دیپ بایت یک مشکل رایج ارتودنسی است که در آن ردیف بالایی دندان ها به طور قابل توجهی با ردیف پایین دندان ها همپوشانی دارد. دیپ بایت که به عنوان اوربایت زیاد نیز شناخته می شود، اگر وضعیت خفیف باشد، ممکن است هیچ مشکلی ایجاد نکند. اما در موارد شدیدتر، می تواند باعث سایش دندانها، آسیب به بافت های پریودنتال، سردرد و حتی صدمات دهانی شود.
دندانپزشکان و ارتودنتیست ها می توانند اکثر دیپ بایت ها را با استفاده از بریس یا الاینرهای شفاف درمان کنند. آنها همچنین ممکن است از دستگاه های ارتودنسی اضافی مانند دستگاه فانکشنال و هربست برای کمک به روند درمان استفاده کنند. موارد شدید دیپ بایت فقط با استفاده از جراحی ارتوگناتیک قابل درمان است، فرآیندی که فک را برای بهبود بایت و رفع مشکلاتی مانند دیپ بایت تغییر مکان می دهد.
دیپ بایت نوعی مال اکلوژن یا بایت بد است. زمانی تشخیص داده می شود که ردیف بالایی دندان ها به طور قابل توجهی با ردیف پایین دندان ها همپوشانی عمودی داشته باشد. این به این دلیل است که دندان های بالایی فرد در مقایسه با دندان های پایینی آن ها خیلی جلوتر قرار دارند.
در حالی که طبیعی است که ردیف بالا چند میلی متر روی ردیف پایین قرار بگیرد، دیپ بایت این ویژگی را به حد افراطی می رساند. در یک بایت معمولی، یک سوم دندانهای ثنایا تحتانی توسط دندانهای ثنایای بالایی پوشانده می شود. افراد مبتلا به دیپ بایت اغلب بیش از نیمی از دندان های ثنایای پایین خود هنگام بستن دهان را نمی بینند. در موارد شدید، ممکن است اصلا نتوانید دندان های پایینی آنها را ببینید.
برای آگاهی از نحوه ارتودنسی دندان روی لینک کلیک کنید.
ممکن است به دلایل مختلفی دچار دیپ بایت شوید، از جمله یک یا چند مورد از موارد زیر:
به غیر از نمایش بصری واضح، چند نشانه دیگر از دیپ بایت وجود دارد. بسته به شدت مشکل، افراد مبتلا به دیپ بایت ممکن است علائمی را مشاهده کنند، مانند:
دیپ بایت که برای مدت طولانی درمان نمی شود نیز می تواند منجر به افزایش پوسیدگی دندان و بیماری لثه شود. این به این دلیل است که دندان های کج بیماران اغلب به سختی تمیز می شوند و آنها را مستعد ایجاد پلاک می کند. از آنجایی که اصلاح موقعیت دندان های کج بدون رفع دیپ بایت دشوار است، این مشکلات اغلب در کنار این بیماری رخ می دهند.
تصحیح دیپ بایت به شما کمک می کند تا از عوارضی که می تواند ایجاد شود، جلوگیری کنید. بسیاری از افراد به دلایل زیبایی به دنبال اصلاح عمیق بایت هستند، اما دلایل دیگری برای درمان آن وجود دارد.
عوارض دیپ بایت عبارتند از:
علاوه بر ظاهر بهتر، حداقل چهار دلیل دیگر وجود دارد که درمان دیپ بایت را ضروری می کند:
در کودکان، دیپ بایت با ارتودنسی پیشگیرانه اصلاح می شود. درمان ارتودنسی ثابت برای اصلاح آن در دوران نوجوانی انجام می شود. آغاز درمان تقریباً بین هشت تا ده سالگی ایده آل است.
قطعا درمان های رهگیری با دستگاه های مختلف قابل انجام است. از طرفی درمان ارتودنسی ثابت را می توان با براکت یا با الاینرهای شفاف انجام داد. به ویژه، در مورد براکت ها، اینها می توانند سرامیکی یا فلزی معمولی باشند.
در نهایت، تصمیم گیری برای نوع مکانیک یا دستگاه بستگی به نحوه اصلاح بایت و جنبه های عملکردی دارد و همچنین، ویژگی های صورت کودک یا نوجوان.
درمان ارتودنسی برای اصلاح دیپ بایت در بزرگسالان شامل موارد زیرست:
علاوه بر داشتن بریس ها به عنوان بخشی از درمان ارتودنسی برای رفع دیپ بایت، احتمالاً برای دندان هایی که ساییده شده اند، به کارهای ترمیمی نیز نیاز است.
در حالی که تصمیم گیری در این مسئله به صورت موردی صورت می گیرد، ترمیم دندان ها را می توان با استفاده از چندین تکنیک انجام داد، از جمله:
اگر نیاز به جایگزینی دندان های از دست رفته باشد، این امر می تواند از طریق ایمپلنت دندان یا بریج انجام شود. اغلب، دیپ بایت را می توان به عنوان بخشی از درمان ارتودنسی اصلاح کرد. با این حال، در موارد شدید دیپ بایت، بیمار ممکن است به جراحی ارتوگناتیک برای اصلاح دندان ها و فک نیاز داشته باشد.
اگر می خواهید بدانید انواع ناهنجاری های فکی کدامند؟ ؛ کلیک کنید.