در طول هفته هفتم بارداری، جنین به سرعت رشد می کند. سیستم های مهم بدن او در حال رشد هستند و بیشتر تکامل او در حال حاضر، در مناطق سر و صورت خواهد بود. در هر دقیقه، حدود 100 سلول جدید در مغز کودک شما ایجاد می شود. تکامل کلیه های کودک شما قبل از هفته 7 بارداری آغاز شده است؛ اما در این هفته، کلیه های او عملکرد لازم برای پالایش مواد زائد در بدن، کسب می کنند. پس از مثبت شدن آزمایش بارداری، سونوگرافی به عنوان روشی برای تعیین سلامت، رشد و تخمین تاریخ تولد جنین، می تواند به شما در تشخیص بارداری، اطمینان کامل بدهد. سونوگرافی در دوران بارداری یکی از اصلی ترین ملزومات مراقبت های این برهه حساس برای مادران و فرزندان شان محسوب می شود تا حدی که متخصصین این حوزه درمانی به انجام منظم و دوره ای آن به شدت تأکید می کنند؛ چراکه نه تنها موجب شناسایی انواع بیماری ها و ناهنجاری های جنین می شود بلکه در برخی از موارد می تواند از بروز هر گونه بیماری های احتمالی جلوگیری کند و یا حتی در همان موقع شناسایی عارضه ای را درمان کند.
از جمله کاربردهای سونوگرافی در تشخیص فرآیند بارداری عبارتند از:
همچنین تعیین سن حاملگی با سنجش شاخص هایی نظیر طول فمور و قطر بین آهیانه ای، دور شکم و طول اسکاپولا و نیز مشاهده و بررسی حرکات جنین یا اعضای درونی آن از دیگر کاربردهای سونوگرافی به عنوان راهنمای زنان باردار است.
سونوگرافی هفته هفتم بارداری به دلایل مختلفی انجام می شود. انجام سونوگرافی فواید زیر را برای جنین دارد:
برای مطالعه بیشتر بخوانید: دلایل انجام سونوگرافی بارداری
با توجه به نوع سونوگرافی ممکن است از فرد خواسته شود مایعات زیادی بنوشید یا از ادرار کردن قبل از سونوگرافی خودداری کند.
چگونگی انجام سونوگرافی های مختلف معمولاً یکسان است و فقط در موارد جزئی با هم فرق دارند. دو مدل سونوگرافی که در بارداری انجام می شود عبارتند از:
سونوگرافی زمانی که توسط پزشک شما انجام شود برای مادر و جنین کاملاً بی ضرر است. از آنجایی که اولتراسوند به جای اشعه از امواج صوتی استفاده می کند، از اشعه ایکس ایمن تر است. محققان بیش از 30 سال است که از سونوگرافی استفاده می کنند و هیچ عوارض خطرناکی در بارداری مرتبط با آن پیدا نکرده اند.
هزینه انجام این نوع از سونوگرافی ها به عوامل متعددی وابسته است که در ادامه به مهم ترین آنها اشاره خواهیم کرد: