تفاوت جنین دختر و پسر در سونوگرافی
دکتر غلامرضا سیف [ متخصص رادیولوژی و سونوگرافی ]آدرس وب سایت : www.drseif-radiology.irآدرس مطب : تهران ، یوسف آباد ، خیابان فتحی شقاقی ، بین چهلستون و بیستون ، راديولوژي و سونوگرافي شقایق تلفن مطب : 88553155 - 021
سونوگرافی تعیین جنسیت یکی از روش های پرکاربرد در دوران بارداری است که به والدین این امکان را می دهد تا از جنس جنین خود مطلع شوند. این نوع سونوگرافی معمولاً در هفته های ۱۸ تا ۲۰ بارداری انجام می شود و با استفاده از امواج صوتی، تصویر دقیقی از جنین و اندام های او ایجاد می کند. تعیین جنسیت جنین نه تنها به والدین در برنامه ریزی برای آماده سازی و خرید وسایل لازم کمک می کند، بلکه می تواند به پزشکان در شناسایی برخی ناهنجاری های مرتبط با جنسیت نیز یاری رساند. در این مقاله به بررسی فرآیند سونوگرافی تعیین جنسیت، دقت و روش های مختلف آن خواهیم پرداخت و نکات مهمی را که والدین باید در نظر داشته باشند، مطرح خواهیم کرد.
- زمان مناسب برای سونوگرافی: بین هفته هجدهم تا بیستم بارداری بهترین زمان در دوران بارداری برای تعیین جنسیت جنین می باشد. سونوگرافی هایی که پیش از این برای مادران انجام می شود معمولاً بر اساس جهت دستگاه تناسلی معین می شود در صورتی که تشخیص باید بر مبنای شکل دستگاه تناسلی خارجی باشد و همچنین سونوگرافی های بعد از این مدت به نتیجه دقیقی منجر نمی شود .
- تجهیزات: دستگاه های که در سونوگرافی استفاده می شود ممکن است قدیمی باشند .احتمال خطا در این دستگاه ها بیشتر می باشد.
- موقعیت قرارگیری جنین: در صورتی که نوزاد در موقعیت بریچ باشد، تشخیص جنسیت او دشوار خواهد بود. موقعیت بریچ وضعیتی است که در آن پاها در هم پیچیده شده و دست ها نزدیک آلت تناسلی قرار دارند.
- تجربه: می توان با یک مثال نقش تجربه سونوگرافیست را در تعیین جنسیت بیان کرد برخی اوقات بند ناف لای پاهای نوزاد قرار می گیرد که ممکن است با جنین پسر به اشتباه گرفته شود؛ اما در صورتی که سونوگرافیست با تجربه باشد می تواند این موقعیت را تشخیص دهد و احتمال خطا کمتر خواهد شد.
- وزن مادر:در زنان بارداری که اضافه وزن وجود دارد کیفیت تصاویر سونوگرافی مقداری پایین می آید و روند اسکن با مشکل رو به رو می شود.
جنین پسر برآمدگی کوچکی در بین پاها دارد که به اندازه یک اینچ است. این برآمدگی معمولاً با بند ناف اشتباه گرفته می شود؛ زیرا در یک منطقه می باشند. بند ناف از آلت تناسلی بلندتر و بزرگ تر است. در سه ماهه دوم بارداری، جنسیت جنین ممکن است توسط زاویه برآمدگی بین دو پا تشخیص داده شود. اگر زاویه بزرگتر از سی درجه باشد، جنین به پهلوی چپ قرار دارد و احتمالاً پسر است.یکی از نشانه های بارز دختر بودن جنین، نداشتن آلت تناسلی مردانه است. جنین دختر خطوطی موازی بین دو پا دارد که نشانه وجود لابیا است. اگر جنین به پهلوی راست باشد و برآمدگی به صورت موازی با ستون فقرات باشد جنسیت آن دختر است.
در طول سونوگرافی تعیین جنسیت، روی تخت مخصوص سونوگرافی دراز کشیده و لباس خود را بالا می زنید. سپس متخصص سونوگرافی با استفاده از ژل مخصوص سطح شکم شما را می پوشاند و با استفاده از سری مخصوص سونوگرافی اقدام به تصویربرداری از ناحیه لگن و رحم شما می کند. تصاویر ثبت شده توسط متخصص سونوگرافی به پزشک متخصص زنان و زایمان شما ارجاع می شود تا پزشک در خصوص سلامتی جنین، پسر یا دختر بودن او اظهار نظر کند. سونوگرافی تعیین جنسیت در سه ماهه دوم بارداری انجام می شود. به طور کلی بهترین زمان برای انجام سونوگرافی تعیین جنسیت، بعد از هفته شانزدهم بارداری است.
قبل از انجام سونوگرافی جنین به منظور تشخیص جنسیت و یا به دلایل دیگر، مثانه شما باید پر باشد. در نتیجه قبل از انجام سونوگرافی به میزان زیادی آب بنوشید و چند ساعت قبل از آزمایش ادرار نکنید. خالی بودن مثانه باعث می شود تصاویر دقیقی از سونوگرافی حاصل نشود.
انجام سونوگرافی بارداری هیچگونه مشکلی برای جنین و مادر به همراه ندارد؛ زیرا از امواج صوتی برای بررسی استفاده می شود.
نسخه اصلی مطلب
تفاوت جنین دختر و پسر در سونوگرافی را در سایت دکتر غلامرضا سیف بخوانید.
درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید