علائم آرتروز بسیار متفاوت است. گاهی اوقات آرتروز هیچ علائمی ندارد و فقط با عکسبرداری از مفاصل مشخص می شود. مهمترین علامت آن در زانوست که خصوصاً موقع دو زانو یا چهار زانو نشستن، بلند شدن و یا از پله بالا رفتن خود را نشان می دهد. در موارد پیشرفته هم به طور دائم درد زانو وجود دارد. ایجاد صدا در مفاصل است. البته صدا در مفاصل افراد نرمال نیز ممکن است دیده شود ولی در آرتروز صدای همراه با درد در مفاصل وجود دارد. از علائم دیگر آرتروز، تورم مفصل است که به طورثانویه باعث بزرگ شدن استخوان می شود.
درد در بیماران آرتروزی معمولاً با استراحت بهبود پیدا میکند و با فعالیت تشدید میشود. با درمانهای فعلی حداکثر کاری را که ما میتوانیم انجام دهیم آن است که جلوی سرعت پیشرفت آرتروز را بگیریم.
کاهش وزن بیمار: اگر وزن فرد بالاتر از حد نرمال یعنی در خانمها قد منهای 105 و در آقایان قد منهای 100 باشد ،لازم است که وزن بیمار کاهش پیدا کند. هر 5 کیلوگرم کاهش وزن میتواند سرعت پیشرفت آرتروز را 20 تا 30 درصد کاهش دهد .
تغذیه مناسب و برطرف کردن کمبود ویتامین D و C تا 30 درصد در کاهش روند آرتروز مؤثر است. مصرف بعضی از مواد غذایی مثل سویا، آووکادو، زنجبیل و برگ سنا در جلوگیری از پیشرفت آرتروز میتوانندموثر باشند.
انجام ورزش برای تقویت عضلات اطراف مفصل مبتلا به آرتروز مناسب است. باید دقت شود که ورزش، مناسب با سن و شرایط فیزیکی و بیماری زمینهای فرد باشد.