در بارداری یکی از مواردی که به منظور بررسی و اطمینان از روند طبیعی رشد جنین مورد توجه قرار می گیرد، بررسی وزن جنین است. به خصوص زمانی که فرد بارداری پرخطری را تجربه می نماید، تخمین وزن جنین می تواند او را از سلامت فرزند خود آگاه سازد. تا ۲۰ هفتگی، وزن جنین اهمیتی ندارد؛ چون تا این هفته، وزن چندانی نمی گیرد. بعد از سه ماهه دوم و در پی سه ماهه سوم، بخصوص نیمه دوم سه ماهه سوم زمان وزن گیری جنین است. سونوگرافی ۲۸ هفته پایه، برای وزن جنین وجود دارد که از روی منحنی های استاندارد وزن ایده آل (با توجه به هفته) اندازه گیری می شود. وزن جنین در سونوگرافی با توجه به قطر بی پاریتال، قطر متوسط شکم و طول ران محاسبه می شود. به همین دلیل معمولاً پزشک با بررسی اندازه های تخمین زده شده در سونوگرافی، وزن احتمالی جنین را تعیین می نماید. وزن جنین هنگام سونوگرافی بر اساس گرم محاسبه می شود که در نتیجه سونوگرافی با علامت EW= Estimated Weight نمایش داده می شود.
در رادیولوژی و سونوگرافی مرکزی اصفهان همه اقدامات تشخیصی تصویر برداری، در حوزه رادیوگرافی و سونوگرافی از جمله سونوگرافی های بارداری به طور رورتین، با ضریب دقت بسیار بالا انجام می شود. لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر و تعیین نوبت با شماره تلفن 32202762-031 تماس حاصل فرمایید.
دلایل کم بودن وزن جنین در رحم شامل عوامل مربوط به مادر، عوامل مربوط به جفت و عوامل مربوط به جنین هستند. عوامل مربوط به مادر مثل ابتلای مادر به عفونت ها، چند قلویی که باعث می شود هر کدام از جنین ها در معرض کمبود وزن باشند، مشکلات انعقادی مادر، کم وزنی شدید مادر قبل از بارداری، استفاده از سیگار و الکل، بیماری های کلیوی و… می باشد. بدیهی است سعی در برطرف کردن بیماری ها و مسائلی که یک خانم قبل از بارداری با آنها روبرو است می تواند به سلامت و رشد ایده آل جنین کمک به سزایی کند. در مواردی مانند ابتلای مادر به بیماری هایی مثل دیابت، فشار خون، بیماری های کلیوی و… کنترل این بیماری ها با دارو و سبک زندگی صحیح، به سلامت بارداری وی کمک به سزایی می کند.
تا 20 هفتگی، وزن جنین اهمیتی ندارد؛ زیرا تا این هفته، وزن چندانی نمی گیرد. بعد از سه ماهه دوم و در پی سه ماهه سوم، بخصوص نیمه دوم سه ماهه سوم زمان وزن گیری جنین است. سونوگرافی 28 هفته پایه، برای وزن جنین وجود دارد که از روی منحنی های استاندارد وزن ایده آل (با توجه به هفته) اندازه گیری می شود.
معمولاً سونوگرافیست به مادران توصیه می کنند یک یا دو هفته قبل از انجام سونوگرافی مایعات بیشتری مصرف کنند به دلیل اینکه بیشتر بودن دریافت مایعات در بدن مادران به شفافتر شدن مایع داخل که آب که جنین را احاطه کرده است کمک کند.
در حین انجام سونوگرافی، باید روی میز معاینه یا تخت دراز بکشید. سپس پزشک، ژل مخصوصی را روی شکم و ناحیه لگن شما استعمال می کند. این ژل بر پایه آب است، بنابراین کاملاً پاک می شود و اثری روی لباس یا پوست شما بر جای نمی گذارد. این ژل به حرکت صحیح امواج صوتی کمک می کند. در مرحله بعدی، پزشک دستگاه پروب را روی شکم شما قرار می دهد و آن را برای گرفتن تصاویر سیاه و سفید بر روی صفحه اولتراسوند (صفحه نمایشگری که تصاویر درون شکم را نشان می دهد) حرکت می دهد.
هیچگونه مدارک و شواهدی وجود ندارد که ثابت کند انجام سونوگرافی قبل از تولد برای مادر یا جنین خطرناک بوده و به آنها آسیب می رساند؛ زیرا در سونوگرافی از اشعه ایکس استفاده نشده و این روش توسط پزشک متخصص سونوگرافی انجام می پذیرد.
اگر ساکن اصفهان هستید می توانید برای انجام رادیوگرافی پانورکس و سفالومتری به رادیولوژی مرکزی اصفهان مراجعه نمایید و از خدمات تخصصی و ریپورت های دقیق این مرکز برخوردار شوید. لطفا جهت هماهنگی و روزرو نوبت با شماره تلفن 32202762 - 031 تماس حاصل فرمایید.