غده های چربی که به طور طبیعی در پوست وجود دارند گاهی به دلایل نامعلوم مسدود می شود و باعث به وجود آمدن جوش و آکنه می شود. هنگامی که چربی داخل غده های چربی پوست نتواند به بیرون پوست راه یابد این چربی جمع شده و توسط باکتری هایی که به طور طبیعی در غده وجود دارند عفونی می شود. از رایجترین دلایل بروز آکنه در اکثر موارد می توان از ژنتیک نام برد. در دوران بلوغ به دلیل تغییرات هورمونی که عمدتاً هم پر کاری هورمون های مردانه است غدد چربی به دلیل ترشح زیاد مجرای خروج چربی را بسته و میکروب هایی که به طور معمول در پوست وجود دارند به آن اضافه می شوند و این ضایعات التهابی را ایجاد کرده و سبب بروز آکنه می شوند.
شهروندان عزیز! درمان آکنه در اصفهان توسط دکتر لادن ناظمی، با بکارگیری جدیدترین روشهای درمانی از جمله آر اف فرکشنال و درمانهای غیر لیزری قابل انجام می باشد. شما می توانید برای کسب آگاهی بیشتر و مشاوره با کارشناسان ما از طریق تماس با شماره های 32240913 - 031 و 09336900224 اقدام نمایید.
جوش ها از نظر اندازه، رنگ و میزان درد متفاوت هستند. جوش ها ممکن است در قالب های زیر باشند:
علائم آکنه بسته به شدت شرایط شما متفاوت است:
آکنه معمولاً در صورت، پیشانی، سینه، بالای کمر و شانه ها ظاهر می شود.
اگر آکنه ادامه پیدا کند یا شدیدتر شود، ممکن است بخواهید با متخصص پوست درمان پزشکی خود را ادامه دهید.
بنزوئیل پراکسید به عنوان یک ضدعفونی کننده در کاهش تعداد باکتریهای موجود در سطح پوست مفید است. همچنین به کاهش تعداد جوش های سرسفید و سرسیاه نیز کمک می کند و خاصیت ضد التهابی دارد. بنزوئیل پراکسید معمولاً به صورت کرم یا ژل موجود است که باید یک یا دو بار در روز به مدت 20 دقیقه بعد از شستشو کامل صورت استفاده شود.
آنتی بیوتیک های موضعی به از بین بردن باکتری های روی پوست کمک می کنند. آنها به صورت لوسیون یا ژل هستند و باید روزانه استفاده شوند. یک دوره شش تا هشت هفته ای معمولاً توصیه می شود. بعد از این، معمولاً درمان متوقف می شود؛ زیرا این خطر وجود دارد که باکتری های روی صورت در برابر آنتی بیوتیک ها مقاوم شوند. این مورد می تواند آکنه را بدتر کند و باعث عفونت های ثانویه شود.
اگر عوارض جانبی بنزوئیل پراکسید یا رتینوئیدهای موضعی، تحریک کننده یا دردناک باشند، اسید آزلائیک به عنوان یک درمان جایگزین برای آکنه مورد استفاده قرار می گیرد. آزلائیک اسید به از بین بردن باکتری ها کمک می کند. این دارو اغلب به صورت کرم یا ژل عرضه می شود و معمولاً روزی دو بار (یک بار در روز اگر پوست حساس باشد)، استفاده می شود. همچنین، قبل از بهبود آکنه، معمولاً باید از اسید آزلائیک استفاده کرد.
از قرص های آنتی بیوتیکی (آنتی بیوتیک خوراکی) معمولاً در ترکیب با یک درمان موضعی برای آکنه شدید استفاده می شود. در بیشتر موارد، یک نوع از آنتی بیوتیک ها به نام «تتراسایکلین» تجویز می شود. مصرف این دارو در زمان بارداری و شیردهی مناسب نیست. به خانم های باردار یا شیرده معمولاً توصیه می شود از آنتی بیوتیکی به نام «اریترومایسین» مصرف کنند؛ زیرا استفاده از آن بی خطر است. معمولاً حدود شش هفته باید از این دارو استفاده کرد.
این دارو در افراد مبتلا به فرم شدید آکنه و مواردی که به سایر درمان ها پاسخ نداده اند و اسکار به جای می گذارند، مورد استفاده قرار می گیرد. ایزوترتینوئین روی همه مکانیسم های مؤثر در ایجاد آکنه مؤثر است و مؤثرترین روش درمان جوش صورت و بدن شناخته شده برای این بیماری محسوب می شود. قبل از آغاز و در فواصل معین از شروع درمان، سطح تریگلیسیرید و کلسترول، تست های کبدی و CBC بیمار باید چک شود و بیمار از نظر عوارض مختلف دارو شامل هیپرتری گلیسیریدمی، هپاتوتوکسیسیته، دیسکرازی خونی، کاهش دید در شب و هیپراستئوز تحت نظر باشد.
این قرص یک استروئید است که مانع انتشار مواد التهاب زا در بدن می شود. پردنیزولون برای درمان بیماری های التهابی کاربرد دارد. در صورت مصرف این دارو باید به این نکته کنید که اگر در هر نقطه ای از بدن خود به عفونت قارچی مبتلا هستید، از این دارو استفاده نکنید؛ زیرا پردنیزولون با ضعیف کردن سیستم ایمنی بدن، ابتلا به عفونت را آسان تر می کند. استروئیدها می توانند عفونت هایی که از قبل در بدن داشته اید را بیشتر کنند یا عفونتی که اخیراً به آنها مبتلا بوده اید را دوباره فعال کنند.
اسپیرونولاکتون یک آنتاگونیست آلدوسترون با خاصیت آنتی آندروژن است که در درمان جوش صورت و بدن و ریزش مو و هیرسوتیسم و پرمویی به تنهایی یا به همراه داروهای ضدبارداری مورد استفاده قرار می گیرد. عوارض آن شامل بی نظمی قاعدگی، افت فشار خون درد و حساسیت پستان می باشد و در زنان حامله نباید مورد مصرف قرار گیرد.
امروزه از لیزرهای مختلف جهت از بین بردن جای جوش و آکنه در مدت زمان کوتاه با بهترین نتایج استفاده می شود مانند:
این دستگاه با اثرگذاری خود روی غدد چربی و کاهش ترشح آن از ایجاد جوش ها جلوگیری کرده و اثر التهابی جوش ها روی پوست را کاهش می دهد. استفاده از این روش درمانی باید زیر نظر پزشک انجام گیرد.
لیزر ان دی یاگ یکی از روش های مؤثر برای درمان جای جوش ها محسوب می شود. این لیزر با ساز وکار خود بسیار سریع و کارآمد توانایی این را دارد که التهاب ناشی از شکل گیری جوش ها را کاهش داده و طی چندین جلسه پوست صورت شما را صاف کند. در واقع بهره گیری از لیزرها علاوه بر پاک کردن جای برجستگی و برآمدگی های ناشی از جوش و آکنه در کاهش بروز این مشکل نیز مؤثر است. در واقع لیزر می تواند روی غدد چربی که از مهم ترین عوامل ایجاد جوش است اثر خوبی گذاشته و آن را درمان کند.
لیزر فرکشنال اغلب برای جوانسازی پوست صورت مورد استفاده قرار می گیرد؛ اما با توجه به کارایی و اثرگذاری سریع آن روی جوش ها می توان از آن برای از بین بردن جوش ها نیز استفاده کرد. ساز وکار این دستگاه به گونه ای است که با کوچک کردن چربی روی پوست سبب می شود تا پوست چربی کمتری تولید کرده و کمتر نیز جوش بزند.
افرادی که دارای پوستی تیره هستند بیشتر از افرادی که پوست روشنتری دارند عوارض آکنه را تجربه می کنند:
تزریق ژل در اصفهان توسط دکتر لادن ناظمی، در محیطی ایمن و مبتنی بر پرتوکل های بهداشتی، بسته به معیارهای شما و با استفاده از معتبرترین برندها انجام می پذیرد. لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره های 32240913 - 031 و 09336900224 تماس حاصل فرمایید.