ناتوانی مرد در دخول، که معمولاً به عنوان اختلال نعوظ شناخته می شود، یکی از مشکلات شایع در میان مردان است که می تواند تأثیرات منفی بر کیفیت زندگی فردی و روابط زناشویی داشته باشد. این مشکل به عدم توانایی در حفظ یا ایجاد نعوظ کافی برای برقراری رابطه جنسی اشاره دارد و ممکن است به دلایل جسمی یا روانی بروز کند. از جمله علل رایج این مشکل می توان به مشکلات عروقی، عصبی، هورمونی و حتی استرس و اضطراب اشاره کرد. خوشبختانه، با پیشرفت های پزشکی، راهکارهای مختلفی برای تشخیص و درمان این اختلال وجود دارد که می تواند به بهبود عملکرد جنسی و کیفیت زندگی کمک کند. در این مقاله به بررسی علل مختلف ناتوانی در دخول و راهکارهای درمانی آن خواهیم پرداخت.
براي اينکه نعوظ يا راست شدن آلت تناسلي ايجاد شود، بايد قسمت هاي مختلف بدن با يکديگر هماهنگ گردد. يک مرد تنها به اين دليل که مي خواهد، نمي تواند به سادگي نعوظ پيدا کند. جهت ايجاد نعوظ هماهنگي بين روان آدمي، مغز و دستگاه اعصاب مرکزي و محيطي، هورمون هاي خوني، عروق خوني اعم از شريان و وريد جهت ورود جريان خون به داخل آلت و عدم خروج آن از آلت ضروري مي باشد.
وقتي تمام اين دستگاه ها با هم کار کنند دو جسم غاري بزرگ شبيه اسفنج موجود در داخل آلت با خون پر شده و بزرگي و سفتي آلت ايجاد مي گردد.
ناتواني جنسي مي تواند به علت عيوب عضوي و يا رواني ايجاد گردد.عوامل متعددي در ايجاد نعوظ اخلال ايجاد مي کنند.در ابتلاي هر کدام از اعضا و دستگاه هاي دخيل در نعوظ که در بالا ذکر شد ناتواني جنسي ايجاد مي شود.
عوامل بسیار زیادی وجود دارد که در نهایت می تواند باعث ایجاد ناتوانی های جنسی در آقایان شود. این مشکل خود می تواند ریشه در مشکلات دیگر داشته باشد، از جمله این موارد می تواند به اختلالات عصبی، سلامت روانی و جسمی اشاره نمود که در ادامه به معرفی و بررسی علل های ایجاد این عارضه در آقایان خواهیم پرداخت.
یکی از علل اصلی در بروز اختلالات نعوظ و عدم ثبات آن می توان به عوامل جسمانی اشاره نمود این عوامل در نهایت می تواند باعث بروز این عارضه شود. از مهم ترین عوامل جسمانی می توان به موارد زیر اشاره نمود:
موارد فوق از مهم ترین عواملی هستند که در بروز اختلالات نعوظ می تواند تاثیرگذار باشد از این رو اگر به بیماری ها و امراض فوق دچار هستید این موضوع امری طبیعی است اما این تنها بررسی یک علل از چند علل تاثیرگذار در بروز این عارضه بود.
از دیگر عواملی که می توان در فرایند ناتوانی جنسی آقایان تاثیرگذار باشد، عوامل روانی هستند که فرد را تحت الشعاع قرار می دهند. از این رو در ادامه به معرفی این علل می پردازیم:
برخی از آقایان از یک حالت و برخی نیز از هر دو حالت و عوامل اختلال زا برخوردار هستند که متاسفانه افرادی که از هر دو وضعیت رنج می برند، مشکلات آن ها کمی حاد تر است که نیاز به مراقبت های ویژه درمانی دارند.
ابتدا دو قدم براي حل مشکل شما وجود دارد. در قدم اول پزشک نياز دارد علت را جستجو نمايد و در قدم دوم پزشک به شما کمک مي کند که درمان مناسب را انتخاب نماييد.
پس از سئوالات کافي در مورد نحوه شروع و پيشرفت بيماري و حالت روحي فرد مبتلا، پزشک معاينات کامل به عمل مي آورد تا از صحت مقدار فشار خون، کار اعصاب و ساختمان آلت اطمينان حاصل نمايد.سپس ممکن است انجام آزمايش بررسي نعوظ شبانه در حالت خواب را توصيه نمايد که کمک زيادي براي افتراق علت عضوي يا رواني مي کند.در کنار آن، بررسي وضعيت هورمون ها و قند خون و يا نحوه جريان خون به داخل آلت ممکن است درخواست گردد.
در صورتي که علت مشکل شما روحي و فکري تشخيص داده شود پزشک معالج، شما را نزد روان شناس يا روان پزشک مجرب معرفي خواهد نمود.اگر علت عضوي باشد روش هاي درماني متعددي به شما پيشنهاد مي گردد که شامل قرص هاي مختلف، تزريق آمپول به داخل عضله و حتي داخل آلت، وسايل خاص براي ايجاد نعوظ مصنوعي(دستگاه وکیوم) و بالاخره عمل جراحي و گذاشتن پروتز مي باشد.مسلم است که هر يک از طرق فوق خصوصيات خاص خود دارند که منطبق با توانايي هاي شما مي تواند مؤثر واقع شود.بنابراين نگران مشکل خود نباشيد و به اميد خدا با مشاوره با پزشک اورولوژي مرتفع خواهد گشت.
اگر علت ناتوانی جنسی منشاء داروئی دارد مثلاً دارو های افسردگی، فشار خون و دارو های قلبی و عروقی و غیره باید در جهت تبدیل آن ها به دارو هایی که حداقل عوارض جنسی را دارند با مشورت پزشک متخصص مربوطه اقدام شود.
در موارد ناتوانی جنسی با منشاء روحی و روانی باید از نظر روان کاوی و روان درمانی از یک روانکاو برجسته استمداد کرد و فرد باید کاملا یک دروه روان درمانی را طی کند.
در موارد ناتوانی جنسی با منشاء عروقی که دو عامل شایع آن نشت وریدی و تنگی شریان آلت هستند باید مشاوره عروقی انجام شود و در صورت امکان اگر خون رسانی به آلت به علت تنگی شریان مختل شده باید محل تنگی رفع گردد. متأسفانه درمان دارویی برای موارد با منشاء نشت وریدی وجود ندارد و در موارد شدید آن باید عمل جراحی و تعبیه پروتز به عنوان درمان نهایی است.
واکیوم وسیله ای است که قبل از مقاربت آلت تناسلی را داخل آن قرار داده می شود و باعث مکش خون به داخل آلت می گردد که به خاطر عوارض پوستی و غیره و عدم روش درمانی مؤثر توصیه نمی شود.
کاشت پروتز در داخل آلت تناسلی امروزه به عنوان آخرین روش درمانی در ناتوانی های جنسی که به مصرف دارو جواب نداده است توصیه می شود. در این روش پروتز های قابل اتساع با پمپ و یا پلاستیکی انعطاف پذیر در داخل اجسام کاونروزا آلت کاشته می شوند و فرد موقع مقاربت و با ایجاد نعوظ مصنوعی کار خود را انجام می دهد.
از عوارض پروتز به عنوان جسم خارجی ایجاد عفونت و درد و التهاب محل مخصوصاً در بیماران دیابتی را می توان ذکر کرد.