جوش یک اختلال پوستی است که باعث ایجاد لکه های مختلفی نظیر جوش های سرسیاه، جوش های سرسفید، کورکها، برآمدگی و تورفتگی ها می شود. مسدود شدن غدد مویی توسط چربی های اضافه، پوست مرده و یا باکتریها باعث به وجود آمدن جوش صورت می شود. تجمع این مواد زائد بر روی غدد مویی باعث ایجاد برآمدگی در سطح پوست می شود. از بین بردن جای جوش با لیزر می تواند در رفع برخی مشکلات ظاهری افراد به شدت مؤثر و مفید باشند. گاهی ایجاد جوش های متعدد در صورت یا بدن می تواند علاماتی از خود بر جای گذارد که حتی پس از مدت ها نیز بدن توان درمان و ترمیم آنها را نداشته باشد و بایست از روش های مناسب پزشکی برای درمان استفاده کرد. لیزر درمانی یک روش درمانی تهاجمی است که در این روش با استفاده از اشعه، جای جوش را برطرف می کنند. اشعه لیزر تا لایه های عمیق پوست نفوذ می کند و سبب تحریک کلاژن سازی و ایجاد سلول های جدید در پوست می شود. لیزرها، نورهای قوی تک رنگی هستند که به یک بازه ی باریک طول موج، محدود می شوند. این نورهای تک رنگ روی پوست شما تابیده می شوند تا فیبروپلاست های پوست را تحریک کنند. این فیبروپلاست ها کلاژن و الاستین را که در اثر تشکیل جای جوش از بین رفته اند، بازسازی می کنند.
اغلب افراد به ویژه درنوجوانی و جوانی با ایجاد جوش های مزاحم بر روی پوست صورت و بدن خود مواجه می شوند. روشهای متعددی از قبیل دارو درمانی (داروهایی از قبیل ایزوترتینوئین )، لیزر تراپی و ... برای درمان جوش وجود دارد شما می توانید با مراجعه به دکتر فاطمه عندلیب متخصص پوست در اصفهان، درزمینه مناسب ترین و بهترین روش درمان جوش مشاوره بگیرید. لطفا جهت هماهنگی با این مرکز و تعیین نوبت با شماره تلفن 36260819-031 تماس بگیرید.
این دستگاه ها موجب تخریب و تبخیر بافت های سخت و قدیمی زخم ها می شوند و می توانند ظاهر پوست را بهتر کنند. همچنین بافت زیرین اسکار را تحریک به تولید کلاژن می کنند تا سفت و محکم شود و به حالت قبل از جوش برگردد. این لیزرها برای مشکلات سطحی و از بین بردن بافت های مزاحم لایه اپیدرم یا بالایی پوست، کارایی دارند. به همین دلیل دوره درمان و نقاهت با این لیزرها، طولانی تر است. معمولاً ۳ تا ۱۰ روز زمان نیاز دارد تا التهاب و قرمزی پوست پس از لیزر، از بین برود. لیزرهای اربیوم (Erbium YAG) و دی اکسید کربن (CO2)، از معمول ترین دستگاه های لیزر تخریبی هستند.
این لیزرها بافت های قدیمی را از بین نمی برند و تنها با تحریک پوست به بازسازی کلاژن سازی، فرایند کاهش جای جوش و اسکار را سریع تر می کنند. دوره نقاهت این لیزرها کوتاه تر است؛ زیرا آسیبی به سطح پوست وارد نمی کنند و اثرگذاری آنها نیز بسیار کمتر است. لیزرهای دایود و ان دی یاگ (Nd: YAG) از این دست لیزرها هستند که در رفع موهای زائد بدن نیز نقش دارند. در واقع امواج لیزر در این دستگاه ها، طیف های آغازین فروسرخ را شامل می شوند که بیشتر با تولید گرما، باعث تحریک تولید کلاژن و جوانسازی پوست می شوند .
این لیزرها می توانند بافت های مرده و زیرین زخم را از بین ببرند. در واقع اسکارهای عمیق پوستی و جای زخم های ناشی از سوختگی یا مشکلات عمیق پوستی که در درم یا لایه های میانی پوست تشکیل شده اند، با لیزرهای فرکشنال قابل درمان هستند.
ابتدا گرمای لیزر وارد عمل میشود و لایه بالایی پوست شما را که درگیر اسکار است هدف قرار میدهد. از آنجا که با لیزر جای جوش، لایه سطحی پوست درگیر با اسکار تراشیده میشود، پوست صافتر میشود و اسکارها کم رنگتر میشوند. با از بین رفتن بافت اسکار، پوست شروع به کلاژن سازی میکند و به تدریج سلول های تازه، پوست را بازسازی میکنند. جریان خون با حرارت لیزر به منطقه تحت درمان کشیده میشود و با هدف قرار گرفتن رگهای خونی در جای زخم، التهاب کاهش پیدا میکند.
ممکن است لازم باشد تغییراتی در سبک زندگی خود ایجاد کنید تا شرایط لازم برای درمان با لیزر را داشته باشید. برای لیزر کردن پوست کارهای زیر را باید انجام بدهید:
از آنجا که این روش شامل گرما و نور است، ممکن است پزشک در صورت حساسیت فرد به نور، آن را توصیه نکند و یا از درمان با لیزر به طور کامل خودداری کند؛ زیرا مصرف برخی از داروهای خاص مانند داروهای رقیق کننده خون به علت خطر خونریزی، می توانند باعث ایجاد این نوع حساسیت شوند. از سوی دیگر در صورتی که بیمار از پوستی همراه با آکنه فعال، تیره رنگ و بسیار چروک برخوردار باشد نیز نمی تواند کاندیدای مناسبی برای این روش درمانی باشد؛ البته نظر قطعی را پزشک در این خصوص اعلام می دارد.
عواملی بر هزینه لیزر درمانی پوست، تأثیر دارند:
از عوارض این روش درمانی می توان به ایجاد تاول، حساسیت و آلرژی های مختلف پوستی، ایجاد عفونت، قرمزی پوست، التهاب و… اشاره کرد که البته این عوارض در برخی از افراد بلند مدت است و در برخی از افراد ظرف مدت چند هفته از بین می رود. همچنین در برخی از نواحی پوست، فرد احساس خارش و تغییر رنگ نیز می کند. گفتنی است که بیشتر افراد بعد از استفاده از این روش مانند افراد آفتاب سوخته می شوند. هر چند که این عارضه دوام زیادی ندارد.
کرایوتراپی یا سرمادرمانی ، یک شیوه سرپایی و غیرتهاجمی برای از بین بردن ضایعات و عارضه های پوستی است.کرایو یکی از موثرترین روشها برای رفع ضایعات پوستی زگیل تناسلی می باشد که توسط دکتر فاطمه عندلیب، متخصص پوست در اصفهان انجام می شود. شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر و هماهنگی با مطب دکتر عندلیب با شماره تلفن 36260819-031 تماس حاصل فرمایید.