انحراف زانو به مشکلات ساختاری زانو اطلاق می شود که باعث می شوند پایین تنه ی فرد شکل نامتناسب و غیرطبیعی بگیرند. این انحرافات باعث می گردند تا نیروی وارده بر زانو به صورت مناسب در زانو توزیع نشود و به همین دلیل بخش هایی از زانو که تحت نیروی بیشتری قرار می گیرند زودتر تخریب می شوند و مشکلاتی همچون آرتروز زانو ایجاد می شود.
زمانی که برای درمان انواع انحراف زانو نیاز به جراحی باشد از جراحی استئوتومی زانو استفاده می شود. این جراحی با ایجاد ساختار صحیح در زانو موجب برداشته شدن فشار از زانو می شود. این نوع جراحی می تواند نیاز به جراحی تعویض مفصل زانو را که به دلیل آرتروز زانو انجام می شود به تاخیر بیاندازد. پس از این جراحی کاهش درد قابل ملاحظه ای در زانو مشاهده می شود که فرد را قادر می سازد تا به زندگی عادی خود برگردد. این نوع جراحی برای ترمیم انواع ناهنجاری های انحراف زانو شامل پای پرانتزی ، پای ضربدری و ... استفاده می شود.
ابتدا لازم است تا با اشعه ی ایکس تصویری از محل قرارگیری استخوان ها ایجاد شود. پس از ایجاد تصویر، محل صحیح قرارگیری استخوان ها مشخص می شود. در مرحله ی بعد بسته به اینکه زانو دچار چه نوع انحرافی است برشی در استخوان های آن ایجاد می شود و ساختار صحیح به استخوان شکل داده می شود. پس از تنظیم استخوان ها با برش، صفحه ی فلزی همراه با پین به کار می رود تا استخوان ها را در جایگاه خود نگه دارد. پس از این مرحله استخوان های زانو در جایگاه صحیح خود قرار داشته و جایگاه خود را می یابند.
جراحی استئوتومی زانو برای افراد جوان که فعالیت بالایی دارند توصیه می شود در حالی که جراحی نعویض مفصل زانو در افراد سالخورده بیشتر انجام می شود. مزایای اصلی استئوتومی زانو نسبت به جراحی تعویض مفصل زانو شامل موارد زیر است:
این جراحی به افراد جوان این امکان را می دهد تا فعالیت خود را در سطح بالایی حفظ کنند در حالی که در جراحی تعویض مفصل زانو، حتی پس از بهبود کامل، فعالیت هایی که فرد می تواند انجام دهد محدود شده و قابلیت انجام تمام فعالیت ها وجود ندارد. همچنین در صورتی که پس از جراحی استئوتومی، آرتروز زانو ایجاد شود، این امکان وجود دارد که جراحی تعویض مفصل زانو نیز انجام شود.
اگر چه این مسئله به وضعیت جسمانی بیمار، کیفیت جراحی و رعایت نکات ایمنی پس از جراحی وابسته است اما ۲۴ ساعت پس از جراحی اکثر افراد قادر هستند تا وزن کامل خود را بر روی زانوی خود بیندازند و بهبود کامل نیز پس از ۶ تا ۱۲ هفته حاصل می شود. در صورتی که شغل افراد با چالش ها و فعالیت های فیزیکی شدید همراه نیست معمولا 6 هفته پس از جراحی این امکان وجود دارد که به کار خود بازگردند. تشخیص این مسئله توسط پزشک متخصص صورت می گیرد.
اگر چه این عوارض چندان شایع نیستند و بسیاری از آن ها قابل پیشگیری و درمان هستند اما حضور آنها می تواند خطراتی را برای جان افراد در پی داشته باشد و لازم است نسبت به وجود این علائم توجه خاصی داشت. این عوارض شامل موارد زیر هستند:
طراحی، مدیریت و به روز رسانی سایت پزشکان از خدمات تخصصی مجموعه با سابقه پزشک آنلاین می باشد. در رزومه کاری این مجموعه نمونه های موفقی از طراحی وب سایت پزشکی موجود است که در بسیاری از عبارات کلیدی ارزشمند، به رتبه اول گوگل دست یافته اند. لطفا جهت هماهنگی و کسب اطلاعات بیشتر با شماره 09128883465 تماس حاصل فرمایید.