سونوگرافیست در زمان سونوگرافی از خانم های باردار با دقت گزارشی از سونوگرافی انجام شده توسط جنین تهیه می کند. در ادامه دو موردی که در گزارش سونوگرافی ذکر میشود و از اهمیت بسیاری برخوردار است را برای شما آورده ایم. یکی از مهم ترین اهداف انجام سنوگرافی تشخیص تعداد ضربان قلب جنین است. خوب است بدانید که قلب جنین بسیار تند می زند و در هر دقیقه ۱۲۰ تا ۱۸۰ ضربان میزند. اگر کمتر از این محدوده باشد، در سنوگرافی مشخص می شود و پزشک حتما باید دلیل آن را تشخیص دهد. یکی دیگر از فاکتورهای مهم در سونوگرافی ، محاسبه سن جنین است که توسط شاخص های اندازه گیری سن جنین را تخمین می زنند. در سه ماه اول بارداری از طریق اندازه فرق سر تا نشیمنگاه جنین می توانند سن جنین را محاسبه کنند. بعد از سه ماهگی جنین از طریق دور سر، قطر سر و طول استخوان ران جنین، سن جنین را تخمین می زنند. اگر به اندازه یک هفته تا ۱۰ روز سن جنین با سن تخمین زده شده، اختلاف داشته باشد، هیچ مشکلی وجود ندارد و کاملا طبیعی است، اما اگر اختلاف سن زیاد باشد، حتما باید پزشک وضعیت جنین را بررسی کند تا خطری سلامت جنین و مادر را تهدید نکند. سونوگرافی مهم ترین اطلاعات را از وضعیت جنین و مادر در اختیار پزشک قرار می دهد و انجام آن تحت نظر پزشک بسیار مهم و ضروری است. اگر شما باردار هستید و پزشک تان زمانی را برای انجام سونوگرافی تعیین کرده، حتما در زمان مشخص شده به انجام سونوگرافی بپردازید و گزارش سونوگرافی را به پزشک خود نشان دهید تا از سلامت جنین خود مطمئن شوید.
معمولا در هفته ۳۶ بارداری انجام می شود که دلیل آن بررسی رشد جنین، جایگاه سر جنین برای تعیین نوع زایمان و میزان رسیدگی جفت و محل آن صورت می گیرد.
خیر. تعدادی از پزشکان نسبت به معاینه سونوگرافی غیرضروری و زیاد از حد هشدار می دهند با این حال تا کنون گزارشی مبنی بر ضرر رساندن سونوگرافی به جنین ثبت نشده است. مخصوصا اگر سونوگرافر تمامی موارد استفاده از دستگاه را رعایت کند، هیچ مسئله ای برای مادر و جنین بوجود نمی آید.
در طول دوران بارداری حداقل 2 سونوگرافی برای همه زنان باردار تجویز می شود که عبارتند از:
در سه ماهه اول بارداری (هفته های اول تا 12)، سونوگرافی ممکن است برای موارد زیر انجام شود:
برای مطالعه بیشتر بخوانید: انواع سونوگرافی در بارداری
در سه ماهه دوم (12 تا 24 هفته) و سه ماهه سوم (24 تا 40 هفته یا تولد)، احتمال دارد سونوگرافی برای موارد زیر انجام شود:
پس از سونوگرافی، پزشک احتمال دارد آزمایش های بیشتری به نام تست های تشخیصی را برای بررسی نقص تولد جنین شما توصیه کند. نقص هنگام تولد، ناهنجاری و یا بیماری است که کودک هنگام تولد و به طور مادرزادی دارد. نقص هنگام تولد شکل یا عملکرد یک یا چند قسمت از بدن را تغییر می دهد. علاوه برآن،نقص ها می توانند باعث ایجاد مشکلاتی در سلامت عمومی و نحوه عملکرد بدن شوند.
اگر پزشک تشخیص دهد امکان دارد شما در معرض زایمان زودرس قرار بگیرید، می تواند سونوگرافی بیشتری را برای بررسی تغییرات دهانه رحم (نازک شدن، باز شدن یا کوتاه شدن آن) توصیه کند.
علاوه بر این، سونوگرافی برای چندین آزمایش دیگر مانند نمونه برداری از ویلای کوریونی (جفت)، آمنیوسنتز (نمونه گیری از مایع آمنیوتیک) و غربالگری جنین انجام می گیرد.
برای انجام سونوگرافی در اوایل بارداری، ممکن است شما نیاز به یک مثانه پر داشته باشید. چون جنین و اندام های تولید مثل شما به وضوح دیده شوند. شما باید یک ساعت قبل از سونوگرافی خود دو تا هشت لیوان آب بنوشید.
اگر سونوگرافی شما طبیعی است، نشان می دهد که کودک به طور طبیعی رشد می کند. بعضی اوقات، سونوگرافی ممکن است نشان دهد که شما و کودک تان نیاز به مراقبت های ویژه ای دارید.
اگر هنگام سونوگرافی نقصی در کودک شما دیده شود ممکن است شما نیاز به سزارین داشته باشید.
اگر سونوگرافی نشان می دهد کودک شما دارای اسپینا بیفیدا است، احتمال دارد قبل از تولد در رحم معالجه شود.