب افزایش گردش خون بافتی می شود.
غذارسانی به بافت پوست و فولیکول ها: در ترکیب داروی تزریقی مزوتراپی از انواع ویتامین ها، آمینواسیدها و مواد معدنی استفاده می شود.
جلوگیری از فرآیند تحلیل رفتن فولیکول ها: باعث افزایش قدرت و بهبود حالت موها می شود.
تنظیم ترشح چربی پوست: داروهای به کار رفته در مزوتراپی ترشح غدد سباسه را کنترل می کنند.
بهبود اثرات سایر روش های درمانی: از مزوتراپی می توان به عنوان روش درمانی مکمل برای درمان های ریزش مو، تزریقات استروئیدها، مراقبت های عمومی مو و … استفاده کرد.
مفید برای بهبود نتایج کاشت مو:
قبل از کاشت: برای بهبود خونرسانی به پوست سر
بلافاصله بعد از کاشت: برای درمان ادم یا ورم
مدتی بعد از کاشت: برای التیام بهتر زخم ها و همچنین تقویت گرافت ها
مواد موجود در کوکتل های مزوتراپی مو که به پوست سر تزریق می شوند، سلول های کف سر را بازسازی می کند و موجب استحکام فولیکول های مو می شود. این روش نه تنها قطعی ترین روش درمان ریزش مو است، بلکه با تحریک فولیکول های مو، رویش مجدد موها هم شروع خواهد شد.
تزریقات مزوتراپی با استفاده از سوزنی مشابه با سوزن انسولین و به صورت دستی یا با استفاده از دستگاهی به نام «مزوگان» صورت می گیرد. این که تزریقات به شکلی دستی انجام شوند یا با استفاده از مزوگان، به انتخاب پزشک بستگی دارد و هردو تکنیک های خوبی هستند. سوزن تا حدود ۱ میلی متر به درون پوست نفوذ کرده و محلول درمانی را مستقیماً به درون لایه ی میانی پوست تزریق می کند. محلول یا کوکتل مزوتراپی مو حاوی آمینواسیدها، ویتامین ها، ماینوکسیدیل، داروهای مهارکننده ی هورمون های آندروژنی و فاکتورهای رشد مختلف است. این مواد باعث افزایش قدرت موها و جان گرفتن دوباره ی فولیکول ها می شوند.
همچنین بخوانید: همه چیز در مورد مزوتراپی
به طور کلی استفاده از روش مزوتراپی مو برای تمام افراد مناسب نبوده و در برخی از موارد محدودیت هایی برای انجام آن وجود دارد و یا نتیجه بخش نمی باشد. ما در ذیل به برخی از این موارد اشاره نموده ایم:
تعداد جلسات و برنامه ی درمانی کاملاً به شرایط شما بستگی دارد. تعداد جلسات بین ۸ تا ۱۵ جلسه متغیر است.
گاهی بیماران پس از ۶ ماه و گاها پس از ۱ سال به درمان ترمیمی یا نگهدارنده نیاز دارند. با این حال، ماندگاری نتایج به مراقبت های پس از درمان نیز بستگی دارد.
هزینه این درمان می تواند به تعداد جلسات تزریق و ترکیبات استفاده شده بستگی داشته باشد. همچنین این هزینه می تواند بسته به برند داروی مصرفی، قیمت مصوب کلینیک و دستمزد متخصص جهت تزریق متفاوت باشد.
برای آگاهی از شرایط و نحوه انجام کاشت مو در یکی از بهترین مرکز کاشت مو در اصفهان ، روی لینک کلیک کنید.