عمل لیزیک چشم امروزه بعنوان پرکاربردترین عمل چشم شناخته میشود که سالیانه میلیونها نفر در سرتاسر جهان از آن استفاده میکنند. این جراحی که مانند لازک و پی آر کی از پرتو لیزر در آن استفاده میشود برای رفع انواع عیوب انکساری چشم کاربرد دارد. اگرچه عمل لیزیک یک جراحی بسیار ایمن است اما مانند هر جراحی دیگری عوارض عمل لیزیک نیز قابل مشاهده است. مراقبت های پس از عمل لیزیک میتواند به کاهش عوارض عمل لیزیک کمک کرده و دوران بهبود عمل لیزیک را کاهش دهد. در این مطلب قصد داریم تا عوارض عمل لیزیک را به طور خلاصه بیان کنیم.
لیزیک در اصفهان و تهران، جزو اقداماتی است که توسط دکتر بهرام اشراقی جراح و متخصص چشم انجام می شود. لطفا جهت تعیین نوبت از مطب تهران با شماره های 88713593-021 - 09309095800 و مطب اصفهان با شماره تلفن 36205114-031 تماس حاصل فرمایید.
عارضه هایی جدی مانند از دست دادن بینایی پس از عمل لیزیک بسیار نادر هستند با این حال عوارض عمومی جراحی لیزیک شایع هستند و بسیاری از افراد را درگیر میکنند. عوارض عمومی و شایع عمل لیزیک چشم شامل موارد زیر است:
برخی افراد در سنین بالا تمایل به لیزیک پیدا میکنند. اگرچه سن بالا به خودی خود مانع عمل لیزیک نیست اما شرایطی که در سنین بالا ایجاد میشود میتواند منجربه ایجاد عوارضی شود که عمل لیزیک را برای افراد نامناسب سازد. افراد در سنین بالا 40 سالگی به تدریج دچار پیرچشمی میشوند که این مسئله میتواند نتایج عمل لیزیک را با مشکل مواجه کند. در سنین بالای 50 و 60 سال نیز مشکلاتی همچون دژنراسیون ماکولار و تخریب شبکیه، گلوکوم یا آب سیاه و نیز آب مروارید ایجاد میشوند که امکان انجام عمل لیزیک با وجود این بیماریها وجود ندارد.
برای حل این مشکلات و آگاهی از عوارض عمل لیزیک در پیری لازم است تا بررسی های جامعی صورت بگیرد و پزشک از وضعیت سلامت چشم های فرد اطلاعات کافی داشته باشد.
گوشی و سایر ابزار دیجیتال با نمایشگرهایی که کار با آنها معمولا نیاز به خیره شدن از فاصله نزدیک دارند امروزه به عنوان بخشی جدایی ناپذیر از زندگی شناخته میشوند. با توجه به اینکه کار با این ابزار مستقیما چشم را درگیر میکند لازم است تا پس از جراحی لیزیک مراقبت ها و احتیاط لازم صورت بگیرد.
حداقل 24 ساعت پس از عمل لیزیک باید موبایل، تلویزیون، لپ تاپ و ... به طور کامل کنار گذاشته شوند.
پس از گذشت 24 ساعت چشم ها به تدریج قویتر میشوند اما باید در این هنگام نیز احتیاط لازم را مدنظر قرار داد و از کارکردن طولانی مدت با گوشی یا انجام کارهای غیرضروری با گوشی خودداری کرد. در طی روزهای اول میتوان در حد چند دقیقه در روز با موبایل کار کرد. در صورتی که احساس ناراحتی در چشم، فشار و ... در چشم خود داشتید لازم است تا کار با موبایل را متوقف کنید. میتوان در این زمان از قطره های اشک مصنوعی نیز استفاده کرد. پس از گذشت چند روز تا چند هفته وضعیت چشم ها پایدار شده و امکان کار معمول با موبایل و تماشای تلویزیون فراهم میشود.
شماره چشم برای عمل لیزیک بسته به نوع مشکل انکساری متفاوت است. برای افرادی که برای درمان دوربینی با لیزیک اقدام میکنند تا 6 دیوپتر، برای افراد نزدیک بین بین 1 تا 10 دیوپتر و برای آستیگماتیسم شماره کمتر از 6 دیوپتر مناسب هستند. توجه به این نکته نیز ضروری است که تنها عامل تعیین کننده برای جراحی لیزیک شماره چشم نیست و این فاکتور باید همراه با سایر شرایط چشم و شرایط عمومی بدن در نظر گرفته شود.
برای انجام لیزیک تنها یک محدودیت سنی وجود دارد: افراد نباید زیر 18 سال سن داشته باشند. علت این محدودیت این است که در سنین زیر 18 سالگی وضعیت بینایی پایدار نشده است. بهترین سن برای عمل لیزیک نیز بازه سنی 25 تا 40 سالگی است. البته امکان عمل لیزیک در سنین بالاتر نیز وجود دارد اما به علت ایجاد مشکلات زمینه ای دیگری مانند آب مروارید، پیرچشمی ، گلوکوم و ... امکان این جراحی در برخی افراد در سنین بالاتر از بین میرود.
جراحان پلاستيك و ترميمى چشم برای جوانسازی اطراف چشم ممکن است از روشهایی مانند جراحی افتادگی پلک ، جراحی لیفت شقیقه و روشهای غیر جراحی مانند تزریق فیلر ، چربی و بوتاکس استفاده نمایند. باید توجه داشته باشید؛ انجام این روشها به ویژه در نواحی اطراف چشم، اگر توسط پزشک متخصص و مجرب انجام نشود، می تواند عوارض ناخوش آیندی به همراه داشته باشد.